Siciliansk Pesto Bornibus
Mycket basilika,stor smak & grövre konsistens, som pålägg eller till pastan
115 kr
Med extra mycket basilika som ger stor smak och lite grövre konsistens. Siciliansk pesto eller Pesto Sicilien är en kryddig och smakrik sås som kan användas på olika sätt för att förhöja smaken på olika rätter eller i ensamt majestät. Siciliansk pesto tillagas enligt gamla traditioner från den största av Medelhavsöarna. Använd den som som vanlig pesto som pålägg eller med pasta såklart.
Siciliansk Pesto Maison Bornibus Pesto Sicilien
Med extra mycket basilika som ger stor smak och lite grövre konsistens. Siciliansk pesto eller Pesto Sicilien är en kryddig och smakrik sås som kan användas på olika sätt för att förhöja smaken på olika rätter eller i ensamt majestät. Siciliansk pesto tillagas enligt gamla traditioner från den största av Medelhavsöarna. Använd den som som vanlig pesto som pålägg eller med pasta såklart.
Här är ytterligare några förslag på hur den kan användas:
Pastarätter: Blanda Siciliansk Pesto med nykokt pasta, som t.ex. spaghetti eller penne, och tillsätt några skedar av pastavattnet för att göra såsen silkeslen. Toppa med riven parmesanost, kanske en äggula och färsk basilika för extra smak.
Pizza: Använd Siciliansk Pesto som en bas istället för tomatsås på din pizza. Lägg till mozzarella, skivade tomater och eventuellt några skivor salami eller prosciutto för en riktigt härlig pizza.
Bröd: Blanda Pesto Sicilien med smör och bred det på färskt bröd. Rosta brödet i ugnen eller på en stekpanna för en enkel och utsökt smörgås.
Grillat kött eller fisk: Använd Siciliansk Pesto som en marinad för kyckling, lax eller andra proteiner innan grillning. Det ger en härlig smak och saftighet till grillrätter.
Salladsdressing: Tunna ut peston med olivolja och använd den som dressing till sallader. Det ger salladen en intensiv smak och kan vara ett trevligt sätt att variera dressingen.
Tapenade: Blanda Siciliansk Pesto med oliver, kapris och lite extra olivolja för att skapa en utsökt tapenade. Servera den som en aptitretare med bröd eller som en smaksättare till andra rätter.
Dipp: Använd peston som en dipp till grönsaker, chips eller brödstickor. Det ger en kryddig och smakrik smakupplevelse.
Fyllning: Fyll grönsaker som paprika eller tomater med en blandning av Siciliansk Pesto, ris och eventuellt kött eller bönor. Gratinera i ugnen.
Pesto Maison Bornibus Pesto Sicilien är en mångsidig ingrediens som kan ge en härlig smakdimension till många olika rätter.
Vikt: 250 g
Innehåll: Basilika (54%), solrosolja, potatisflingor, socker, äppelvinäger (SULFITER), salt, vitlök, persilja, chili, surhetsreglerande medel: askorbinsyra, mjölksyra.
Allergener: SULFITER
Näringsvärde 100g: Energi: 1965 kJ / 411 kcal Fett: 42 g – varav mättat fett: 4,2 g Kolhydrater: 5,7 g – varav sockerarter: 1,6 g Protein: 2 g Salt: 1,6 g
Ursprung: Frankrike
Med extra mycket basilika som ger stor smak och lite grövre konsistens. Siciliansk pesto eller Pesto Sicilien är en kryddig och smakrik sås som kan användas på olika sätt för att förhöja smaken på olika rätter eller i ensamt majestät. Siciliansk pesto tillagas enligt gamla traditioner från den största av Medelhavsöarna. Använd den som som vanlig pesto som pålägg eller med pasta såklart.
Här är ytterligare några förslag på hur den kan användas:
Pastarätter: Blanda Siciliansk Pesto med nykokt pasta, som t.ex. spaghetti eller penne, och tillsätt några skedar av pastavattnet för att göra såsen silkeslen. Toppa med riven parmesanost, kanske en äggula och färsk basilika för extra smak.
Pizza: Använd Siciliansk Pesto som en bas istället för tomatsås på din pizza. Lägg till mozzarella, skivade tomater och eventuellt några skivor salami eller prosciutto för en riktigt härlig pizza.
Bröd: Blanda Pesto Sicilien med smör och bred det på färskt bröd. Rosta brödet i ugnen eller på en stekpanna för en enkel och utsökt smörgås.
Grillat kött eller fisk: Använd Siciliansk Pesto som en marinad för kyckling, lax eller andra proteiner innan grillning. Det ger en härlig smak och saftighet till grillrätter.
Salladsdressing: Tunna ut peston med olivolja och använd den som dressing till sallader. Det ger salladen en intensiv smak och kan vara ett trevligt sätt att variera dressingen.
Tapenade: Blanda Siciliansk Pesto med oliver, kapris och lite extra olivolja för att skapa en utsökt tapenade. Servera den som en aptitretare med bröd eller som en smaksättare till andra rätter.
Dipp: Använd peston som en dipp till grönsaker, chips eller brödstickor. Det ger en kryddig och smakrik smakupplevelse.
Fyllning: Fyll grönsaker som paprika eller tomater med en blandning av Siciliansk Pesto, ris och eventuellt kött eller bönor. Gratinera i ugnen.
Pesto Maison Bornibus Pesto Sicilien är en mångsidig ingrediens som kan ge en härlig smakdimension till många olika rätter.
Vikt: 250 g
Innehåll: Basilika (54%), solrosolja, potatisflingor, socker, äppelvinäger (SULFITER), salt, vitlök, persilja, chili, surhetsreglerande medel: askorbinsyra, mjölksyra.
Allergener: SULFITER
Näringsvärde 100g: Energi: 1965 kJ / 411 kcal Fett: 42 g – varav mättat fett: 4,2 g Kolhydrater: 5,7 g – varav sockerarter: 1,6 g Protein: 2 g Salt: 1,6 g
Ursprung: Frankrike
Visa mer
Visa mindre
Vikt: | 250 g |
Material: | 1 burk av glas |
Antal i förpackningen: | 1 st |
Kanske gillar du även någon av dessa:
"Gul som guld och med en fantastisk smak" ⭐️⭐️⭐️⭐...
176 kr
0
Mer från Maison Bornibus
Andra köpte även
Fin fin balsamico helt utan tillsatser
99 kr
0