Inlägg taggade med "italienskt"
Med hjälp av ett stekbord i gjutjärn skapar du snabbt & enkelt den ultimata gourmet-pizzan hemma på spisen eller på grillen. Gjutjärnets yta och värmen ger pizzan perfekt botten.
Hur du får din billiga balsamvinäger att smaka som den finaste Aceto Balsamico Tradizionale DOP utan att vänta i 30 år.
Det är både enkelt och kul att göra sin egen pasta! Dessutom fantastiskt gott.
Pasta är älskad vardagsmat och fantastisk festmat. Att göra pasta själv från grunden är ett spännande köksprojekt som de flesta kan delta i. Vilken utrustning behövs för att gör riktigt bra hemgjord pasta?
Vin är gott att dricka men glöm inte att maten också vill ha en skvätt!
Lagar du mycket mat med olivolja bör du ha minst 2 oljor hemma. En bättre och en sämre.
Skalken på parmesanosten går ofta i soporna. Spara den och låt den sätta smak på soppor, fonder och såser!
Betrakta tiden som en ingrediens - även om man ofta säger att en enkel pasta är snabblagad mat.
Vill du kunna laga italiensk mat som smakar som den gör i Italien? Här är några tips som tar dig några steg närmare målet - den perfekta italienska måltiden.
En spännande, tjockare spaghetti med extra lång koktid, typisk för den toskanska traditionen. Lite mer rustik och rubust än småsyskonen spagetti och linguine.
Enklast tänkbara pastarätt, fantastiskt god tillredd på solmogna tomater, vitlök och färsk basilika.
Strozzapreti har det mest pittoreska namnet bland de hundratals pastasorter Italien är känt för. Bakom namnet finns en spännande historia. Så glöm inte att tugga ordentligt innan du sväljer...
Strozzapreti betyder präststrypare. Tillsammans med röd endive, grädde och ansjovis blir den en fantastisk måltid trots sitt elaka namn. Recept för 4 personer.
Det blir inte bättre än så här. Enkelt, snabbt & gott. En lätt pastarätt men frisk smak som gör dig lagom mätt. Lika bra till en lunch i solen som till fredagsmyset.
Snabbt och enkelt. Var inte rädd för att staka skaldjur. Det blir supergott.
Krämig pasta med sommartryffel. Självklart kan du byta ut sommartryffeln till vanlig svart tryffel men minska ned mängden en aning i så fall.
Lammgrillspett med parmaskinka i vildblomsolivolja med svartpeppar Trio Noir. Receptet för 4 personer kommer från vår leverantör Herbaria som också står för bilden.
Pizza är nästan alltid gott och pizzan går att variera i det oändliga. Här är förslag på fyllningar:
Baka egen pizza från grunden det är enklare än du tror. Recept på en bra deg hittar du här!
Det låter kanske knasigt men det är väl värt att testa att göra pizza på en botten av blomkål. Den smakar inte kål och är helt glutenfri!
Ostronskivling är en tacksam svamp att odla och god att äta den finns dessutom färsk i de flesta matvaruaffärer.
Var inte rädd. Att göra egen carpaccio är jätte-enkelt. Frys köttet innan, det gör det enklare att skiva och skyddar mot eventuella parasiter.
Enklare än så här blir det inte. Goda ekologiska ägg och fin durumvetemjöl är hemligheten för riktigt god färsk pasta. Receptet räcker till 4 hungriga pasta ätare eller ca 6 portioner runt 30st ravioli om du vill använda degen till pastakuddar.
Underbara ravioli med ricotta och pecorino med eller utan tomatsåsen. Recept för 4 portioner.
En riktigt härlig pasta med havets läckerheter, skaldjur och bläckfisk. Hemligheten är att använda sig av de bästa råvarorna. laga och njut. Receptet är för fyra personer.
En riktigt härlig pastarätt men Karljohansvamp, zucchini och bacon. Receptet är för fyra personer.
Focaccia är ett fantastiskt italienskt bröd som kan varieras i oändlighet. Lite tungt och gott som tillbehör till mat eller kanske som en egen rätt. Baka det naturellt helt utan annan smaktillsats än olivolja och salt eller experimentera fram din egen favoritkombination.
Gör en härlig grönsaks- och svampinläggning att använda som tillbehör till kött eller fisk eller som antipasto. Receptet ger 4st halvlitersburkar med inlagda godsaker. Receptet kommer från Herbaria.
Ett riktigt sändande recept på korgar av parmesanost fyllda men grönsallad och vilande på en bädd av bönsallad. Allt med en härlig touche av tryffel. Receptet kommer från Herbaria.
En enkel klassisk italiensk rätt som enligt italiensk tradition inte serveras med parmesan. Den som vill och vågar river eller hyvlar över parmesan ändå det blir riktigt gott.
Ett enkelt recept men fantastiskt gott. Med en pasta av hög kvalitet blir det här kanske det bästa du ätit?