Rispapper runda 22cm
För vårrullar & sommarrullar
29 kr
Tunna runda rispapper som kan fyllas med exempelvis krabba, fläskfärs, glasnudlar och kryddor och friteras eller stekas som vårrullar. Man kan också göra färska eller råa så kallade sommarrullar fyllda med skalade räkor och grönsaker som inte friteras utan äts "råa".
Fyll gärna små skålar med olika ingredienser som kan rullas in. Ställ fram dessa och en stor skål med vatten tillsammans med rispapper och några dippsåser så har du snabbt och enkelt fixat en härlig och social maträtt.
Fyll gärna små skålar med olika ingredienser som kan rullas in. Ställ fram dessa och en stor skål med vatten tillsammans med rispapper och några dippsåser så har du snabbt och enkelt fixat en härlig och social maträtt.
Rispapper runda Rice paper fresh rolls Bamboo Tree 340 g
Tunna runda rispapper som kan fyllas med exempelvis krabba, fläskfärs, glasnudlar och kryddor och friteras eller stekas som vårrullar. Man kan också göra färska eller råa så kallade sommarrullar fyllda med skalade räkor och grönsaker som inte friteras utan äts "råa".
Vietnamesiska rispappersark är supertunna ätbara omslag som fylls med finskivade grönsaker, risnudlar, kokt kyckling eller saftiga räkor och färska örter.
De genomskinliga, klibbiga omslagen är gjorda med en kombination av ris och tapioka.
Fyll gärna små skålar med olika ingredienser som kan rullas in. Ställ fram dessa och en stor skål med vatten tillsammans med rispapper och några dippsåser så har du snabbt och enkelt fixat en härlig och social maträtt.
Vietnamesiska vårrullar Nem:
Rullarna som kallas Nem steks eller friteras och blir gyllenbruna och krispiga. De rullas ibland in i salladsblad med färska örtkryddor och doppas sedan i Nouc Cham sås eller Hoi Sin sås.
Fyll rispappersark med finstrimlade grönsaker, saftiga räkor eller malet fläskkött innan de viks till ett snyggt paket och steks eller friteras.
Doppa ett rispapper i taget i varmt (ej kokande) vatten i 5 sekunder och låt vattnet rinna av. Lägg det blöta pappret på en plan yta och klicka på ca 1-2 matskedar fyllning i basen av rispappret, vik sidorna mot mitten och rulla hela vägen för att omsluta fyllningen.
Stek vårrullarna i het olja tills de fått en gyllenbrun färg.
Servera dina hemgjorda vårrullar med en chili- och citrongräsdippsås eller någon annan god sås.
Vietnamesiska sommarrullar:
Häll varmt vatten i en djup tallrik eller skål och doppa rispapperet i 5-10 sekunder tills det blir mjukt och följsamt. Lägg sedan pappret på en skärbräda och fördela valfri fyllning och vik ihop eller rulla till fina rullar eller ett snyggt paket och doppa i nước chấm-sås gjord på fisksås, risvinäger, socker, vatten, vitlök, röd chili och limejuice, hoisinsås eller någon annan god dippsås.
Hur länge håller sig rispapper?
Rispapper är otroligt hållbara. De håller flera år men var noga med att öppnad förpackning inte kommer i kontakt med fukt eller starka dofter. Fukt gör pappren mjuka.
Hur förvarar man rispapper?
Förvara rispappren torrt i sin förpckning. Öppnad förpackning ska förslutas så att ingen fukt eller skarp doft kan smitta eller kontaminera pappren. Ett bra ställe är skafferiet eller köksskåpet.
Hitta mer tips & recept med rispapper HÄR!
Ca 32 st ark. Varje rispappersark är 22 cm i diameter.
Ingredienser: Ris (70%), tapioka (16%), vatten (13%), salt (1%)
Förvaring: Förvaras på en sval, torr plats. När den öppnats, lägg i en lufttät behållare eller påse.
