Misopasta på korn ekologisk MUGI
MUGI - Riktigt mörk miso
159 kr
Mugi Miso, ekologisk opastöriserad korn-miso barley
Mugi är den traditionella miso på den japanska landsbygden. Denna fantastiska miso på korngryn och sojabönor görs med traditionella metoder och lagras på cederträfat under 1 till 2 år.
Det ger en rik och koncentrerad smak till såser, bakade rätter, soppor och bönor - sprängfylld med umani. Den här mison blir också en enastående misosoppa.
Ett smart sätt att börja använda misopastor är att tillsätta dem i grytor och soppor och andra rätter där man annars kanske skulle använt buljong.
I allmänhet är det bästa sättet att lagra miso att behålla sin fräschör och kvalitet är i en sval skåp eller kylskåp. Men det beror på klimatförhållanden och personliga preferenser.
Miso blir naturligt mörkare med tiden; detta påverkar inte kvaliteten.
Miso är en levande produkt och pågående jäsning kan få locket att bukta ut men den är fortfarande säker att konsumera. Oskadliga vita jäst kan utvecklas från exponering för luft.
Skumma i så fall av den innan användning.
I allmänhet är det bästa sättet att lagra miso att behålla sin fräschör och kvalitet är i en sval skåp eller kylskåp. Men det beror på klimatförhållanden och personliga preferenser.
Salt spelar en viktig roll i många jästa och betade livsmedel. Det fungerar som en kontroll för att fermentationsprocessen, skapar matar med optimal näring men hindrar dem från att förstöra.
Miso innehåller tillräckligt med salt för att framgångsrikt styra fermenteringen. Salthalten varierar från 5% för lättare sorter upp till 12% starkare, mörkare sorter.
Miso är en koncentrerad krydda med stor aromatisk förmåga och mycket umami, så använd den sparsamt i början innan du lärt känna smaken och styrkan.
Om du vill ersätta salt med miso kan du utgå från att två teskedar miso motsvarar en fjärdedels tesked salt.
På detta sätt saltintag kan sänkas och full nyttan av smak och näring av miso.
Höga temperaturer kommer att uppmuntra ytterligare jäsning. Det är inte skadligt men kommer att ge miso mörkare färg och äkan leda till en uppbyggnad av tryck inuti förpackningen.
Ofarlig vit jäst kan utvecklas vid exponering för luft. Det vita är bara att skumma av.
Precis som årgångsviner finns det många sorters miso, var och en med sin egen unika smak, färg och konsistens. Varje miso speglar den lokala kulturen, grödor och odlingsförhållanden i olika regioner i Japan.
Söt miso har lägre soja innehåll, mindre salt och mer koji är populär i södra Japan, medan mörkare miso ofta kallad alias eller röd miso, innehåller mer soja och mindre korn koji och traditionellt kommer från den norra delen av Japan.
Vad är miso?
Kornmiso är ett traditionellt jäst japansk baslivsmedel och krydda baserad på olika typer av spannmål, framför allt soja och en unik koji jäsningskultur.
LÄS MER OM MISO HÄR:
Ingredienser: Odlad korn * (38%), hela sojabönor * (35%), havssalt, vatten.
* Ekologiskt odlade.
NL-BIO-01 Non-EU Agriculture
Vikt:300g
Innehåller: gluten, soja. Kan innehålla spår av: sesamfrön.
Näringsvärde per 100g:
Energi: 494 kJ / 118kcal
Fett: 3,8 g
(Varav mättat fett: 0,65 g, Varav enkelomättat: 0,8 g, Varav fleromättat: 2,39 g)
Kolhydrater: 9,6 g (Varav sockerarter: 9,5 g)
Protein: 11,4 g
Salt: 14 g
Fiber: 8,5 g
Övriga näringsämnen: Kalcium 59,6 g, kalium 346 mg, järn 1,4 mg.
Ursprung: Japan
Hållbarhet: Öppnad förpackning: minst 60 dagar.
Förvaring: Oöppnad förpackning: svalt, torrt och mörkt.
Öppnad förpackning: kyld
Miso är en levande produkt och pågående fermenteringen kan leda till att locket buktar. Det kommer fortfarande att vara säkra att konsumera. Ofarliga vita jäst kan utvecklas vid exponering för luft. Bara skumma av.
