Espelette Chilisås Terre Exotique
Peppar med kultstatus i en härlig kryddsås!
148 kr
Piment Espelette är en elegant medelstark paprika från den franska delen av Baskien. Denna kryddiga sås är gjord på ett traditionellt recept med Espelette chilipeppar. Dess fruktiga toner och aromer dominerar till och med den intensiva chilismaken. Använd den i såser, marinader, på pizzor och till kött. Den är perfekt för alla kryddiga rätter!
Sauce piquante au piment d'Éspelette Terre Exotique - chilisås med espelettepeppar
Piment Espelette är en elegant medelstark paprika från den franska delen av Baskien och den enda AOC/DOP certifierade kryddan i Frankrike.
Denna kryddiga sås är gjord på ett traditionellt recept med Espelette chilipeppar.
Espelettens fruktiga toner och aromer dominerar till och med den intensiva chilismaken.
Använd den för smaksättning av såser, marinader, på pizzor och till kött.
Den är perfekt i alla kryddstarka rätter.
Espelette-pepparsåsen är hantverksmässigt framställd av fruktköttet från den berömda Espelette-pepparn för att skapa en het sås med unika smaker.
Varje steg i produktionen utförs med uppmärksamhet, vilket säkerställer såsens kvalitet och äkthet.
Såen kännetecknas av sina fruktiga toner och subtila smaker som framhäver smakerna av Espelette-peppar utan att vara alltför kryddig.
Aromerna går före värmen eller hettan och ger en balanserad smakupplevelse.
Det ger unik smak ochr en touch av karaktär till det den används i.
Några tips på hur espelettesåsen kan användas:
I såser: Tillsätt en sked Espelette peppar varm sås till dina såser för att ge dem lite krydda och en unik smak.
Marinader: Använd den heta såsen för att marinera ditt kött, fisk eller grönsaker innan du grillar eller steker. Det kommer att lägga en touch av värme och smak till dina rätter.
På pizzor: Bred Espelette pepparsås på din pizza före gräddning för att ge den en kryddig smak och originalitet.
Till kött: Pensla ditt kött med den varma såsen innan du lagar det för att ge det en kryddig och smakrik glasyr.
Piment d’Espelette är AOC/DOP-certifierad i Frankrike (Appellation d’Origine Contrôlée, precis som franska viner och roquefortost).
Genom sin fina smak och arom har Espelette fått kultstatus i gourmetvärlden.
Pepparen odlas i den baskiska byn Espelette i regionen Aquitaine i sydvästra Frankrike och kom till Frankrike under 1600-talet. Den kommer dock ursprungligen från Mexiko och idag är denna exklusiva chilepeppar en vanlig ingrediens i det sydfranska och baskiska köket.
Piment d'Espelette skördas på sensommaren och i september. Efter skörd hängs girlanger av chilepeppar från fönster, balkonger och längs husväggar i hela området.
När paprikafrukterna torkats, rostas dom för att sedan malas till ett grovt rödorange pulver. Kryddpulvret har en nyanserad, fyllig, mogen karaktär och en kryddighet med subtil hetta.
Den malda espeletten är en behaglig och god krydda. Prova den gärna i grytor, soppor och såser men smaksätt mot slutet av tillagningen. Det här är en perfekt krydda till allt grillat, både kött och grönsaker men även fisk.
Läs mer om espelette HÄR!
Förvaring: Mörkt, svalt
Ursprung: Frankrike
Ingredienser: baskisk cider (43%), PDO Espelette pepparmassa (28%), piquillopeppar (17%),
kristallvinäger, vitlök, socker, salt.
Näringsvärde per 100g:
Energi: 218 kJ / 52 kcal
Fett: 0,4 g (varav mättad fett) 0,1 g
Kolhydrater: 5,8 g (varav sockerarter) 4,3 g
Protein: 0,9 g
Salt: 1,4 g
EVENTUELLA SPÅR AV ALLERGEN från selleri, sesam, senap och nötter kan förekomma.
