Redan år 1822 grundas företaget A L’Olivier i kvarteret Marais i hjärtat av Paris.
Monsieur Popelin, en apotekare, startade en butik som ägnades åt olivolja... En pionjär som redan 1822 insåg det gröna guldets värde.
Under sina resor till Provence upptäckte han fler fina produkter som han försåg parisarna med.
Popelins butik blev ett tillhåll för alla dem som avgudade Medelhavets livsstil. Företaget växte sakta med fler butiker. Man vann även en rad priser för sina fina produkter. Snart började en rad celibriteter använda produkterna och företaget börjar exportera sina produkter över Europa och till USA.
Idag har A L’Olivier en personalstyrka på sextio personer fördelade på tre anläggningar i Frankrike. I de provensalska verkstäderna nära Nice väljs, förbereds och buteljeras företagets olivoljor, infunderade oljor, vinäger och andra specialiteter. Några kilometer utanför Poitiers i västra Frankrike har man en anläggning som producerar läckra nöt- och fröoljor med traditionella hantverksmetoder.
Monsieur Popelin, en apotekare, startade en butik som ägnades åt olivolja... En pionjär som redan 1822 insåg det gröna guldets värde.
Under sina resor till Provence upptäckte han fler fina produkter som han försåg parisarna med.
Popelins butik blev ett tillhåll för alla dem som avgudade Medelhavets livsstil. Företaget växte sakta med fler butiker. Man vann även en rad priser för sina fina produkter. Snart började en rad celibriteter använda produkterna och företaget börjar exportera sina produkter över Europa och till USA.
Idag har A L’Olivier en personalstyrka på sextio personer fördelade på tre anläggningar i Frankrike. I de provensalska verkstäderna nära Nice väljs, förbereds och buteljeras företagets olivoljor, infunderade oljor, vinäger och andra specialiteter. Några kilometer utanför Poitiers i västra Frankrike har man en anläggning som producerar läckra nöt- och fröoljor med traditionella hantverksmetoder.
A L'Olivier
Sortera på: