Riesling-vinäger Castell de Gardeny
"Oväntat god till ananas°
189 kr /
149 kr
Utsökt, elegant vinäger gjord i Spanien på Rieslingvin från Lonsheim, VDP Rheinhessen i Tyskland. Mjuk och rund rieslingvinäger som är perfekt till smaksättning, sallader, marinader och såser. Den kan också serveras med foie gras.
Testa den gärna till ananas, päron och i tropiska fruktsallader. Med sin mångsidighet passar den bra till allt från tropiska fruktsallader, stenfisk (som multe) och marinader till att ge modern touch till vissa fruktdesserter eller ringlad över ananascarpaccio.
Testa den gärna till ananas, päron och i tropiska fruktsallader. Med sin mångsidighet passar den bra till allt från tropiska fruktsallader, stenfisk (som multe) och marinader till att ge modern touch till vissa fruktdesserter eller ringlad över ananascarpaccio.
Rieslingvinäger från Castell de Gardeny
Utsökt, elegant vinäger gjord i Spanien på Rieslingvin från Lonsheim, VDP Rheinhessen i Tyskland.
En mycket delikat rieslingvinäger med fruktiga toner, fin syra och en silkeslen kropp. Denna sammetslena vinäger erbjuder ett oändligt spektrum av eleganta nyanser.
12 månaders lagring på utvalda franska ekfat ger vinägern en arom som påminner om citron, kanel, rosmarinhonung, persika och akacia i perfekt balans.
Vinägenrs delikata, fruktiga arom och balanserade söta smak kommer från Riesling-druvan, en av de mest subtila druvsorterna. Gardeny har valt riesling från en familjevingård på de kalla och branta sluttningarna av floden Rhen i Tyskland.
Mjuk och rund rieslingvinäger som är perfekt till smaksättning, sallader, marinader och såser. Den kan också serveras med foie gras.
Testa den gärna till ananas, päron och i tropiska fruktsallader.
Med sin mångsidighet passar den bra till allt från tropiska fruktsallader, stenfisk (som multe) och marinader till att ge modern touch till vissa fruktdesserter eller ringlad över ananascarpaccio.
Under fermenteringsprocessen är det normalt bara alkoholen från vinet som förvandlas vinäger.
De andra aromerna och smakerna stannar bara i vinägern om metoden som används är långsam och försiktigt.
Därför använder Badia Vinagres en metod som går tvärt emot snabba, industriella produktionssystem med höga produktionsvolymer vinäger med få sensoriska lager.
År 1908 grundade Agusia Badia i Badia Castell de Gardeny i Mollerussa, Spanien.
Badia använder termen "bittersöt" för att särskilja deras vinäger med balanserade smaker och lägre syra från andra.
Metoden är traditionell och har använts i nästan 200 år men förfinats över åren.
Den uppfanns 1823 av den tyske kemisten Schützenbach och består av en långsam och mödosam process för att extrahera de bästa egenskaperna hos vinägern och dess basvin för att bättre bevara aromerna och uppnå en mycket behaglig touch av syra.
Särskilt viktigt är det sista steget i tillverkningsprocessen av deras Riesling- och Merlotvinägrar med bittersötsaker.
Framställningen följs av ett mognadssteg där vinägern lagras på noggrant utvalda franska ekfat.
Under denna mognaden hjälper träet i faten till att förfina och balansera aromerna i vinägern.
Volym: 375 ml
Ursprung: Spanien
Innehåll: Riesling vinäger 67% , koncentrerad druvmust 33%, Antioxidant: E224 (Potassium metabiSULFIT)
Allergentyp SVAVELDIOXID och SULFIT i koncentrationer högre än 10 mg / kg eller 10 mg / liter uttryckt som SO2.
Utsökt, elegant vinäger gjord i Spanien på Rieslingvin från Lonsheim, VDP Rheinhessen i Tyskland.
En mycket delikat rieslingvinäger med fruktiga toner, fin syra och en silkeslen kropp. Denna sammetslena vinäger erbjuder ett oändligt spektrum av eleganta nyanser.
12 månaders lagring på utvalda franska ekfat ger vinägern en arom som påminner om citron, kanel, rosmarinhonung, persika och akacia i perfekt balans.
Vinägenrs delikata, fruktiga arom och balanserade söta smak kommer från Riesling-druvan, en av de mest subtila druvsorterna. Gardeny har valt riesling från en familjevingård på de kalla och branta sluttningarna av floden Rhen i Tyskland.
Mjuk och rund rieslingvinäger som är perfekt till smaksättning, sallader, marinader och såser. Den kan också serveras med foie gras.
Testa den gärna till ananas, päron och i tropiska fruktsallader.
Med sin mångsidighet passar den bra till allt från tropiska fruktsallader, stenfisk (som multe) och marinader till att ge modern touch till vissa fruktdesserter eller ringlad över ananascarpaccio.
Under fermenteringsprocessen är det normalt bara alkoholen från vinet som förvandlas vinäger.
De andra aromerna och smakerna stannar bara i vinägern om metoden som används är långsam och försiktigt.
Därför använder Badia Vinagres en metod som går tvärt emot snabba, industriella produktionssystem med höga produktionsvolymer vinäger med få sensoriska lager.
År 1908 grundade Agusia Badia i Badia Castell de Gardeny i Mollerussa, Spanien.
Badia använder termen "bittersöt" för att särskilja deras vinäger med balanserade smaker och lägre syra från andra.
Metoden är traditionell och har använts i nästan 200 år men förfinats över åren.
Den uppfanns 1823 av den tyske kemisten Schützenbach och består av en långsam och mödosam process för att extrahera de bästa egenskaperna hos vinägern och dess basvin för att bättre bevara aromerna och uppnå en mycket behaglig touch av syra.
Särskilt viktigt är det sista steget i tillverkningsprocessen av deras Riesling- och Merlotvinägrar med bittersötsaker.
Framställningen följs av ett mognadssteg där vinägern lagras på noggrant utvalda franska ekfat.
Under denna mognaden hjälper träet i faten till att förfina och balansera aromerna i vinägern.
Volym: 375 ml
Ursprung: Spanien
Innehåll: Riesling vinäger 67% , koncentrerad druvmust 33%, Antioxidant: E224 (Potassium metabiSULFIT)
Allergentyp SVAVELDIOXID och SULFIT i koncentrationer högre än 10 mg / kg eller 10 mg / liter uttryckt som SO2.
Visa mer
Visa mindre
Volym: | 375 ml |
Antal i förpackningen: | 1 st |
Kanske gillar du även någon av dessa:
Perfekta till Tiramisu och att knapra på som snack. Härlig smak! ⭐️⭐...
39 kr
0
Mer från Castell de Gardeny
"För underbar smaksättning"
fr. 457 kr fr. 537 kr
0
Andra köpte även