Yanagiba - Sashimikniv KAI Wasabi black 24 cm
Enkelslipat vasst till fisken
899 kr
Japansk Yanagiba kniv från KAI med slipning på ena sidan som passar utmärkt för att skiva tunna skivor av kokta grönsaker, rotfrukter, kött eller fisk till sushi och sashimi. Yanagiba betyder pilblad och yanagibaknivar har ett långt, smalt, pilaktigt blad med den traditionella japanska eggen som endast är slipad på ena sidan och en något böjd knivegg. Yanagiban är designad för att minska förlusten av naturliga safter och skapa de renaste tänkbara snittet när den dras genom maten. Yanagiba används oftast för att tillreda sashimi eller annan skivad rå fisk. Den är också är utmärkt för att skära kött och andra fuktiga livsmedel.
KAI Yanagiba sashimikniv 21 cm Wasabi Black enkelslipat blad
Japansk Yanagiba kniv från KAI med slipning på ena sidan som passar utmärkt för att skiva tunna skivor av kokta grönsaker, rotfrukter, kött eller fisk till sushi och sashimi.
Ordet yanagiba betyder pilblad och yanagibaknivar har ett långt, smalt, pilaktigt blad med den traditionella japanska eggen som endast är slipad på ena sidan och en något böjd knivegg.
Sashimikniven eller yanagiban är designad för att minska förlusten av naturliga safter och skapa de renaste tänkbara snittet när den dras genom maten. Yanagiba används oftast för att tillreda sashimi eller annan skivad rå fisk. Den är också är utmärkt för att skära kött och andra fuktiga livsmedel.
Gemensamt för knivarna i Wasabi-serien är att de är tillverkade av rostfritt stål med hög kolhalt och hårdhet och kan användas både i hemmet och i professionella kök.
Handtagen ger en optimal hygien och grepp tack vare den speciella kombinationen av bambupulver och polypropen.
Bambu har nämligen naturliga anti-bakteriella egenskaper.
Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter.
Material: Rostfritt stål med hög kolhalt, 1K6. Grepp av kompositmaterial av bambupulver och polypropen.
Hårdhet: 58 HRC /- 1
Mått: Bladlängd 21 cm handtag 12,6 cm
Skötselråd: Diskas med fördel för hand.
Skölj av kniven direkt, använd gärna handdiskmedel, torka av kniven noga efter rengöring.
Förvaring: Gärna på magnetlist eller i knivblock för att behålla skärpan.
Underhåll: Förslagsvis med porslinsbryne, diamantbryne eller slipsten.
Alla knivar i KAI:s wasabiserie hittar du här:
Japansk Yanagiba kniv från KAI med slipning på ena sidan som passar utmärkt för att skiva tunna skivor av kokta grönsaker, rotfrukter, kött eller fisk till sushi och sashimi.
Ordet yanagiba betyder pilblad och yanagibaknivar har ett långt, smalt, pilaktigt blad med den traditionella japanska eggen som endast är slipad på ena sidan och en något böjd knivegg.
Sashimikniven eller yanagiban är designad för att minska förlusten av naturliga safter och skapa de renaste tänkbara snittet när den dras genom maten. Yanagiba används oftast för att tillreda sashimi eller annan skivad rå fisk. Den är också är utmärkt för att skära kött och andra fuktiga livsmedel.
Gemensamt för knivarna i Wasabi-serien är att de är tillverkade av rostfritt stål med hög kolhalt och hårdhet och kan användas både i hemmet och i professionella kök.
Handtagen ger en optimal hygien och grepp tack vare den speciella kombinationen av bambupulver och polypropen.
Bambu har nämligen naturliga anti-bakteriella egenskaper.
Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter.
Material: Rostfritt stål med hög kolhalt, 1K6. Grepp av kompositmaterial av bambupulver och polypropen.
Hårdhet: 58 HRC /- 1
Mått: Bladlängd 21 cm handtag 12,6 cm
Skötselråd: Diskas med fördel för hand.
Skölj av kniven direkt, använd gärna handdiskmedel, torka av kniven noga efter rengöring.
Förvaring: Gärna på magnetlist eller i knivblock för att behålla skärpan.
Underhåll: Förslagsvis med porslinsbryne, diamantbryne eller slipsten.
Alla knivar i KAI:s wasabiserie hittar du här:
Visa mer
Visa mindre
Handdiskas: | Ja |
Maskindiskas: | Nej |
Längd: | Blad 21 cm, handtag 12,6 cm totalt 33,6cm |
Färg: | Stål och svart |
Material: | Rostfritt stål med hög kolhalt, 1K6. Grepp av kompositmaterial av bambupulver och polypropen. |
Antal i förpackningen: | 1st |
Kanske gillar du även någon av dessa:
Japansk superkniv, Bäst i Test Aftonbladet 24 november 2019!
2999 kr 3149 kr
0
Mer från KAI
Japansk superkniv, Bäst i Test Aftonbladet 24 november 2019!
2999 kr 3149 kr
0
Andra köpte även
Lyckades skala 25 kg äpplen på 20 minuter med denna. Enkelt & effektivt!
185 kr 199 kr
0