Alexandre Bornibus föddes 1821. Han hade en passion för god mat och delikatesser från en tidig ålder och 1855 tog han över en senapsfabrik i Paris, Les Halles. Under hans ledning förvandlades senapsfabriken till en kulinarisk juvel.
Alexandre Bornibus var inte bara en entreprenör utan också en mästare i konsten att skapa delikata såser och majonnäser. Han lyckades kombinera sina talanger med precisionen av en mästare och skapade smaker som skulle imponera på gourmeter över hela världen. När han dog 1882 hyllades han i en parisisk tidning som skrev: "Idag begraver vi en man vars namn är mer känt utomlands och till och med i Frankrike än många politiska personer som tror sig inneha en viktig plats i sina lands öden." .
Efter Alexandre Bornibus bortgång genomgick hans varumärke en berg- och dalbana men 2012 togs varumärket och dess produkter över av Casimex Fine Foods och under ny ledning återfick Bornibus gradvis sin prestigefyllda image.
Idag finns Bornibus en imponerande variation av delikatesser, såser och majonnäser. Alla produkter hedrar sitt ursprung och för Alexandre Bornibus passion för gastronomi vidare till en ny generation av finsmakare.
Alexandre Bornibus var inte bara en entreprenör utan också en mästare i konsten att skapa delikata såser och majonnäser. Han lyckades kombinera sina talanger med precisionen av en mästare och skapade smaker som skulle imponera på gourmeter över hela världen. När han dog 1882 hyllades han i en parisisk tidning som skrev: "Idag begraver vi en man vars namn är mer känt utomlands och till och med i Frankrike än många politiska personer som tror sig inneha en viktig plats i sina lands öden." .
Efter Alexandre Bornibus bortgång genomgick hans varumärke en berg- och dalbana men 2012 togs varumärket och dess produkter över av Casimex Fine Foods och under ny ledning återfick Bornibus gradvis sin prestigefyllda image.
Idag finns Bornibus en imponerande variation av delikatesser, såser och majonnäser. Alla produkter hedrar sitt ursprung och för Alexandre Bornibus passion för gastronomi vidare till en ny generation av finsmakare.
Maison Bornibus
Sortera på:
Tänk en skiva rökt skinka på surdegsbröd med en stor klick kronärtskockkr...
115 kr
0
Mycket basilika,stor smak & grövre konsistens, som pålägg eller till pastan
115 kr
0
Spännande och lite lyxigare variant av klassisk basilikapesto.
159 kr
0
" Söt och syrlig med små bitar av rosépeppar som kan pigga upp vilken anrättni...
89 kr
0