Mugi är den traditionella miso på den japanska landsbygden. Denna fantastiska miso på korngryn och sojabönor görs med traditionella metoder och lagras på cederträfat under 1 till 2 år.
Det ger en rik och koncentrerad smak till såser, bakade rätter, soppor och bönor - sprängfylld med umani. Den här mison blir också en enastående misosoppa.
Ett smart sätt att börja använda misopastor är att tillsätta dem i grytor och soppor och andra rätter där man annars kanske skulle använt buljong.
I allmänhet är det bästa sättet att lagra miso att behålla sin fräschör och kvalitet är i en sval skåp eller kylskåp. Men det beror på klimatförhållanden och personliga preferenser.
Miso blir naturligt mörkare med tiden; detta påverkar inte kvaliteten.
Miso är en levande produkt och pågående jäsning kan få locket att bukta ut men den är fortfarande säker att konsumera. Oskadliga vita jäst kan utvecklas från exponering för luft.
Skumma i så fall av den innan användning.
I allmänhet är det bästa sättet att lagra miso att behålla sin fräschör och kvalitet är i en sval skåp eller kylskåp. Men det beror på klimatförhållanden och personliga preferenser.
Salt spelar en viktig roll i många jästa och betade livsmedel. Det fungerar som en kontroll för att fermentationsprocessen, skapar matar med optimal näring men hindrar dem från att förstöra.
Miso innehåller tillräckligt med salt för att framgångsrikt styra fermenteringen. Salthalten varierar från 5% för lättare sorter upp till 12% starkare, mörkare sorter.
Miso är en koncentrerad krydda med stor aromatisk förmåga och mycket umami, så använd den sparsamt i början innan du lärt känna smaken och styrkan.
Om du vill ersätta salt med miso kan du utgå från att två teskedar miso motsvarar en fjärdedels tesked salt.
På detta sätt saltintag kan sänkas och full nyttan av smak och näring av miso.
Höga temperaturer kommer att uppmuntra ytterligare jäsning. Det är inte skadligt men kommer att ge miso mörkare färg och äkan leda till en uppbyggnad av tryck inuti förpackningen.
Ofarlig vit jäst kan utvecklas vid exponering för luft. Det vita är bara att skumma av.
Precis som årgångsviner finns det många sorters miso, var och en med sin egen unika smak, färg och konsistens. Varje miso speglar den lokala kulturen, grödor och odlingsförhållanden i olika regioner i Japan.
Söt miso har lägre soja innehåll, mindre salt och mer koji är populär i södra Japan, medan mörkare miso ofta kallad alias eller röd miso, innehåller mer soja och mindre korn koji och traditionellt kommer från den norra delen av Japan.
Vad är miso?
Kornmiso är ett traditionellt jäst japansk baslivsmedel och krydda baserad på olika typer av spannmål, framför allt soja och en unik koji jäsningskultur.
LÄS MER OM MISO HÄR:
Ingredienser: Odlad korn * (38%), hela sojabönor * (35%), havssalt, vatten.
* Ekologiskt odlade.
NL-BIO-01 Non-EU Agriculture
Vikt:300g
Innehåller: gluten, soja. Kan innehålla spår av: sesamfrön.
Näringsvärde per 100g:
Energi: 494 kJ / 118kcal
Fett: 3,8 g
(Varav mättat fett: 0,65 g, Varav enkelomättat: 0,8 g, Varav fleromättat: 2,39 g)
Kolhydrater: 9,6 g (Varav sockerarter: 9,5 g)
Protein: 11,4 g
Salt: 14 g
Fiber: 8,5 g
Övriga näringsämnen: Kalcium 59,6 g, kalium 346 mg, järn 1,4 mg.
Ursprung: Japan
Hållbarhet: Öppnad förpackning: minst 60 dagar.
Förvaring: Oöppnad förpackning: svalt, torrt och mörkt.
Öppnad förpackning: kyld
Miso är en levande produkt och pågående fermenteringen kan leda till att locket buktar. Det kommer fortfarande att vara säkra att konsumera. Ofarliga vita jäst kan utvecklas vid exponering för luft. Bara skumma av.
Visa mer
Visa mindre
Vikt: | 300g |
Antal i förpackningen: | 1st |
Kanske gillar du även någon av dessa:
Mer från Clearspring
Andra köpte även
Lyckades skala 25 kg äpplen på 20 minuter med denna. Enkelt & effektivt!
185 kr 199 kr
0