Santokukniv är en populär och mångsidig japansk kniv. "San" betyder tre och "Toku" betyder uppgifter. Santoku betyder ungefär tre uppgifter, något som kan tolkas lite olika. En del hävdar att det betyder att det är kniv som kan användas till kött, fågel och fisk. Andra menar att santokukniven ska användas till att skära, tärna och strimla. En santokukniv är hur som helst en kniv som kan användas till det mesta i köket. Santokukniven har en lite rakare egg vilket gör den lämplig till att både skära och hacka med. En Santoku är ca 3-10 cm kortare än den traditionella kockkniven som normalt är ca 21-24 sm. Många anser att Santokuns kortare och tunnare blad passar speciellt bra att använda då man arbetar med snabba hackrörelser och då man jobbar med grönsaker. Santokuknivarnas blad sitter i höjd med handtaget till skillnad från en del kockknivar som har en liten nivåskillnad mellan handtag och blad.
Matlagning / Knivar och tillbehör / Santokuknivar
Sortera på:
Japansk superkniv, Bäst i Test Aftonbladet 24 november 2019!
2999 kr 3149 kr
0