Santokukniv KAI Shun Classic 18 cm olivslipad
"Snyggaste kniven jag sett"
3149 kr /
2599 kr
Damaskusstål ger kniven ett karaktäristiskt, vackert och unikt vattrat mönster.
Alla Shunknivar är gjorda för hand och gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.
Alla Shunknivar är gjorda för hand och gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.
KAI Santokukniv 18 cm Shun Classic olivslipad
Japansk santokukniv från KAI som passar utmärkt till att skära och hacka grönsaker och kött. Olivslipningens ovala urslipningar på sidan av kniven gör att tunna skivor inte fastnar så lätt på knivbkadet.
Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan.
Handtaget är tillverkat av fint laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat och formats ergonomiskt i D-form eller kastanjform på traditionellt japansk vis som passar perfekt i handen. Konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget så att greppet och knivbladet förenas och ger kniven den optimala känslan.
Alla Shunknivar är gjorda för hand och gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.
Varje Shun-kniv får sin unika och individuella karaktär i sitt alldeles egna damaskmönstret.
Därför är varje Shunkniv helt unik – ett konstverk där hantverk, teknologi och design förenats.
Kniven passar perfekt i professionella kök och för ambitiösa hemmakockar och hobbykockar.
SHUN CLASSIC är en exklusiv knivserie från KAI. Shun betyder "på toppen av perfektion".
Denna serie med knivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen.
Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje kniv en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste material. Skärpan och välbalanserade vikten gör arbetet med knivarna enklare och mindre tröttande.
Kai shun classic har fått toppbetyg hos den brittiska tidningen The Telegraph och hos Råd & Rön
Material: VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan (totalt 65 lager) med en inre kärna av V10-Goldstål.
Hårdhet: 61 HRC /- 1
Mått: Bladlängd blad 18 cm handtag 12,2 cm.
Skötselråd: Diskas med fördel för hand.
Skölj av kniven direkt, använd gärna handdiskmedel, torka av kniven noga efter rengöring.
Förvaring: Helst på magnetlist eller i knivblock för att behålla skärpan.
Underhåll: med porslinsbryne, diamantbryne eller slipsten
Japansk santokukniv från KAI som passar utmärkt till att skära och hacka grönsaker och kött. Olivslipningens ovala urslipningar på sidan av kniven gör att tunna skivor inte fastnar så lätt på knivbkadet.
Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan.
Handtaget är tillverkat av fint laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat och formats ergonomiskt i D-form eller kastanjform på traditionellt japansk vis som passar perfekt i handen. Konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget så att greppet och knivbladet förenas och ger kniven den optimala känslan.
- Olivslipad damaskus
- Skivorna släpper enklare
- Toppbetyg i tester
Alla Shunknivar är gjorda för hand och gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.
Varje Shun-kniv får sin unika och individuella karaktär i sitt alldeles egna damaskmönstret.
Därför är varje Shunkniv helt unik – ett konstverk där hantverk, teknologi och design förenats.
Kniven passar perfekt i professionella kök och för ambitiösa hemmakockar och hobbykockar.
SHUN CLASSIC är en exklusiv knivserie från KAI. Shun betyder "på toppen av perfektion".
Denna serie med knivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen.
Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje kniv en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste material. Skärpan och välbalanserade vikten gör arbetet med knivarna enklare och mindre tröttande.
Kai shun classic har fått toppbetyg hos den brittiska tidningen The Telegraph och hos Råd & Rön
Material: VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan (totalt 65 lager) med en inre kärna av V10-Goldstål.
Hårdhet: 61 HRC /- 1
Mått: Bladlängd blad 18 cm handtag 12,2 cm.
Skötselråd: Diskas med fördel för hand.
Skölj av kniven direkt, använd gärna handdiskmedel, torka av kniven noga efter rengöring.
Förvaring: Helst på magnetlist eller i knivblock för att behålla skärpan.
Underhåll: med porslinsbryne, diamantbryne eller slipsten
Visa mer
Visa mindre
Handdiskas: | Ja |
Maskindiskas: | Nej |
Längd: | 18cm (blad) 12,2cm (handtag) totalt 30,2cm |
Material: | VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan (totalt 65 lager) med en inre kärna av V10-Goldstål. |
Antal i förpackningen: | 1st |
Kanske gillar du även någon av dessa:
En välbalanserad skönhet
2400 kr
0
Mer från KAI
"Underbar kniv. Skär enkelt genom de värsta skorpor"
899 kr 999 kr
0
Andra köpte även
Lyckades skala 25 kg äpplen på 20 minuter med denna. Enkelt & effektivt!
185 kr 199 kr
0