Is och kylning
Vad vore drinken i solen utan en rejäl isbit eller en näve krossad is? Is kan var så mycket mer än bara vanligt fruset vatten. Lägg ett par extra minuter på isen, det är den värd!
Krossad is passar i vissa drycker i andra vill man gärna ha en riktigt stor isbit och ibland något som kyler utan att smälta och späda ut det som ska drickas.
För att få riktigt klar is utan infrusen luft kan man använda kokt vatten. Det finns en mängd olika tekniker för att få isen så klar som möjligt.
Stora bollar av is är ett kul inslag i bål, saft eller whiskeyn. Testa gärna att frysa in annat än vatten. Kanske en del av bålet kan frysas till isbitar? Använder man stora isbollsformar kan man dessutom göra dekorativa isbollar med infrusna blad, blommor eller fruktbitar.
När du fryser is i din nya fina frys, tänk gärna på att moderna självavfrostande frysar "äter" is och fukt. En form för isbitar som på något vis är täckt med lock är därför att föredra.
Ibland vill man absolut inte späda ut det som ska drickas. Då kan man använda sig av olika typer av kylare som omsluter flaskan eller typer som trycks ned i flaskan eller kannan. Det finns också "isbitar" av material som sten eller metall.
Ett annat kul sätt att kyla utan att späda är att frysa in delar av det som senare ska drickas. Frys bålet till festen i stora bollar och diamanter, det gör garanterad succé eller fyll champagnekylaren med dito formade isbitar.
En låda isbitar av barnens favortisaft är inte fel att ha på lut i frysen, kanske med infrusna hallon och smultron eller någon fin liten ätbar blomma.
Nedan hittar du en hel rad smarta kylande saker.
Inspiration / Ta det isigt!
Sortera på:
Utmärkt! Blir stora isbitar som är lätta att få ut.
139 kr
0
"Så smart med isstavar som går ner i flaskan"
158 kr
0