Syréner
Syrénens blomning ger försmak på sommaren. Böljande fång av oftast lila blomklasar.Syrénerna är inte bara vackra de går också utmärkt att äta.
Baka en vacker kaka, koka syrénsylt, syrensirap eller gör saft av syren på samma sätt som man gör fläderblomsaft.
Man luras gärna att tro att smaken skulle bli tung och parfymerad men det blir en härligt läskande dryck som passar fint i en sommardrink med lite bubbel eller som lyx-saft till barnen.
Ett annat kul sätt att bevara syrensmaken är att göra ett syrenblomsocker som sedan kan smaksätta bakverk och desserter.
Här hittar du alla recept med syréner.
Romantiskt och försommarvackert. Socker med smak av den vackraste av blommor. Använd sockret i glass, såser, på kakor och bakverk eller i de samma. Testa att baka mördegskakor och drömmar med syrénsocker.
En helt fantastisk kaka. Flera moment men de är definitivt värda arbetet. Vackert blir det också!
En härlig marmelad eller sylt. Njut den till scones och te, i en kaka eller till pannkakorna.
Smaken på denna svagt syrénlila dryck kommer att överraska. Den är inte alls parfymerad och svulstig utan lätt och svalkande. Späd med vatten efter tycke och smak eller blanda den med champagne för en underbar lyxig drink.
Perfekt till drinkar och cocktails eller ringlad över vanlijglass....
Inspiration / Syréner i maten
Sortera på: