Knivslip 2-stegs asiatisk vinkel röd
- Slipar i 3 steg
- Enkelt handhavande
- Slö blir skarp
Knivslip 2-stegs mini från Kitchen IQ med asiatisk vinkel
Minislip med japansk eller asiatisk vinkel är en fantastiskt bra och smidig manuell liten lätt och portabel slip som ger dina köksknivar en rak egg och slipar med grovt och fint bryne och håller dina knivar vassa och skarpa. En slipsten som ger naggfri skärpa på knivar för både högerhänta och vänsterhänta.
Kitchen IQs slipar är gjorda för att vara enkla att använda.
Just den här tvåstegs minislipen erbjuder både grov- och finslipning. Den grova slipfåran har förinställda diamantblad som snabbt skärper kniven i rätt vinkel. Den fina fåran är försedd med keramiska stenar som ger kniven riktigt fin skärpa och perfekt knivegg.
Båda slipöppningarna är utformade för japanskknivvinkel och skärper respektive slipar kniven med endast några få drag.
Den här slipen är liten men mycket effektiv.
Storleken gör den enkel att ta fram och därmed också använda, dessutom mindre avskräckande ens för oerfarna användare.
Manuell slip som skärper eggen effektivt och är till för för knivar med asiatisk slipvinkel.
Använd skärparen på plan yta som kanten på en bänkskiva, bord eller diskbänk. Slipens undersida är utformad med en skåra eller hack (V-Grip) som gör att den kan stå i vinkel mot en bänk eller liknande.
Vid slipning av större knivar bör slipen stå på kanten av bänken med hjälp av fåran på undersidan för att kniven inte ska ta i bänken och skadas.
Den grova slipsidan har blad av hård metall som slipar kniven i rätt vinkel och den fina slipen ger en fin finish på kniven med hjälp av keramiska stenar. Slipen är gjord för att skärpa och slipa raka asiatiska knivar dock ej europeiska knivar.
Denna slip är till för för knivar med asiatisk eller japansk slipvinkel 12 till 15 grader.
Motsvarande produkt finns även för knivar med europeisk slipvinkel HÄR!
Mer om att slipa och hålla knivar vassa med knivslip kan du läsa HÄR!
Den största skillnaden mellan en japansk och en europeisk kniv förutom stålet är slipvinkeln.
Europeiska kockknivar har normalt en slipvinkel mellan 20 och 25° tex WMF, Zwilling och Sabatier med flera.
Japanska kockknivar slipas till en vinkel runt 12 till 15° tex Satake, type 301, Mac och Global med flera.
Att knivarna kan ha så pass olika slipvinklar beror på stålets hårdhet, ju hårdare kniv desto brantare slipvinkel kan det slipas i.
Antal i förpackningen: | 1st |