Espelettepeppar A.O.C Mill & Mortar
Peppar med kultstatus!
128 kr
Piment Espelette är en elegant medelstark paprika från den franska delen av Baskien. De lite medelstora heta paprikaflingorna har en lätt rökton och används att stö över eller som krydda i de flesta rätter.
Piment d"Espelette, A.O.C. 50 g från Mill & Mortar
Espelettepeppar är den enda AOC/DOP certifierade kryddan i Frankrike.
Piment d’Espelette är AOC/DOP-certifierad i Frankrike (Appellation d’Origine Contrôlée, precis som franska viner och roquefortost). Genom sin fina smak och arom har Espelette fått kultstatus i gourmetvärlden.
Pepparen odlas i den baskiska byn Espelette i regionen Aquitaine i sydvästra Frankrike och kom till Frankrike under 1600-talet. Den kommer dock ursprungligen från Mexiko och idag är denna exklusiva chilepeppar en vanlig ingrediens i det sydfranska och baskiska köket.
Piment d'Espelette skördas på sensommaren och i september. Efter skörd hängs girlanger av chilepeppar från fönster, balkonger och längs husväggar i hela området.
När paprikafrukterna torkats, rostas dom för att sedan malas till ett grovt rödorange pulver. Kryddpulvret har en nyanserad, fyllig, mogen karaktär och en kryddighet med subtil hetta.
Den malda espeletten är en behaglig och god krydda. Prova den gärna i grytor, soppor och såser men smaksätt mot slutet av tillagningen. Det här är en perfekt krydda till allt grillat, både kött och grönsaker men även fisk.
Läs mer om espelette HÄR!
Innehåll: Piement d"Espelette.
Vikt: 50g
Ursprung: Frankrike
Espelettepeppar är den enda AOC/DOP certifierade kryddan i Frankrike.
Piment d’Espelette är AOC/DOP-certifierad i Frankrike (Appellation d’Origine Contrôlée, precis som franska viner och roquefortost). Genom sin fina smak och arom har Espelette fått kultstatus i gourmetvärlden.
Pepparen odlas i den baskiska byn Espelette i regionen Aquitaine i sydvästra Frankrike och kom till Frankrike under 1600-talet. Den kommer dock ursprungligen från Mexiko och idag är denna exklusiva chilepeppar en vanlig ingrediens i det sydfranska och baskiska köket.
Piment d'Espelette skördas på sensommaren och i september. Efter skörd hängs girlanger av chilepeppar från fönster, balkonger och längs husväggar i hela området.
När paprikafrukterna torkats, rostas dom för att sedan malas till ett grovt rödorange pulver. Kryddpulvret har en nyanserad, fyllig, mogen karaktär och en kryddighet med subtil hetta.
Den malda espeletten är en behaglig och god krydda. Prova den gärna i grytor, soppor och såser men smaksätt mot slutet av tillagningen. Det här är en perfekt krydda till allt grillat, både kött och grönsaker men även fisk.
Läs mer om espelette HÄR!
- Kultkrydda
- Appellation d’Origine Contrôlée
- Förhöjer det mesta
Innehåll: Piement d"Espelette.
Vikt: 50g
Ursprung: Frankrike
Visa mer
Visa mindre
Vikt: | 50g |
Antal i förpackningen: | 1st glasburk |
Kanske gillar du även någon av dessa:
"För underbar smaksättning"
fr. 457 kr fr. 537 kr
0
Mer från Mill & Mortar
Andra köpte även