Syrénsirap

Användarnamn

Syrénsirap
Syrénsirapen är perfekt till drinkar och cocktails eller att ringla över vanlijglass. Vackert lila och ljuvligt god.

Ingredienser: 

5 dl socker
2,5 dl vatten
4-5 dl syrénblommor (avplockade från stängeln)
blåbär om man vill ha djupare färg
Trådsil i stål
Silar, passerar och puréar
fr. 59 kr
0
Saftsil i aluminium med silduk
Sila saft och vin
299 kr
Köp
Info
0
Sylttratt i rostfritt stål 15 cm
Så smart! Jag förstår inte hur jag klarat mig utan denna!
179 kr
Köp
Info
0
Sylt- & konfekttermometer till 220°C
Håll koll på koket i Celsius & Farenheit upp till 220°(400°).
315 kr
Köp
Info
0

Gör så här:

Koka upp socker och vatten och låt sjuda tills sockret är helt upplöst och inget "grus" finns kvar i botten på kastrullen.
Plocka de enskilda blommorna från stängeln, stjälken kan göra sirapen besk.
Mät upp så att du får tillräckligt med b lommor.
Tillsätt syrénblommorna och eventuellt blåbär till den heta sockerlagen.
Koka upp igen och låt skjuda i ca 15 minuter, tills sirapen börjar tjockna.
Sila ifrån blommorna och häll upp på varm, ren flaska.

Sirapen är perfekt till drinkar eller att ringla över vanlijglass.

Recept

Syrénblomsocker
Romantiskt och försommarvackert. Socker med smak av den vackraste av blommor. Använd sockret i glass, såser, på kakor och bakverk eller i de samma. Testa att baka mördegskakor och drömmar med syrénsocker.
Syrénkaka
En helt fantastisk kaka. Flera moment men de är definitivt värda arbetet. Vackert blir det också!
Syrénmarmelad eller syrénsylt
En härlig marmelad eller sylt. Njut den till scones och te, i en kaka eller till pannkakorna.
Syrénsaft
Smaken på denna svagt syrénlila dryck kommer att överraska. Den är inte alls parfymerad och svulstig utan lätt och svalkande. Späd med vatten efter tycke och smak eller blanda den med champagne för en underbar lyxig drink.
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: KTceJT (motverkar spam)
Inga kommentarer