Santokukniv KAI Shun Classic bred 19 cm
En bredare santoku
2949 kr
Bred handgjord japansk santokukniv från KAI som passar utmärkt till att skära och hackadet mesta du behöver skära i köket, från frukt och grönsaker till kött, fisk och fågel. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan.
KAI Santokukniv 19 cm Shun Classic med brett blad (9cm)
Bred handgjord japansk santokukniv från KAI som passar utmärkt till att skära och hackadet mesta du behöver skära i köket, från frukt och grönsaker till kött, fisk och fågel.
Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan.
Handtaget är tillverkat av fint laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat och formats ergonomiskt i D-form eller kastanjform på traditionellt japansk vis som passar perfekt i handen. Konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget så att greppet och knivbladet förenas och ger kniven den optimala känslan.
Alla Shunknivar är gjorda för hand och gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.
Varje Shun-kniv får sin unika och individuella karaktär i sitt alldeles egna damaskmönstret.
Därför är varje Shunkniv helt unik – ett konstverk där hantverk, teknologi och design förenats.
Kniven passar perfekt i professionella kök och för ambitiösa hemmakockar och hobbykockar.
SHUN CLASSIC är en exklusiv knivserie från KAI. Shun betyder "på toppen av perfektion".
Denna serie med knivar är en av de mest omfattande serierna i damaskusstål över hela världen.
Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje kniv en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste material. Skärpan och välbalanserade vikten gör arbetet med knivarna enklare och mindre tröttande.
Kai shun classic har fått toppbetyg hos den brittiska tidningen The Telegraph och hos Råd & Rön
Material: VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan.
Hårdhet: 61 HRC /- 1
Mått: Bladlängd blad 19 cm handtag 12,2 cm och bredd 9 cm
Skötselråd: Diskas med fördel för hand.
Skölj av kniven direkt, använd gärna handdiskmedel, torka av kniven noga efter rengöring.
Förvaring: Helst på magnetlist eller i knivblock för att behålla skärpan.
Underhåll: med porslinsbryne, diamantbryne eller slipsten
Tillverkare: Kai
Bred handgjord japansk santokukniv från KAI som passar utmärkt till att skära och hackadet mesta du behöver skära i köket, från frukt och grönsaker till kött, fisk och fågel.
Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan.
Handtaget är tillverkat av fint laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat och formats ergonomiskt i D-form eller kastanjform på traditionellt japansk vis som passar perfekt i handen. Konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget så att greppet och knivbladet förenas och ger kniven den optimala känslan.
- Bredare knivblad
- Japansk damaskus
- Toppresultat i tester
Alla Shunknivar är gjorda för hand och gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.
Varje Shun-kniv får sin unika och individuella karaktär i sitt alldeles egna damaskmönstret.
Därför är varje Shunkniv helt unik – ett konstverk där hantverk, teknologi och design förenats.
Kniven passar perfekt i professionella kök och för ambitiösa hemmakockar och hobbykockar.
SHUN CLASSIC är en exklusiv knivserie från KAI. Shun betyder "på toppen av perfektion".
Denna serie med knivar är en av de mest omfattande serierna i damaskusstål över hela världen.
Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje kniv en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste material. Skärpan och välbalanserade vikten gör arbetet med knivarna enklare och mindre tröttande.
Kai shun classic har fått toppbetyg hos den brittiska tidningen The Telegraph och hos Råd & Rön
Material: VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan.
Hårdhet: 61 HRC /- 1
Mått: Bladlängd blad 19 cm handtag 12,2 cm och bredd 9 cm
Skötselråd: Diskas med fördel för hand.
Skölj av kniven direkt, använd gärna handdiskmedel, torka av kniven noga efter rengöring.
Förvaring: Helst på magnetlist eller i knivblock för att behålla skärpan.
Underhåll: med porslinsbryne, diamantbryne eller slipsten
Tillverkare: Kai
Visa mer
Visa mindre
Handdiskas: | Ja |
Maskindiskas: | Nej |
Längd: | Bladets längd 14cm, handtaget 11,2cm. Totalt 25,2cm |
Bredd: | 9cm |
Antal i förpackningen: | 1st |