Italiensk handgjord pasta från Morelli
Morellis pastaprodukter är unika i sitt slag. Hemligheten är en ingrediens som inte återfinns i allmänna pasta, vetegrodd, hjärtat av säden som innehåller E-vitamin, D-vitamin och växtproteiner. Normalt tas grodden bort vid malning av spannmål och vidareförädlas till andra produkter.Pastan är hantverksmässigt framställd av fullkornsdurumvete (med vissa undantag ex glutenfri pasta på majs) med mycket hög kvalitet.
Varje pastasort har sitt eget anpassade bronsmunstycke som vid tillverkning ger en särpräglad yta.
Mjölet som pastan görs av har kvar skalet och grodden på durumvetekornet vilket gör det till en riktig fullkornspasta. Den blir rikare på vitaminer och vegetabiliska proteiner och får unik och extraordinär smak! Kort och gott, fint tuggmotstånd, en hög proteinhalt och långsamma kolhydrater (alltså lågt GI).
Familjeföretaget Antico Pastificio Morelli startades 1860. Efter fem generationer Morelli är det idag syskonen Lucia, Antonio och Marco som bär traditionen vidare. Pastafabriken tillverkar många specialiteter, arbetar med enkla produkter efter gamla tekniker och undviker användning av konserveringsmedel och färgämnen. Resultatet är en äkta frisk pasta, rik smak och med fyllig konsistens.
Morelli
Sortera på: