Knivslip Satake Shapu
Manuell slipmaskin som ger rätt vinkel på eggen
2199 kr /
1699 kr
Knivslip som slipar och polerar japansk egg med en vinkel på 15°-18° lika bra som europeisk egg 20° - 23°. Slipverktyget är fjäderbelastade med vridbara diamant- och keramiska slip- och polerstavar som anpassar sig efter knivseggen och en självanpassande funktion för optimal slipning bryning och polering.
Satake Shapu - Knivslip för japansk och europeisk egg
Satake Shāpu är en patenterad manuell knivslip för optimal slipning.
Knivslipen slipar och polerar japansk egg med en vinkel på 15°-18° lika bra som europeisk egg 20° - 23°.
Slipverktyget är fjäderbelastade med vridbara diamant- och keramiska slip- och polerstavar som anpassar sig efter knivseggen och en självanpassande funktion för optimal slipning bryning och polering.
Shapu har diamantbelagda slipstavar för formslipning av knivseggen på slöa knivar och keramiska brynstavar som underhåller, bryner och polerar knivseggen till en riktigt vass egg.Den ergonomiska designen garanterar enkel och säker användning, oavsett din erfarenhetsnivå. Med Satake Shāpu får du skarpa knivar som håller länge, utan krångel.
Knivslipen är enkel att underhålla och ger långvarig prestanda. Dess robusta konstruktion gör den lämplig för både professionella kockar och hemmakockar som söker en pålitlig lösning för att hålla sina knivar skarpa. Detta är en oumbärlig kökskamrat för dig som vill optimera din matlagning med sylvassa verktyg, snabbt och enkelt.
Så här fungerar det:
Notera först vilken slipvinkel kniven har. Japansk vinkel är 15° och Europeisk 20°. Placera slipen på ett stabilt
och plant underlag.
Om kniven är mycket slö ska man först använda diamantsidan på stavarna för att forma och slipa knivseggen
till en ny egg. Notera att diamantsidan enbart ska användas då skärpa inte längre uppnås genom bryning och polering med keramikstavarna.
För kontinuerligt underhåll av skärpan ska enbart de keramiska stavarna användas.
Finslipning och polering med keramikstavarna rekommenderas som dagligt underhåll.
SLIPNING:
Blöt diamatbladet med vatten. Slipdammet som uppkommer blandas med vattnet och tvättas enkelt bort efter slipningen.
OPTIMAL SLIPRÖRELSE
Dra kniven: Framåt - Bakåt - Nedåt - Uppåt.
Upperpa hela rörelsen ett flertal gånger tills att önskad skärpa uppnåtts.
Samma rörelse används för daglig skäpning och polering men då med de keramiska stavarna.
Det här är en svensk uppfinning somförst kallats EDGE FIX.
Slipyta: Diamant, keramik
Höjd: ca 4,3 cm
Bredd: ca 14,2 cm
Längd: ca 14,2 cm
Vikt: 788g
Färg: Svart & silver
Material: Rostfritt stål
Skötsel: Skölj av o torka efter användning.
Tillverkningsland: Kina
Satake Shāpu är en patenterad manuell knivslip för optimal slipning.
Knivslipen slipar och polerar japansk egg med en vinkel på 15°-18° lika bra som europeisk egg 20° - 23°.
Slipverktyget är fjäderbelastade med vridbara diamant- och keramiska slip- och polerstavar som anpassar sig efter knivseggen och en självanpassande funktion för optimal slipning bryning och polering.
Shapu har diamantbelagda slipstavar för formslipning av knivseggen på slöa knivar och keramiska brynstavar som underhåller, bryner och polerar knivseggen till en riktigt vass egg.Den ergonomiska designen garanterar enkel och säker användning, oavsett din erfarenhetsnivå. Med Satake Shāpu får du skarpa knivar som håller länge, utan krångel.
Knivslipen är enkel att underhålla och ger långvarig prestanda. Dess robusta konstruktion gör den lämplig för både professionella kockar och hemmakockar som söker en pålitlig lösning för att hålla sina knivar skarpa. Detta är en oumbärlig kökskamrat för dig som vill optimera din matlagning med sylvassa verktyg, snabbt och enkelt.
Så här fungerar det:
Notera först vilken slipvinkel kniven har. Japansk vinkel är 15° och Europeisk 20°. Placera slipen på ett stabilt
och plant underlag.
Om kniven är mycket slö ska man först använda diamantsidan på stavarna för att forma och slipa knivseggen
till en ny egg. Notera att diamantsidan enbart ska användas då skärpa inte längre uppnås genom bryning och polering med keramikstavarna.
För kontinuerligt underhåll av skärpan ska enbart de keramiska stavarna användas.
Finslipning och polering med keramikstavarna rekommenderas som dagligt underhåll.
SLIPNING:
Blöt diamatbladet med vatten. Slipdammet som uppkommer blandas med vattnet och tvättas enkelt bort efter slipningen.
OPTIMAL SLIPRÖRELSE
Dra kniven: Framåt - Bakåt - Nedåt - Uppåt.
Upperpa hela rörelsen ett flertal gånger tills att önskad skärpa uppnåtts.
Samma rörelse används för daglig skäpning och polering men då med de keramiska stavarna.
Det här är en svensk uppfinning somförst kallats EDGE FIX.
Slipyta: Diamant, keramik
Höjd: ca 4,3 cm
Bredd: ca 14,2 cm
Längd: ca 14,2 cm
Vikt: 788g
Färg: Svart & silver
Material: Rostfritt stål
Skötsel: Skölj av o torka efter användning.
Tillverkningsland: Kina
Visa mer
Visa mindre
Kanske gillar du även någon av dessa:
Mer från Satake
Allt om Mat: ”Snygg design så att man gärna vill ha den framme i köket. Rekom...
399 kr
0
Andra köpte även