Gåslever med portvin Larnaudie
En klassisk fransk delikatess
220 kr
Gåslever Foie Gras i portvin Gåsleverbloc med Portvin (Foie Fin - icke tvångsmad) Larnaudie
Fransk gåslever från Larnaudie i Frankrike. En delikatess som passar lika bra till festen som i presentkorgen.
Gåslever är galet gott enligt många. Godast att äta precis som den är kanske med lite gelé, frukt och en bit rostat bröd.
Fransk gåslever från Larnaudie i Frankrike. En delikatess som passar lika bra till festen som i presentkorgen.
Gåslever är galet gott enligt många. Godast att äta precis som den är kanske med lite gelé, frukt och en bit rostat bröd.
Gåslever Foie Gras i portvin Gåsleverbloc med Portvin (Foie Fin - icke tvångsmad) Foie Fin d'Oie au Port Larnaudie
Fransk gåslever från Larnaudie i Frankrike från gäss som inte tvångsmatats utan fått äta i sin egen takt. Denna med en aning portvin till skillnad från det kanske lite vanligare alternativen cognac eller armangnac, dessutom magrare än de flesta andra gåslevrar.
En delikatess som passar lika bra till festen som i presentkorgen.
Gåslever är galet gott enligt många.
Godast att äta precis som den är kanske med lite gelé, frukt och en bit rostat bröd.
Öppna burken i båda ändar och skär innehållet i knappt centimetertjocka skivor.
Ett tips för att få fina skivor är att använda en tunn kniv som sköljs i varmt vatten mellan varje skiva.
Lägg upp skivorna på en tallrik tillsammans med vindruvor, kiwi, physalis eller någon annan frukt.
Servera gärna rostat bröd eller smörstekta krutonger.
Ett klassiskt franskt sätt att äta gåslevern är med gelé gjord på vin som Calvados, Sauternes eller Portvin.
Ank- och gåslever smakar bra med et Sauternesvin, en Gewürtztraminer eller en Takaji.
Riktigt festlikgt blir det så klart med Champagne.
Foie Gras kan också tillagas på många olika sätt.
Några anser att riktig Foie Gras ska komma från gås.
Tips! Sätt i kylskåp ca. 2 timmar före användning och doppa sedan i varmt vatten före öppning för att lättare få den ur burken.
Burken öppnas från båda håll så att gåslevern kan tryckas ut utan att skadas. Skär med vass kniv som torkas av och doppas i varren mellan varje skiva.
Gåsleverbloc med portvin (Foie Fin - icke tvångsmad)
Förvaring: Gåslever som helkonserv kan förvaras i rumstemperatur.
Förvara dock gärnai kylskåp ett dygn före anrättning och i kylen om du öppnat burken.
Ingredienser:
Mager gåslever 40%, gåsfett, vatten, GRÄDDE, portvin (1,7%), salt, MJÖLKPROTEIN, socker, peppar, hönsbuljong, antioxidant: askorbinsyra (E300), konserveringsmedel: natriumnitrit (E250)
Näringsvärde per 100g:
Energi (Kcal/100g)434, Energi (Kj/100g)1789, Fett 43,6g, - varav mättade fettsyror 15,3g, Kolhydrat 1,44g, - varav sockerarter 0,7g, Protein 10,1g, Salt 1,25g
Vikt: 150g
Ursprung: Frankrike
Fransk gåslever från Larnaudie i Frankrike från gäss som inte tvångsmatats utan fått äta i sin egen takt. Denna med en aning portvin till skillnad från det kanske lite vanligare alternativen cognac eller armangnac, dessutom magrare än de flesta andra gåslevrar.
En delikatess som passar lika bra till festen som i presentkorgen.
Gåslever är galet gott enligt många.
Godast att äta precis som den är kanske med lite gelé, frukt och en bit rostat bröd.
Öppna burken i båda ändar och skär innehållet i knappt centimetertjocka skivor.
Ett tips för att få fina skivor är att använda en tunn kniv som sköljs i varmt vatten mellan varje skiva.
Lägg upp skivorna på en tallrik tillsammans med vindruvor, kiwi, physalis eller någon annan frukt.
Servera gärna rostat bröd eller smörstekta krutonger.
Ett klassiskt franskt sätt att äta gåslevern är med gelé gjord på vin som Calvados, Sauternes eller Portvin.
Ank- och gåslever smakar bra med et Sauternesvin, en Gewürtztraminer eller en Takaji.
Riktigt festlikgt blir det så klart med Champagne.
Foie Gras kan också tillagas på många olika sätt.
Några anser att riktig Foie Gras ska komma från gås.
Tips! Sätt i kylskåp ca. 2 timmar före användning och doppa sedan i varmt vatten före öppning för att lättare få den ur burken.
Burken öppnas från båda håll så att gåslevern kan tryckas ut utan att skadas. Skär med vass kniv som torkas av och doppas i varren mellan varje skiva.
Gåsleverbloc med portvin (Foie Fin - icke tvångsmad)
Förvaring: Gåslever som helkonserv kan förvaras i rumstemperatur.
Förvara dock gärnai kylskåp ett dygn före anrättning och i kylen om du öppnat burken.
Ingredienser:
Mager gåslever 40%, gåsfett, vatten, GRÄDDE, portvin (1,7%), salt, MJÖLKPROTEIN, socker, peppar, hönsbuljong, antioxidant: askorbinsyra (E300), konserveringsmedel: natriumnitrit (E250)
Näringsvärde per 100g:
Energi (Kcal/100g)434, Energi (Kj/100g)1789, Fett 43,6g, - varav mättade fettsyror 15,3g, Kolhydrat 1,44g, - varav sockerarter 0,7g, Protein 10,1g, Salt 1,25g
Vikt: 150g
Ursprung: Frankrike
Visa mer
Visa mindre
Vikt: | 150g |
Antal i förpackningen: | 1 burk |
Kanske gillar du även någon av dessa:
"Så god och så fin att den är kul att ge bort som present"
149 kr
0
Mer från Larnaudie
Andra köpte även