Under sitt varumärke "Castell Gardeny" producerar Badia Vinagres ett fantastiskt urval av högkvalitativa vinäger som kombinerar sina traditionella hantverkare med den senaste produktforskningen och utvecklingen.
Under fermenteringsprocessen är det normalt bara alkoholen från vinet som förvandlas vinäger.
De andra aromerna och smakerna stannar bara i vinägern om metoden som används är långsam och försiktigt.
Därför använder Badia Vinagres en metod som går tvärt emot snabba, industriella produktionssystem med höga produktionsvolymer vinäger med få sensoriska lager.
År 1908 grundade Agusia Badia i Badia Castell de Gardeny i Mollerussa, Spanien.
Badia använder termen "bittersöt" för att särskilja deras vinäger med balanserade smaker och lägre syra från andra.
Metoden är traditionell och har använts i nästan 200 år men förfinats över åren.
Den uppfanns 1823 av den tyske kemisten Schützenbach och består av en långsam och mödosam process för att extrahera de bästa egenskaperna hos vinägern och dess basvin för att bättre bevara aromerna och uppnå en mycket behaglig touch av syra.
Särskilt viktigt är det sista steget i tillverkningsprocessen av deras Riesling- och Merlotvinägrar med bittersötsaker.
Framställningen följs av ett mognadssteg där vinägern lagras på noggrant utvalda franska ekfat.
Under denna mognaden hjälper träet i faten till att förfina och balansera aromerna i vinägern.
Alla Badias vinägrar är idealiska för vinägretter.
Testa kombinationer av dessa distinkt olika hantverksvinägrar med olivoljor av olika slag.
Castell de Gardeny-vinäger är fantastiska smaktillsatser i sig själva, droppade eller sprayade på biffar, lammkotletter, bläckfisk, anka eller jordgubbar!
Castell de Gardeny
Sortera på:
"För underbar smaksättning"
fr. 457 kr fr. 537 kr
0