Syrénsirapen är perfekt till drinkar och cocktails eller att ringla över vanlijglass. Vackert lila och ljuvligt god.
Ingredienser:
5 dl socker2,5 dl vatten
4-5 dl syrénblommor (avplockade från stängeln)
blåbär om man vill ha djupare färg
Så smart! Jag förstår inte hur jag klarat mig utan denna!
179 kr
0
Håll koll på koket i Celsius & Farenheit upp till 220°(400°).
315 kr
0
Gör så här:
Koka upp socker och vatten och låt sjuda tills sockret är helt upplöst och inget "grus" finns kvar i botten på kastrullen.Plocka de enskilda blommorna från stängeln, stjälken kan göra sirapen besk.
Mät upp så att du får tillräckligt med b lommor.
Tillsätt syrénblommorna och eventuellt blåbär till den heta sockerlagen.
Koka upp igen och låt skjuda i ca 15 minuter, tills sirapen börjar tjockna.
Sila ifrån blommorna och häll upp på varm, ren flaska.
Sirapen är perfekt till drinkar eller att ringla över vanlijglass.
Recept
Romantiskt och försommarvackert. Socker med smak av den vackraste av blommor. Använd sockret i glass, såser, på kakor och bakverk eller i de samma. Testa att baka mördegskakor och drömmar med syrénsocker.
En helt fantastisk kaka. Flera moment men de är definitivt värda arbetet. Vackert blir det också!
En härlig marmelad eller sylt. Njut den till scones och te, i en kaka eller till pannkakorna.
Smaken på denna svagt syrénlila dryck kommer att överraska. Den är inte alls parfymerad och svulstig utan lätt och svalkande. Späd med vatten efter tycke och smak eller blanda den med champagne för en underbar lyxig drink.
Inga kommentarer