Piment Espelette är en elegant medelstark paprika från den franska delen av Baskien och den enda AOC/DOP certifierade kryddan i Frankrike.
Denna kryddiga sås är gjord på ett traditionellt recept med Espelette chilipeppar.
Espelettens fruktiga toner och aromer dominerar till och med den intensiva chilismaken.
Använd den för smaksättning av såser, marinader, på pizzor och till kött.
Den är perfekt i alla kryddstarka rätter.
Espelette-pepparsåsen är hantverksmässigt framställd av fruktköttet från den berömda Espelette-pepparn för att skapa en het sås med unika smaker.
Varje steg i produktionen utförs med uppmärksamhet, vilket säkerställer såsens kvalitet och äkthet.
Såen kännetecknas av sina fruktiga toner och subtila smaker som framhäver smakerna av Espelette-peppar utan att vara alltför kryddig.
Aromerna går före värmen eller hettan och ger en balanserad smakupplevelse.
Det ger unik smak ochr en touch av karaktär till det den används i.
Några tips på hur espelettesåsen kan användas:
I såser: Tillsätt en sked Espelette peppar varm sås till dina såser för att ge dem lite krydda och en unik smak.
Marinader: Använd den heta såsen för att marinera ditt kött, fisk eller grönsaker innan du grillar eller steker. Det kommer att lägga en touch av värme och smak till dina rätter.
På pizzor: Bred Espelette pepparsås på din pizza före gräddning för att ge den en kryddig smak och originalitet.
Till kött: Pensla ditt kött med den varma såsen innan du lagar det för att ge det en kryddig och smakrik glasyr.
Piment d’Espelette är AOC/DOP-certifierad i Frankrike (Appellation d’Origine Contrôlée, precis som franska viner och roquefortost).
Genom sin fina smak och arom har Espelette fått kultstatus i gourmetvärlden.
Pepparen odlas i den baskiska byn Espelette i regionen Aquitaine i sydvästra Frankrike och kom till Frankrike under 1600-talet. Den kommer dock ursprungligen från Mexiko och idag är denna exklusiva chilepeppar en vanlig ingrediens i det sydfranska och baskiska köket.
Piment d'Espelette skördas på sensommaren och i september. Efter skörd hängs girlanger av chilepeppar från fönster, balkonger och längs husväggar i hela området.
När paprikafrukterna torkats, rostas dom för att sedan malas till ett grovt rödorange pulver. Kryddpulvret har en nyanserad, fyllig, mogen karaktär och en kryddighet med subtil hetta.
Den malda espeletten är en behaglig och god krydda. Prova den gärna i grytor, soppor och såser men smaksätt mot slutet av tillagningen. Det här är en perfekt krydda till allt grillat, både kött och grönsaker men även fisk.
Läs mer om espelette HÄR!
Förvaring: Mörkt, svalt
Ursprung: Frankrike
Ingredienser: baskisk cider (43%), PDO Espelette pepparmassa (28%), piquillopeppar (17%),
kristallvinäger, vitlök, socker, salt.
Näringsvärde per 100g:
Energi: 218 kJ / 52 kcal
Fett: 0,4 g (varav mättad fett) 0,1 g
Kolhydrater: 5,8 g (varav sockerarter) 4,3 g
Protein: 0,9 g
Salt: 1,4 g
EVENTUELLA SPÅR AV ALLERGEN från selleri, sesam, senap och nötter kan förekomma.
Visa mer
Visa mindre
Volym: | 100 ml |
Antal i förpackningen: | 1 flaska av glas |
Kanske gillar du även någon av dessa:
"För underbar smaksättning"
fr. 457 kr fr. 537 kr
0
Mer från Terre Exotique
Andra köpte även
Perfekta till Tiramisu och att knapra på som snack. Härlig smak! ⭐️⭐...
39 kr
0