Pici di Toscana
- Tjockare pasta
- Till vilt, svamp & andra rätter
- Fångar upp såser & smaker
Pici di Toscana PASTA MORELLI
Pici – En spännande, tjockare spaghetti med extra lång koktid.
Puro di Gran Grano pasta typisk för den toskanska traditionen, i synnerhet Siena-traditionen. Lite mer rustik och rubust än småsyskonen spagetti och linguine.
Pici (paj) är namnet i Toscana men typen kallas Bigoli i resten av Italien.
Bigoli är rörformad med en hålighet i mitten medan Pici är solid vilket i sin tur gör koktiden mycket längre.
Pici kommer ursprungligen från Siena och serveras traditionellt med Briciole (brödsmulor), Aglione (vitlök&tomatsås), Boscaiola (karljohansvamp) eller Ragù (köttsås). Pici serveras också till vilt speciellt till vildsvin, hare eller kanin och anka.
Italiensk fullkornspasta, San Romano,Toscana Pasta Di Semola di Grana Duro con Germe di Grano.
Koktid 22 minuter!!
Varför inte testa en egen svensk variant och servera Morellis Pici till hjortfilé eller älgstek och trattkantareller eller karljohansvamp.
Läs om Pici och hitta recept HÄR!
Läs mer om pasta och få inspiration HÄR!
Värt att veta om Morelli
Pastan produceras sedan 1860 av Morelli, ett familjeföretag i Toscana. Pastan görs av fullkornsdurumvete (med vissa undantag ex glutenfri pasta på majs) med mycket hög kvalitet.
Varje pastasort har sitt eget anpassade bronsmunstycke som vid tillverkning ger en särpräglad yta.
Ytan är perfekt för att fånga upp alla smaker i rätten (såser osv.) Mölet som pastan görs av har kvar skalet och grodden på durumvetekornet vilket gör det till en riktig fullkornspasta. Den blir rikare på vitaminer och vegetabiliska proteiner och får unik och extraordinär smak! Kort och gott, fint tuggmotstånd, en hög proteinhalt och långsamma kolhydrater (alltså lågt GI).
Vikt: | 500g |