Portvinsvinäger Castell de Gardeny
Great Taste award 2016
159 kr
En magisk blandning lagrad fyra år på franska ekfat med toner av likörkörsbär och kaffe. En medelsöt vinäger med stor karaktär, fräsch och framförallt mycket smakrik. En läcker vinäger som behåller de karakteristiska aromerna av portvin vilket gör den utmärkt till marinader och sallader och reducerad blir den delikat som glasyr till glass, yoghurt och ost. Perfekt i vinägretter till pasta eller grönsaksrätter eller i sås till nötkött och grillat. Marinera körsbär i portvinsvinäger och servera till gåslever. Fantastiska kombination kan man förstås också hitta genom att leka med choklad och göra portvinsbittersöta chokladpraliner eller chokladkrämer.
Portvins-vinäger Castell de Gardeny
Bitterlsöt vinäger av portvin. En magisk blandning lagrad fyra år på franska ekfat.
Resultatet är en läcker blandning av lätta ättiktoner, syra och friskhet tillsammans med de mest karakteristiska aromerna hos portvinet; djupa sötma och tillräcklig bitter touch för att få en fin avrundning
Den har toner av likörkörsbär och kaffe. En medelsöt vinäger med stor karaktär, fräsch och framförallt mycket smakrik.
En utmärkt och mångsidig vinäger, som kan användas både som den är eller som smaksättning i sås m.m.
Vinägern görs på Tawny portvin som producerats och certifierats av en av de äldsta vinframställningsfamiljerna i Portugal sedan 1738. Vinägern lagras på franska ekfat i 4 år.
Agridulce de Porto belönad med utmärkelsen "GREAT TASTE" 2016.
Allt görs på plats hos Castell de Gardeny, Badia Vinagres i provinsen Lleida i Katalonien.
Det ger en läcker, lätt ättiksvinäger som behåller de karakteristiska aromerna av portvin vilket gör den utmärkt till marinader och sallader och reducerad blir den delikat som glasyr till glass, yoghurt och ost.
Portvinsvinägern är idealisk i vinägretter till pasta eller grönsaksrätter eller i sås till nötkött och grillat.
Man kan marinera körsbär i portvinsvinäger att servera tillsammans med en terrin av foie gras.
Fantastiska kombination kan man förstås också hitta genom att leka med choklad och göra portvinsbittersöta chokladpraliner eller chokladkrämer.
Under fermenteringsprocessen är det normalt bara alkoholen från vinet som förvandlas vinäger.
De andra aromerna och smakerna stannar bara i vinägern om metoden som används är långsam och försiktigt.
Därför använder Badia Vinagres en metod som går tvärt emot snabba, industriella produktionssystem med höga produktionsvolymer vinäger med få sensoriska lager.
År 1908 grundade Agusia Badia i Badia Castell de Gardeny i Mollerussa, Spanien.
Badia använder termen "bittersöt" för att särskilja deras vinäger med balanserade smaker och lägre syra från andra.
Metoden är traditionell och har använts i nästan 200 år men förfinats över åren.
Den uppfanns 1823 av den tyske kemisten Schützenbach och består av en långsam och mödosam process för att extrahera de bästa egenskaperna hos vinägern och dess basvin för att bättre bevara aromerna och uppnå en mycket behaglig touch av syra.
Särskilt viktigt är det sista steget i tillverkningsprocessen av deras Riesling- och Merlotvinägrar med bittersötsaker.
Framställningen följs av ett mognadssteg där vinägern lagras på noggrant utvalda franska ekfat.
Under denna mognaden hjälper träet i faten till att förfina och balansera aromerna i vinägern.
Innehåll: Vinäger, koncentrerad druvmust och Tawny portvin (12%)
Allergentyp SVAVELDIOXID och SULFIT i koncentrationer högre än 10 mg / kg eller 10 mg / liter uttryckt som SO2
Näringsvärde per 100g Energi (Kcal/100g) 129 Energi (Kj/100g) 537 Fett 0g Varav mättade fettsyror 0g Kolhydrat 29.6g Varav sockerarter 29.6g Energi (Kcal/100g) 129 Energi (Kj/100g) 537 Fett 0g Varav mättade fettsyror 0g Kolhydrat 29.6g Varav sockerarter 29.6g
Ursprung: Spanien
Volym: 375 ml
Bitterlsöt vinäger av portvin. En magisk blandning lagrad fyra år på franska ekfat.
