Santokukniv KAI Shun Classic 18 cm
Exklusiv hjälp i köket
2999 kr /
2899 kr
En riktig superkniv från den japanske knivmästaren Kai passar utmärkt för att skära kött, fisk och grönsaker.
Shun är en närmast overkligt skarp och tålig kniv. Alla Shun-knivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet i totalt 65 lager som ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet. Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis.
Shun är en närmast overkligt skarp och tålig kniv. Alla Shun-knivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet i totalt 65 lager som ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet. Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis.
KAI Santokukniv 18 cm Shun Classic
Japansk santokukniv i damaskus från KAI som passar utmärkt till att skära och hacka grönsaker och kött.
En riktigt bra allroundkniv eller kökskniv som passartill det mesta.
Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan, totalt 65 lager.
Handtaget är tillverkat av fint laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat och formats ergonomiskt i D-form eller kastanjform på traditionellt japansk vis som passar perfekt i handen. Konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget så att greppet och knivbladet förenas och ger kniven den optimala känslan.
Alla Shunknivar är gjorda för hand och gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.
Varje Shun-kniv får sin unika och individuella karaktär i sitt alldeles egna damaskmönstret.
Därför är varje Shunkniv helt unik – ett konstverk där hantverk, teknologi och design förenats.
Kniven passar perfekt i professionella kök och för ambitiösa hemmakockar och hobbykockar.
SHUN CLASSIC är en exklusiv knivserie från KAI. Shun betyder "på toppen av perfektion".
Denna serie med knivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen.
Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje kniv en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste material. Skärpan och välbalanserade vikten gör arbetet med knivarna enklare och mindre tröttande.
Kai shun classic har fått toppbetyg hos den brittiska tidningen The Telegraph och hos Råd & Rön.
Material: VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan (totalt 65 lager) med en inre kärna av V10-goldstål och pakka-wood i handtaget.
Hårdhet: 61 HRC /- 1
Mått: Bladlängd blad 18 cm handtag 12,2 cm.
Skötselråd: Diskas med fördel för hand.
Skölj av kniven direkt, använd gärna handdiskmedel, torka av kniven noga efter rengöring.
Förvaring: Helst på magnetlist eller i knivblock för att behålla skärpan.
Underhåll: med porslinsbryne, diamantbryne eller slipsten
Japansk santokukniv i damaskus från KAI som passar utmärkt till att skära och hacka grönsaker och kött.
En riktigt bra allroundkniv eller kökskniv som passartill det mesta.
Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan, totalt 65 lager.
Handtaget är tillverkat av fint laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat och formats ergonomiskt i D-form eller kastanjform på traditionellt japansk vis som passar perfekt i handen. Konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget så att greppet och knivbladet förenas och ger kniven den optimala känslan.
- Japansk damaskus
- Allround
- Toppbetyg i tester
Alla Shunknivar är gjorda för hand och gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.
Varje Shun-kniv får sin unika och individuella karaktär i sitt alldeles egna damaskmönstret.
Därför är varje Shunkniv helt unik – ett konstverk där hantverk, teknologi och design förenats.
Kniven passar perfekt i professionella kök och för ambitiösa hemmakockar och hobbykockar.
SHUN CLASSIC är en exklusiv knivserie från KAI. Shun betyder "på toppen av perfektion".
Denna serie med knivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen.
Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje kniv en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste material. Skärpan och välbalanserade vikten gör arbetet med knivarna enklare och mindre tröttande.
Kai shun classic har fått toppbetyg hos den brittiska tidningen The Telegraph och hos Råd & Rön.
Material: VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan (totalt 65 lager) med en inre kärna av V10-goldstål och pakka-wood i handtaget.
Hårdhet: 61 HRC /- 1
Mått: Bladlängd blad 18 cm handtag 12,2 cm.
Skötselråd: Diskas med fördel för hand.
Skölj av kniven direkt, använd gärna handdiskmedel, torka av kniven noga efter rengöring.
Förvaring: Helst på magnetlist eller i knivblock för att behålla skärpan.
Underhåll: med porslinsbryne, diamantbryne eller slipsten
Visa mer
Visa mindre
Handdiskas: | Ja |
Maskindiskas: | Nej |
Längd: | 18cm (blad) 12,2cm (handtag) totalt 30,2cm |
Material: | VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan (totalt 65 lager) med en inre kärna av V10-goldstål och pakka-wood. |
Antal i förpackningen: | 1st |
Kanske gillar du även någon av dessa:
En välbalanserad skönhet
2400 kr
0
Mer från KAI
"Underbart knivset. Skär enkelt genom de värsta skorpor"
1625 kr 1799 kr
0
Andra köpte även
Lyckades skala 25 kg äpplen på 20 minuter med denna. Enkelt & effektivt!
185 kr 199 kr
0