Ingredienser och mat från sydostasien
Vietnamesisk mat, thaimat, malaysisk mat, indonesisk mat och filippinsk mat har alla olika egenskaper, även om det finns en hel del likheter i de sydostasiatiska köken. Klassiska thailändska ingredienser som fisksås, kokosmjölk, tamarind, kaffirlime, citrongräs och chili finns även i malaysisk matlagning med en mustigare kryddning med influenser från Indien och Kina.I Indonesien och på Malaysia är svartpeppar och kryddpastor som sambal oelek och belachan (räkpasta) älskade ingredienser.
I det vietnamesiska köket värnar man om lätta rena smaker gärna rätter med risnudlar. Dessutom har det franska köket inspirerat landets kokkonst.
Världens kök / Sydostasien
Sortera på:
Det mesta du kan behöva för en snabbtur öster ut
fr. 290 kr
0
Så god! Använder den till "allt". Beroendeframkallande! ⭐️⭐️...
49 kr
0