Misopasta på råris ekologisk GENMAI
GENMAI - Miso på sojabönor och ris
116 kr
Miso är ett traditionellt jäst japansk baslivsmedel gjort på olika typer av spannmål, framför allt soja och en unik kojikultur för jäsning. Just denna robusta miso på råris eller brunt ris kallas Genmai Miso på japanska. Eftersom den är gjord på hela sojabönor och råris är den mycket näringsrik. Njut den året runt i såser, som pålägg, i ugnsbakade rätter, soppor och grytor.
Genmai Miso, ekologisk opastöriserad rårismiso
Miso är ett traditionellt jäst japansk baslivsmedel gjort på olika typer av spannmål, framför allt soja och en unik kojikultur för jäsning. Just denna robusta miso på råris eller brunt ris kallas Genmai Miso på japanska. Eftersom den är gjord på hela sojabönor och råris är den mycket näringsrik. Njut den året runt i såser, som pålägg, i ugnsbakade rätter, soppor och grytor.
Den här mison har fått utmärkelsen "Great Taste".
Den har en fin sälta ochen aning sötma, denna miso har en utsökt, balanserad smak med en hel del umami som förstärker bönor, grönsaksrätter, såser, soppor, grytor och mycket annat.
Miso är en levande kultur därför kan det eventuellt leda till en uppbyggnad av tryck inuti förpackningen. Ofarliga vit jäst kan utvecklas vid exponering för luft. Ta bara bort det absolut översta vita lagret.
Salt spelar en viktig roll i många jästa och fermenterade livsmedel. Saltet har en kontrollerande funktion påt fermentationsprocessen. Miso innehåller tillräckligt med salt för att framgångsrikt styra fermenteringen, salthalten varierar från 5% för lättare sorter upp till 12% i starkare mörkare sorter. Miso är en koncentrerad krydda med stor aromatisk förmåga, så det krävs bara små mängder.
Miso kan användas i stället för salt för att smaksätta rätter såsom soppor och grytor. Den fungerar fint med ingredienser som ingefära, vitlök, risvinäger, tahini och citrusskal och -saft. Om du vill använda miso istället för salt motsvarar två teskedar miso en fjärdedels tesked salt. På detta sätt är det möjligt att sänka sitt saltintag och samtidigt få i sig en god dos näring via mison.
Precis som med franskt vin eller belgiskt öl finns miso i många sorter var och en med sin egen unika smak, färg och konsistens. Varje miso speglar den lokala kulturen, grödor och odlingsförhållanden i olika regioner i Japan. Söt miso med lägre soja innehåll, mindre salt och med mer koji är populär i södra Japan medan mörkare miso eller röd miso som innehåller mer soja och mindre koji och traditionellt kommer från den norra delen av Japan.
Opastöriserad miso innehåller ett överflöd av levande enzymer som kan förstöras genom långvarig matlagning. Men de näringsmässiga egenskaper, liksom smaken av miso, lämnas oförändrad vid matlagning och några recept föreslår matlagning miso att utveckla smaken av andra ingredienser i skålen.
Miso är en levande produkt och pågående fermenteringen kan leda till att locket buktar. Det kommer fortfarande att vara säkra att konsumera. Ofarlig vit jäst kan utvecklas vid exponering för luft. Bara skumma av.
Ett smart sätt att börja använda misopastor är att tillsätta dem i grytor och soppor och andra rätter där man annars kanske skulle använt buljong.
Ingredienser: Hela sojabönor (47%) *, odlade brunt ris (33%) *, havssalt, vatten. * Ekologiskt odlade.
NL-BIO-01 Non-EU Agriculture
Näringsvärde per 100 g
Energi kJ: 662 Energi kCal: 158 Fett: 6,1 varav mättat: 1,2 Kolhydrat: 10 varav sockerarter: 7 Protein: 12 Salt: 12,7
Ursprung: Japan
Vikt: 300g
LÄS MER OM MISO HÄR:
Under de 18 år Clear grundare Christopher Dawson bodde i Japan blev han expert på misokvalitet, och ClearSpring-serien är hans val av de finaste traditionellt framställda japanska miso. Alla traditionellt jästa japanska miso framställs genom kokning ekologiskt odlade ingredienser (hela sojabönor och spannmål korn) kombinerat med kojikultur (korn eller sojabönor ympade med Aspergillus oryzae mögelsporer) havssalt och vatten.
Misom lagras därefter och får naturligt fermentera på cederträfat under många månader. Processen rger en miso med rika och komplexa smaker med ett överflöd av umami, den femte smaken.
Miso är ett traditionellt jäst japansk baslivsmedel gjort på olika typer av spannmål, framför allt soja och en unik kojikultur för jäsning. Just denna robusta miso på råris eller brunt ris kallas Genmai Miso på japanska. Eftersom den är gjord på hela sojabönor och råris är den mycket näringsrik. Njut den året runt i såser, som pålägg, i ugnsbakade rätter, soppor och grytor.
Den här mison har fått utmärkelsen "Great Taste".
Den har en fin sälta ochen aning sötma, denna miso har en utsökt, balanserad smak med en hel del umami som förstärker bönor, grönsaksrätter, såser, soppor, grytor och mycket annat.
- Miso på ris & soja
- Naturligt frementerad
- Opastöriserad
Miso är en levande kultur därför kan det eventuellt leda till en uppbyggnad av tryck inuti förpackningen. Ofarliga vit jäst kan utvecklas vid exponering för luft. Ta bara bort det absolut översta vita lagret.
Salt spelar en viktig roll i många jästa och fermenterade livsmedel. Saltet har en kontrollerande funktion påt fermentationsprocessen. Miso innehåller tillräckligt med salt för att framgångsrikt styra fermenteringen, salthalten varierar från 5% för lättare sorter upp till 12% i starkare mörkare sorter. Miso är en koncentrerad krydda med stor aromatisk förmåga, så det krävs bara små mängder.
Miso kan användas i stället för salt för att smaksätta rätter såsom soppor och grytor. Den fungerar fint med ingredienser som ingefära, vitlök, risvinäger, tahini och citrusskal och -saft. Om du vill använda miso istället för salt motsvarar två teskedar miso en fjärdedels tesked salt. På detta sätt är det möjligt att sänka sitt saltintag och samtidigt få i sig en god dos näring via mison.
Precis som med franskt vin eller belgiskt öl finns miso i många sorter var och en med sin egen unika smak, färg och konsistens. Varje miso speglar den lokala kulturen, grödor och odlingsförhållanden i olika regioner i Japan. Söt miso med lägre soja innehåll, mindre salt och med mer koji är populär i södra Japan medan mörkare miso eller röd miso som innehåller mer soja och mindre koji och traditionellt kommer från den norra delen av Japan.
Opastöriserad miso innehåller ett överflöd av levande enzymer som kan förstöras genom långvarig matlagning. Men de näringsmässiga egenskaper, liksom smaken av miso, lämnas oförändrad vid matlagning och några recept föreslår matlagning miso att utveckla smaken av andra ingredienser i skålen.
Miso är en levande produkt och pågående fermenteringen kan leda till att locket buktar. Det kommer fortfarande att vara säkra att konsumera. Ofarlig vit jäst kan utvecklas vid exponering för luft. Bara skumma av.
Ett smart sätt att börja använda misopastor är att tillsätta dem i grytor och soppor och andra rätter där man annars kanske skulle använt buljong.
Ingredienser: Hela sojabönor (47%) *, odlade brunt ris (33%) *, havssalt, vatten. * Ekologiskt odlade.
NL-BIO-01 Non-EU Agriculture
Näringsvärde per 100 g
Energi kJ: 662 Energi kCal: 158 Fett: 6,1 varav mättat: 1,2 Kolhydrat: 10 varav sockerarter: 7 Protein: 12 Salt: 12,7
Ursprung: Japan
Vikt: 300g
LÄS MER OM MISO HÄR:
Under de 18 år Clear grundare Christopher Dawson bodde i Japan blev han expert på misokvalitet, och ClearSpring-serien är hans val av de finaste traditionellt framställda japanska miso. Alla traditionellt jästa japanska miso framställs genom kokning ekologiskt odlade ingredienser (hela sojabönor och spannmål korn) kombinerat med kojikultur (korn eller sojabönor ympade med Aspergillus oryzae mögelsporer) havssalt och vatten.
Misom lagras därefter och får naturligt fermentera på cederträfat under många månader. Processen rger en miso med rika och komplexa smaker med ett överflöd av umami, den femte smaken.
Visa mer
Visa mindre
Vikt: | 300g |
Antal i förpackningen: | 1st |