Filékniv flexibel KAI Wasabi black 18 cm
Flexible Slicing knife
949 kr /
899 kr
- Extra flexibel
- Hårt kolstål
- Tunna skivor
KAI japansk flexibel filékniv 18 cm Wasabi Black
Trancherkniv från KAI som passar utmärkt som allroundkniv och är bra på att skära både kött och fisk.
Med en filékniv kan man skära fina tunna och jämna skivor så att maten ser riktigt läcker ut. Men den kan också få maten att smaka bättre. Kniven kan göra långa, jämna skivor utan att riva eller såga. Den här typen av rena snitt behåller köttsafterna och därmed mer av smaken inne i köttet istället för att det samlas på skärbrädan.
Du kan skära skivor med ett enda långt drag. Den smala profilen och knivskarpa eggen låter bladet glida genom köttet med mindre friktion så att varje skiva blir perfekt.
En kniv idealisk för att skiva olika sorters kött och större grönsaker.
Gemensamt för knivarna i Wasabi-serien är att de är tillverkade av rostfritt stål med hög kolhalt och hårdhet och kan användas både i hemmet och i professionella kök.
Handtagen ger en optimal hygien och grepp tack vare den speciella kombinationen av bambupulver och polypropen.
Bambu har nämligen naturliga anti-bakteriella egenskaper.
Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter.
Material: Rostfritt stål med hög kolhalt, 6A/1K6. Grepp av kompositmaterial av bambupulver och polypropen.
Hårdhet: 58 HRC /- 1
Mått: Bladlängd 18 cm handtag 12,6 cm.
Skötselråd: Diskas med fördel för hand.
Skölj av kniven direkt, använd gärna handdiskmedel, torka av kniven noga efter rengöring. Diska helst direkt efter att du använt kniven eftersom syror i matrester kan förstöra bladet, blötlägg inte. Skärp gärna eggen efter varje användning med ett skärpstål.
Förvaring: Gärna på magnetlist eller i knivblock för att behålla skärpan.
Underhåll: Förslagsvis med porslinsbryne, diamantbryne eller slipsten.
Använd gärna en skärbräda av plast eller trä. Undvik skärbrädor av sten, glasskärbrädor eller att skära direkt i stekpannan eller på en tallrik. Var försiktig med att att skära i ben eller djupfrysta ingredienser eftersom det kan skada kniveggen.
Flexible Slicing knife 6761F
Alla knivar i KAI:S wasabiserie hittar du här:
Trancherkniv från KAI som passar utmärkt som allroundkniv och är bra på att skära både kött och fisk.
Med en filékniv kan man skära fina tunna och jämna skivor så att maten ser riktigt läcker ut. Men den kan också få maten att smaka bättre. Kniven kan göra långa, jämna skivor utan att riva eller såga. Den här typen av rena snitt behåller köttsafterna och därmed mer av smaken inne i köttet istället för att det samlas på skärbrädan.
Du kan skära skivor med ett enda långt drag. Den smala profilen och knivskarpa eggen låter bladet glida genom köttet med mindre friktion så att varje skiva blir perfekt.
En kniv idealisk för att skiva olika sorters kött och större grönsaker.
Gemensamt för knivarna i Wasabi-serien är att de är tillverkade av rostfritt stål med hög kolhalt och hårdhet och kan användas både i hemmet och i professionella kök.
Handtagen ger en optimal hygien och grepp tack vare den speciella kombinationen av bambupulver och polypropen.
Bambu har nämligen naturliga anti-bakteriella egenskaper.
Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter.
Material: Rostfritt stål med hög kolhalt, 6A/1K6. Grepp av kompositmaterial av bambupulver och polypropen.
Hårdhet: 58 HRC /- 1
Mått: Bladlängd 18 cm handtag 12,6 cm.
Skötselråd: Diskas med fördel för hand.
Skölj av kniven direkt, använd gärna handdiskmedel, torka av kniven noga efter rengöring. Diska helst direkt efter att du använt kniven eftersom syror i matrester kan förstöra bladet, blötlägg inte. Skärp gärna eggen efter varje användning med ett skärpstål.
Förvaring: Gärna på magnetlist eller i knivblock för att behålla skärpan.
Underhåll: Förslagsvis med porslinsbryne, diamantbryne eller slipsten.
Använd gärna en skärbräda av plast eller trä. Undvik skärbrädor av sten, glasskärbrädor eller att skära direkt i stekpannan eller på en tallrik. Var försiktig med att att skära i ben eller djupfrysta ingredienser eftersom det kan skada kniveggen.
Flexible Slicing knife 6761F
Alla knivar i KAI:S wasabiserie hittar du här:
Visa mer
Visa mindre
Kanske gillar du även någon av dessa:
Japansk superkniv, Bäst i Test Aftonbladet 24 november 2019!
2999 kr 3149 kr
0
"Underbar kniv. Skär enkelt genom de värsta skorpor"
899 kr 999 kr
0
Mer från KAI
Andra köpte även
Lyckades skala 25 kg äpplen på 20 minuter med denna. Enkelt & effektivt!
185 kr 199 kr
0