SANTUKOKNIV brett blad KAI Shun Classic 19 cm kockkniv

Användarnamn

Santokukniv KAI Shun Classic bred 19 cm

En bredare santoku
2949 kr
Bred handgjord japansk santokukniv från KAI som passar utmärkt till att skära och hackadet mesta du behöver skära i köket, från frukt och grönsaker till kött, fisk och fågel. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan.
 
Köp
KAI Santokukniv 19 cm Shun Classic med brett blad (9cm)
Bred handgjord japansk santokukniv från KAI som passar utmärkt till att skära och hackadet mesta du behöver skära i köket, från frukt och grönsaker till kött, fisk och fågel.
Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan.
Handtaget är tillverkat av fint laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat och formats ergonomiskt i D-form eller kastanjform på traditionellt japansk vis som passar perfekt i handen. Konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget så att greppet och knivbladet förenas och ger kniven den optimala känslan.
  • Bredare knivblad
  • Japansk damaskus
  • Toppresultat i tester
Damaskusstål ger kniven ett karaktäristiskt, vackert och unikt vattrat mönster. 
Alla Shunknivar är gjorda för hand och gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.
Varje Shun-kniv får sin unika och individuella karaktär i sitt alldeles egna damaskmönstret.
Därför är varje Shunkniv helt unik – ett konstverk där hantverk, teknologi och design förenats.

Kniven passar perfekt i professionella kök och för ambitiösa hemmakockar och hobbykockar. 

SHUN CLASSIC är en exklusiv knivserie från KAI. Shun betyder "på toppen av perfektion".
Denna serie med knivar är en av de mest omfattande serierna i damaskusstål över hela världen.
Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje kniv en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste material. Skärpan och välbalanserade vikten gör arbetet med knivarna enklare och mindre tröttande.
Kai shun classic har fått toppbetyg hos den brittiska tidningen The Telegraph och hos Råd & Rön



Material: VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan.
Hårdhet: 61 HRC /- 1
Mått: Bladlängd blad 19 cm handtag 12,2 cm och bredd 9 cm
Skötselråd: Diskas med fördel för hand.
Skölj av kniven direkt, använd gärna handdiskmedel, torka av kniven noga efter rengöring.
Förvaring: Helst på magnetlist eller i knivblock för att behålla skärpan.
Underhåll: med porslinsbryne, diamantbryne eller slipsten
Tillverkare: Kai
Visa mer
Visa mindre
Handdiskas: Ja
Maskindiskas: Nej
Längd: Bladets längd 14cm, handtaget 11,2cm. Totalt 25,2cm
Bredd: 9cm
Antal i förpackningen: 1st
Kanske gillar du även någon av dessa:
Tamari-soja ekologisk 150ml
Äkta japansk tamari
86 kr
Köp
Info
0
Santokukniv 17,5 cm Karimatto
En arbetshäst somklarar det mesta
549 kr
Köp
Info
0
Santokukniv 18 cm Lion Sabatier Edonist
Tärna, hacka och strimla
1769 kr
Köp
Info
0
Mer från KAI
Nakiri KAI Shun Classic Grönsakshacka
2219 kr
Köp
Info
0
Santokukniv KAI Shun Classic 18 cm olivslipad
"Snyggaste kniven jag sett"
2599 kr
Köp
Info
0
Allkniv KAI Wasabi black 10 cm
699 kr
Köp
Info
0
Deba KAI Wasabi black 21 cm
Enkelslipad japansk arbetshäst
999 kr
Köp
Info
0
Andra köpte även
Överdrag jäskorg OVAL
Duk till jäskorg
59 kr
Köp
Info
0
Black Garlic - skalade klyftor i burk
En svart smakbomb - skalade klyftor
79 kr
Köp
Info
0
Spjälka böjbar 40 cm
Till tunnbröds- & knäckebrödsbakning
79 kr
Köp
Info
0
Snittkniv GRIGNETTE® VERTE
Formbar & lätt - proffsens favorit
46 kr
Köp
Info
0