Sushiris ekologiskt
Ris till din egen sushi
69 kr
Sushi-ris är japanskt vitt, rundkornigt och riktigt klibbigt ris perfekt till sushi, maki och andra rullar eller califoniarolls. Just det här riset är ett Selenio-ris odlat i nordvästra Italien (Piemonte). Det har samma karaktär som det japanskt odlade riset Japonica och är idealiskt för sushi.
Sushiris ekologiskt från Clearspring
Sushi-ris är japanskt vitt, rundkornigt och riktigt klibbigt ris perfekt till sushi, maki och andra rullar eller califoniarolls.
Just det här riset är ett Selenio-ris odlat i nordvästra Italien (Piemonte).
Det har samma karaktär som det japanskt odlade riset Japonica och är idealiskt för sushi.
Innehåll: 500g 100% ris, ekologiskt odlat.
Så kan du koka ris till sushi:
Skölj 250 g (2,5 dl) sushiris noggrant i kallt vatten i en sil och låt rinna av.
Häll det sköljda riset i en skål och fyll på nytt kallt vatten så riset täcks.
Låt riset stå ca 20 minuter.
Skölj riset igen och låt det rinna av.
Lägg de blöta riset i en kastrull och häll på 4 dl vatten.
Låt koka upp.
Sänk värmen och lägg lock på kastrullen. Låt stå 10 minuter eller tills vattnet har absorberats.
Ta kastrullen från värmen och låt riset svalna lite.
Blanda 2 tsk risvinäger med 2 tsk socker, rör tills sockret lösts upp och blanda ner i riset.
Ett annat bra recept på sushi-ris hittar du HÄR!
Recept med sushiris hittar du HÄR!
Innehåll: Ris ekologiskt odlad
IT-BIO-014 Italy Agriculture
Näringsinnehåll per 100 g: Energi 1497 kj / 353 kcal Fett 1 g - varav mättade fettsyror 0,1 g Kolhydrater 78 g - varav sockerarter 0,4 g Fibrer 1,5 g Protein 7,2 g Salt 0,005 g
Ursprung: Italien
Sushi-ris är japanskt vitt, rundkornigt och riktigt klibbigt ris perfekt till sushi, maki och andra rullar eller califoniarolls.
Just det här riset är ett Selenio-ris odlat i nordvästra Italien (Piemonte).
Det har samma karaktär som det japanskt odlade riset Japonica och är idealiskt för sushi.
- Ekologiskt
- Till sushi
- Till maki-rullar
Innehåll: 500g 100% ris, ekologiskt odlat.
Så kan du koka ris till sushi:
Skölj 250 g (2,5 dl) sushiris noggrant i kallt vatten i en sil och låt rinna av.
Häll det sköljda riset i en skål och fyll på nytt kallt vatten så riset täcks.
Låt riset stå ca 20 minuter.
Skölj riset igen och låt det rinna av.
Lägg de blöta riset i en kastrull och häll på 4 dl vatten.
Låt koka upp.
Sänk värmen och lägg lock på kastrullen. Låt stå 10 minuter eller tills vattnet har absorberats.
Ta kastrullen från värmen och låt riset svalna lite.
Blanda 2 tsk risvinäger med 2 tsk socker, rör tills sockret lösts upp och blanda ner i riset.
Ett annat bra recept på sushi-ris hittar du HÄR!
Recept med sushiris hittar du HÄR!
Innehåll: Ris ekologiskt odlad
IT-BIO-014 Italy Agriculture
Näringsinnehåll per 100 g: Energi 1497 kj / 353 kcal Fett 1 g - varav mättade fettsyror 0,1 g Kolhydrater 78 g - varav sockerarter 0,4 g Fibrer 1,5 g Protein 7,2 g Salt 0,005 g
Ursprung: Italien
Visa mer
Visa mindre
Vikt: | 500g |