Chilipasta Sawan
Torr mediumhet chili med umami
67 kr
Nam prik sawan betyder chilipasta från himlen. Chillipasta med räkor, nam prik sawan, är en torr, medium het chilipasta god att äta med färska eller ångade grönsaker och ångat jasminris. Den passar att blanda i maten eller äta som tillbehör till grönsaker, ris eller nudlar. Chiliblandningen passar dessutom fint till grillad fisk, kyckling, fläsk eller nötkött. Blanda med ris och gör ett stekt ris nam prik sawan.
Chilipasta Sawan PanTai 134 g
Thailändsk chillipasta med räkor, nam prik sawan, är en torr, medium het chilipasta god att äta med färska eller ångade grönsaker och ångat jasminris.
Färdigblandad chilipasta som passar att blanda i maten eller äta som tillbehör till grönsaker, ris eller nudlar.
Nam prik sawan betyder chilipasta från himlen. Namnet antyder att detta är en mild typ av chilipasta.
Nam prik sawan passar bra till färska eller ångade grönsaker och ångat ris.
Chiliblandningen passar dessutom fint till grillad fisk, kyckling, fläsk eller nötkött.
Blanda med ris och gör ett stekt ris nam prik sawan.
En autentisk nam prik pao får det mesta av sin smak från chilipeppar.
Chilipeppar och några av de andra ingredienserna är torrrostade för att intensifiera smaken.
En bra nam prik ska även ha inslag av sötma, vanligtvis från syltad chilipeppar men sötman kan komma från palmsocker eller andra sorters socker . Det söta inslaget är ett sätt att balansera hettan.
Förutom sötma finns syra i de flesta recept från tamarindpasta.
Vanliga användningsområden äri dippsåser, bland annat i nam prik pao. Thailändare använder den som dippsås för fisk, grönsaker och fläsksvålar.
Precis som andra nam priks är nam prik pao en bra topping för ris. Den kan lägga tillsättas i en wokning eller användas på grillat kött.
Nam prik pao fungerar bra i soppor och grytor såväl som i stekt ris och salladsdressingar.
Det finns många chilipastor från Thailand. Narog och sawan är i stort sätt samma sak men narog blandas mer het chili.
Ingredienser: chili, torkade RÄKOR, FISKsås (ANSJOVIS, extrakt, salt, vatten, socker), citronsaft, tamarind, SOJAböns olja, palmsocker, smakförstärkare E621, E631, E627.
Allergi: se fetstil
Förändringar i produkten innehåll kan ske. Kontrollera därför alltid produktinformationen på förpackningen
Nettovikt: 134g
Förvaring: Torrt och svalt
Ursprung: Thailand
Näringsvärde per 100g: Energi: 1816kj / 434kcal Fett: 25,8g varav mättad fett: 10,1g Kolhydrater: 24,2g varav sockerarter: 2,9g Fiber: 0g Protein: 26,3g Salt: 7,1g
PANTAI CHILI PASTE SAWAN 潘泰辣椒虾肉 134G
Värt att veta:
Det inte finns mycket dokumentation om nam prik paos ursprung eller ursprunget till någon annan nam prik. De är dock helt säkert att de förekommit mycket länge. Dess rötter sträcker sig långt tillbaka i Thailands förflutna, långt innan kinesisk matlagningsstil förändrade den thailändska matlagningen.
Med nam prik pao specifikt finns det vissa saker som kan berätta om dess historia från ingredienserna. Den är heltberoende av chilipeppar. Det berättar att ursprunget går att härleda till någon gång efter att Christopher Columbus återvänt från den nya världen med paprika och chili. Columbus paprikor och chilifrukter skulle så småningom spridas över hela Europa och därifrån ta sig till Asien. I Asien blev chilen en grundingrediens som skulle revolutionera kinesisk och thailändsk matlagning.
Thailändsk chillipasta med räkor, nam prik sawan, är en torr, medium het chilipasta god att äta med färska eller ångade grönsaker och ångat jasminris.
Färdigblandad chilipasta som passar att blanda i maten eller äta som tillbehör till grönsaker, ris eller nudlar.
Nam prik sawan betyder chilipasta från himlen. Namnet antyder att detta är en mild typ av chilipasta.
Nam prik sawan passar bra till färska eller ångade grönsaker och ångat ris.
Chiliblandningen passar dessutom fint till grillad fisk, kyckling, fläsk eller nötkött.
Blanda med ris och gör ett stekt ris nam prik sawan.
En autentisk nam prik pao får det mesta av sin smak från chilipeppar.
Chilipeppar och några av de andra ingredienserna är torrrostade för att intensifiera smaken.
En bra nam prik ska även ha inslag av sötma, vanligtvis från syltad chilipeppar men sötman kan komma från palmsocker eller andra sorters socker . Det söta inslaget är ett sätt att balansera hettan.
Förutom sötma finns syra i de flesta recept från tamarindpasta.
- Mediumhet
- Umamispäckad
- Sälta
Vanliga användningsområden äri dippsåser, bland annat i nam prik pao. Thailändare använder den som dippsås för fisk, grönsaker och fläsksvålar.
Precis som andra nam priks är nam prik pao en bra topping för ris. Den kan lägga tillsättas i en wokning eller användas på grillat kött.
Nam prik pao fungerar bra i soppor och grytor såväl som i stekt ris och salladsdressingar.
Det finns många chilipastor från Thailand. Narog och sawan är i stort sätt samma sak men narog blandas mer het chili.
Ingredienser: chili, torkade RÄKOR, FISKsås (ANSJOVIS, extrakt, salt, vatten, socker), citronsaft, tamarind, SOJAböns olja, palmsocker, smakförstärkare E621, E631, E627.
Allergi: se fetstil
Förändringar i produkten innehåll kan ske. Kontrollera därför alltid produktinformationen på förpackningen
Nettovikt: 134g
Förvaring: Torrt och svalt
Ursprung: Thailand
Näringsvärde per 100g: Energi: 1816kj / 434kcal Fett: 25,8g varav mättad fett: 10,1g Kolhydrater: 24,2g varav sockerarter: 2,9g Fiber: 0g Protein: 26,3g Salt: 7,1g
PANTAI CHILI PASTE SAWAN 潘泰辣椒虾肉 134G
Värt att veta:
Det inte finns mycket dokumentation om nam prik paos ursprung eller ursprunget till någon annan nam prik. De är dock helt säkert att de förekommit mycket länge. Dess rötter sträcker sig långt tillbaka i Thailands förflutna, långt innan kinesisk matlagningsstil förändrade den thailändska matlagningen.
Med nam prik pao specifikt finns det vissa saker som kan berätta om dess historia från ingredienserna. Den är heltberoende av chilipeppar. Det berättar att ursprunget går att härleda till någon gång efter att Christopher Columbus återvänt från den nya världen med paprika och chili. Columbus paprikor och chilifrukter skulle så småningom spridas över hela Europa och därifrån ta sig till Asien. I Asien blev chilen en grundingrediens som skulle revolutionera kinesisk och thailändsk matlagning.
Visa mer
Visa mindre
Vikt: | 134 g |
Material: | Burk av glas |
Antal i förpackningen: | 1st |
Kanske gillar du även någon av dessa:
Mer från Pantai
Andra köpte även
Lyckades skala 25 kg äpplen på 20 minuter med denna. Enkelt & effektivt!
185 kr 199 kr
0