Näringsvärde per 100g: Energi: 1425kJ/341Kcal Fett: 0.39g - varav mättad fett: 0.12g Kolhydrater: 83.8g - varav sockerarter: 0g Protein: 0.51g Salt: 1.08g
Kontrollera alltid texten på förpackningen. Innehåll kan ändras.
Ursprung: Vietnam
Tunna runda rispapper som kan fyllas med exempelvis krabba, fläskfärs, glasnudlar och kryddor och friteras eller stekas som vårrullar. Man kan också göra färska eller råa så kallade sommarrullar fyllda med skalade räkor och grönsaker som inte friteras utan äts "råa".
Vietnamesiska rispappersark är supertunna ätbara omslag som fylls med finskivade grönsaker, risnudlar, kokt kyckling eller saftiga räkor och färska örter.
De genomskinliga, klibbiga omslagen är gjorda med en kombination av ris och tapioka.
Fyll gärna små skålar med olika ingredienser som kan rullas in. Ställ fram dessa och en stor skål med vatten tillsammans med rispapper och några dippsåser så har du snabbt och enkelt fixat en härlig och social maträtt.
Vietnamesiska vårrullar Nem:
Rullarna som kallas Nem steks eller friteras och blir gyllenbruna och krispiga. De rullas ibland in i salladsblad med färska örtkryddor och doppas sedan i Nouc Cham sås eller Hoi Sin sås.
Fyll rispappersark med finstrimlade grönsaker, saftiga räkor eller malet fläskkött innan de viks till ett snyggt paket och steks eller friteras.
Doppa ett rispapper i taget i varmt (ej kokande) vatten i 5 sekunder och låt vattnet rinna av. Lägg det blöta pappret på en plan yta och klicka på ca 1-2 matskedar fyllning i basen av rispappret, vik sidorna mot mitten och rulla hela vägen för att omsluta fyllningen.
Stek vårrullarna i het olja tills de fått en gyllenbrun färg.
Servera dina hemgjorda vårrullar med en chili- och citrongräsdippsås eller någon annan god sås.
Vietnamesiska sommarrullar:
Häll varmt vatten i en djup tallrik eller skål och doppa rispapperet i 5-10 sekunder tills det blir mjukt och följsamt. Lägg sedan pappret på en skärbräda och fördela valfri fyllning och vik ihop eller rulla till fina rullar eller ett snyggt paket och doppa i nước chấm-sås gjord på fisksås, risvinäger, socker, vatten, vitlök, röd chili och limejuice, hoisinsås eller någon annan god dippsås.
Hur länge håller sig rispapper?
Rispapper är otroligt hållbara. De håller flera år men var noga med att öppnad förpackning inte kommer i kontakt med fukt eller starka dofter. Fukt gör pappren mjuka.
Hur förvarar man rispapper?
Förvara rispappren torrt i sin förpckning. Öppnad förpackning ska förslutas så att ingen fukt eller skarp doft kan smitta eller kontaminera pappren. Ett bra ställe är skafferiet eller köksskåpet.
Hitta mer tips & recept med rispapper HÄR!
Ca 32 st ark. Varje rispappersark är 22 cm i diameter.
Ingredienser: Ris (70%), tapioka (16%), vatten (13%), salt (1%)
Förvaring: Förvaras på en sval, torr plats. När den öppnats, lägg i en lufttät behållare eller påse.
Näringsvärde per 100g: Energi: 1425kJ/341Kcal Fett: 0.39g - varav mättad fett: 0.12g Kolhydrater: 83.8g - varav sockerarter: 0g Protein: 0.51g Salt: 1.08g
Kontrollera alltid texten på förpackningen. Innehåll kan ändras.
Ursprung: Vietnam
Visa mer
Visa mindre
Diameter: | 22 cm |
Vikt: | 340 g |
Antal i förpackningen: | ca 32 ark |
Kanske gillar du även någon av dessa:
Andra köpte även
Lyckades skala 25 kg äpplen på 20 minuter med denna. Enkelt & effektivt!
185 kr 199 kr
0