Köp FILÉKNIV flexibel 18 cm KAI Wasabi black

Användarnamn

Filékniv flexibel KAI Wasabi black 18 cm

Flexible Slicing knife
949 kr / 899 kr
  • Extra flexibel
  • Hårt kolstål
  • Tunna skivor
 
Köp
KAI japansk flexibel filékniv 18 cm Wasabi Black
Trancherkniv från KAI som passar utmärkt som allroundkniv och är bra på att skära både kött och fisk.

Med en filékniv kan man skära fina tunna och jämna skivor så att maten ser riktigt läcker ut.  Men den kan också få maten att smaka bättre. Kniven kan göra långa, jämna skivor utan att riva eller såga. Den här typen av rena snitt behåller köttsafterna och därmed mer av smaken inne i köttet istället för att det samlas på skärbrädan.

Du kan skära skivor med ett enda långt drag. Den smala profilen och knivskarpa eggen låter bladet glida genom köttet med mindre friktion så att varje skiva blir perfekt.
En kniv idealisk för att skiva olika sorters kött och större grönsaker.

Gemensamt för knivarna i Wasabi-serien är att de är tillverkade av rostfritt stål med hög kolhalt och hårdhet och kan användas både i hemmet och i professionella kök.
Handtagen ger en optimal hygien och grepp tack vare den speciella kombinationen av bambupulver och polypropen.
Bambu har nämligen naturliga anti-bakteriella egenskaper.

Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter.

Material:
 Rostfritt stål med hög kolhalt, 6A/1K6. Grepp av kompositmaterial av bambupulver och polypropen.
Hårdhet: 58 HRC /- 1 
Mått: Bladlängd 18 cm handtag 12,6 cm.
Skötselråd: Diskas med fördel för hand.
Skölj av kniven direkt, använd gärna handdiskmedel, torka av kniven noga efter rengöring. Diska helst direkt efter att du använt kniven eftersom syror i matrester kan förstöra bladet, blötlägg inte. Skärp gärna eggen efter varje användning med ett skärpstål.
Förvaring: Gärna på magnetlist eller i knivblock för att behålla skärpan.
Underhåll: Förslagsvis med porslinsbryne, diamantbryne eller slipsten.

Använd gärna en skärbräda av plast eller trä. Undvik skärbrädor av sten, glasskärbrädor eller att skära direkt i stekpannan eller på en tallrik. Var försiktig med att att skära i ben eller djupfrysta ingredienser eftersom det kan skada kniveggen.

Flexible Slicing knife 6761F

Alla knivar i KAI:S wasabiserie hittar du här:
Kai wasabi black
Visa mer
Visa mindre
Handdiskas: Ja
Maskindiskas: Nej
Färg: Stål och svart
Antal i förpackningen: 1st
Kanske gillar du även någon av dessa:
Santokukniv liten KAI Shun Classic 14cm
Mindre santoku i damaskusstål
2199 kr 2799 kr
Köp
Info
0
Santokukniv 17,5 cm Karimatto
En arbetshäst somklarar det mesta
549 kr
Köp
Info
0
Kockkniv KAI  Shun Classic 25,5 cm
3449 kr
Köp
Info
0
Yanagiba - Sashimikniv KAI Wasabi black 21 cm
Enkelslipat vasst till fisken
799 kr 849 kr
Köp
Info
0
Yanagiba - Sashimikniv KAI Wasabi black 24 cm
Enkelslipat vasst till fisken
899 kr
Köp
Info
0
Kockkniv KAI Shun Classic Gyuto 20 cm
Japansk superkniv, Bäst i Test Aftonbladet 24 november 2019!
2999 kr 3149 kr
Köp
Info
0
Brödkniv KAI Wasabi black 23 cm
"Underbar kniv. Skär enkelt genom de värsta skorpor"
899 kr 999 kr
Köp
Info
0
Santokukniv KAI Wasabi black 16,5 cm
849 kr 899 kr
Köp
Info
0
Mer från KAI
Allkniv KAI Wasabi black 10 cm
799 kr
Köp
Info
0
Kockkniv KAI  Shun Classic 20 cm VÄNSTER
För vänsterhänta kockar
2991 kr 3449 kr
Köp
Info
0
Santokukniv KAI Wasabi black 16,5 cm
849 kr 899 kr
Köp
Info
0
Allkniv KAI Wasabi black 15 cm
849 kr
Köp
Info
0
Andra köpte även
Äppelskalare
Lyckades skala 25 kg äpplen på 20 minuter med denna. Enkelt & effektivt!
185 kr 199 kr
0
Foie Gras anklever IGP 100g Clos Saint Sozy
En klassisk fransk delikatess
192 kr
Köp
Info
0
Degskrapa i plast
Allsidig skrapa
35 kr
Köp
Info
0
Espelettepeppar A.O.C Mill & Mortar
Peppar med kultstatus!
128 kr
Köp
Info
0