Resultatet är en läcker blandning av lätta ättiktoner, syra och friskhet tillsammans med de mest karakteristiska aromerna hos portvinet; djupa sötma och tillräcklig bitter touch för att få en fin avrundning
Den har toner av likörkörsbär och kaffe. En medelsöt vinäger med stor karaktär, fräsch och framförallt mycket smakrik.
En utmärkt och mångsidig vinäger, som kan användas både som den är eller som smaksättning i sås m.m.
Vinägern görs på Tawny portvin som producerats och certifierats av en av de äldsta vinframställningsfamiljerna i Portugal sedan 1738. Vinägern lagras på franska ekfat i 4 år.
Agridulce de Porto belönad med utmärkelsen "GREAT TASTE" 2016.
Allt görs på plats hos Castell de Gardeny, Badia Vinagres i provinsen Lleida i Katalonien.
Det ger en läcker, lätt ättiksvinäger som behåller de karakteristiska aromerna av portvin vilket gör den utmärkt till marinader och sallader och reducerad blir den delikat som glasyr till glass, yoghurt och ost.
Portvinsvinägern är idealisk i vinägretter till pasta eller grönsaksrätter eller i sås till nötkött och grillat.
Man kan marinera körsbär i portvinsvinäger att servera tillsammans med en terrin av foie gras.
Fantastiska kombination kan man förstås också hitta genom att leka med choklad och göra portvinsbittersöta chokladpraliner eller chokladkrämer.
Under fermenteringsprocessen är det normalt bara alkoholen från vinet som förvandlas vinäger.
De andra aromerna och smakerna stannar bara i vinägern om metoden som används är långsam och försiktigt.
Därför använder Badia Vinagres en metod som går tvärt emot snabba, industriella produktionssystem med höga produktionsvolymer vinäger med få sensoriska lager.
År 1908 grundade Agusia Badia i Badia Castell de Gardeny i Mollerussa, Spanien.
Badia använder termen "bittersöt" för att särskilja deras vinäger med balanserade smaker och lägre syra från andra.
Metoden är traditionell och har använts i nästan 200 år men förfinats över åren.
Den uppfanns 1823 av den tyske kemisten Schützenbach och består av en långsam och mödosam process för att extrahera de bästa egenskaperna hos vinägern och dess basvin för att bättre bevara aromerna och uppnå en mycket behaglig touch av syra.
Särskilt viktigt är det sista steget i tillverkningsprocessen av deras Riesling- och Merlotvinägrar med bittersötsaker.
Framställningen följs av ett mognadssteg där vinägern lagras på noggrant utvalda franska ekfat.
Under denna mognaden hjälper träet i faten till att förfina och balansera aromerna i vinägern.
Innehåll: Vinäger, koncentrerad druvmust och Tawny portvin (12%)
Allergentyp SVAVELDIOXID och SULFIT i koncentrationer högre än 10 mg / kg eller 10 mg / liter uttryckt som SO2
Näringsvärde per 100g Energi (Kcal/100g) 129 Energi (Kj/100g) 537 Fett 0g Varav mättade fettsyror 0g Kolhydrat 29.6g Varav sockerarter 29.6g Energi (Kcal/100g) 129 Energi (Kj/100g) 537 Fett 0g Varav mättade fettsyror 0g Kolhydrat 29.6g Varav sockerarter 29.6g
Ursprung: Spanien
Volym: 375 ml
Visa mer
Visa mindre
Volym: | 375 ml |
Antal i förpackningen: | 1 st |
Kanske gillar du även någon av dessa:
Perfekta till Tiramisu och att knapra på som snack. Härlig smak! ⭐️⭐...
39 kr
0
Mer från Castell de Gardeny
Andra köpte även