2018-02-13 @ 07:45:00
Lagar du mycket mat med olivolja bör du ha minst 2 oljor hemma. En bättre och en sämre.
Om du lagar mat med olivolja är det smart att ha en billig flaska och en högre kvalitet, dyrare flaska.
Det borde finnas minst två olika typer av olivolja i varje kök.
Den lite dyrare versionen användas för att göra kalla såser med fräch smak som pesto, till sllader och på bruschetta.
Den enklare olivoljan används för tillagning av maträtter där smaken inte har lika stor betydelse och för upphättning och stekning.
Vill du ha fler än 2 oljor finns det mängder av olika smaker och kvaliteter att välja mellan men som en start räcker 2 ganska långt.
Det borde finnas minst två olika typer av olivolja i varje kök.
Den lite dyrare versionen användas för att göra kalla såser med fräch smak som pesto, till sllader och på bruschetta.
Den enklare olivoljan används för tillagning av maträtter där smaken inte har lika stor betydelse och för upphättning och stekning.
Vill du ha fler än 2 oljor finns det mängder av olika smaker och kvaliteter att välja mellan men som en start räcker 2 ganska långt.
Inga kommentarer