Umeboshi ekologiska ClearSpring
Japansk frisk smaksättare
216 kr
Umeboshi är en mjölksyrad torkad frukt ofta kallad japanskt plommon eller på japanska, ume.
Dessa inlagda japanska plommon har en karaktäristisk saltsyrlig smak och är en traditionell, mycket populär japansk ingrediens. Frukterna är dock mer släkt med aprikoser än plommon.
Dessa inlagda japanska plommon har en karaktäristisk saltsyrlig smak och är en traditionell, mycket populär japansk ingrediens. Frukterna är dock mer släkt med aprikoser än plommon.
Umeboshi ekologisk japanskanska inlagda plommon i glasburk
Umeboshi är en mjölksyrad torkad frukt ofta kallad japanskt plommon eller på japanska, ume.
Dessa inlagda japanska plommon har en karaktäristisk saltsyrlig smak och är en traditionell, mycket populär japansk ingrediens.
Frukterna är dock mer släkt med aprikoser än plommon.
Umeplommon äts oftast tillsammans med ris. Så som den är eller instoppad i en risboll, onigiri.
Japanska matlådor (bento) innehåller ofta en umeboshi som dekoration ovanpå riset eftersommeboshi anses ha en konserverande verkan, enligt husmorsdevisen "ett litet plommon i matlådan håller innehållet fräscht hela dagen".
Umeboshi är syrliga, klibbiga salt saltade plommon med skarp smak som länge har varit en viktig del av det japanska köket och folkmedicinen. Små bitar ger sush till sushi och risbollar och kan gnuggas på kokt sockermajs eller i andra rätter. Smaken är en koncentrerad och endast en liten mängd behövs.
Umeboshi används traditionellt som matsmältningsstärkande medel.
Dessa umeboshi är av bästa kvalitet, framställda enligt ursprunglig japansk tradition i liten skala av en familj i Wakayama, det mest kända ume fruktodlingsområdet i Japan. De brinner för småskaligt jordbruk och livsmedelsproduktion, hanterar sin fruktträdgård med hjälp av organiska metoder och följer den traditionella långsamma praxis med mjölksyrabitning när de gör sin utsökta umeboshi.
De skördar sin frukt i slutet av juni när den är delvis mogen och saften fortfarande är tillräckligt syra för att ge önskad syrlighet. Plommonen plockas för innan de är helgt mogna och förblir hårda.
Efter skörden blötläggs frukten över natten för att ta bort all bitterhet. Sedan packas den på fat med saltlag och lämnas att beta i några veckor. Hemligheten med betningsprocessen, säger tillverkaren, är att låta de fördelaktiga mjölksyrabildande bakterierna utvecklas innan andra konkurrerande bakterier tar över.
Rätt mängd salt är viktigt eftersom mjölksyrabakterier är salttoleranta medan många andra bakterier inte är det.
Faten förvaras på en sval, mörk plats. Efter några veckor torkas plommon under solen, varefter de genomgår en kort syltningsprocess med massor av kryddor. Resultatet blir en av de absolut bästa Umeboshi-produkterna du kan hitta i Japan.
Orsaken till att ume läggs in och torkas är att de innehåller mycket citronsyra, är väldigt sura och enligt japanerna helt oätliga råa.
Användning: Umeboshi kan tillsättas i små bitar till sushi, risbullar och andra rätter.
Vikt: 200 g
Förpackning: glasburk
Innehåll: Japanska umplommon * (79%), havssalt, shiso (perilla) blad * (4,2%) * ekologiskt odlade.
NL-BIO-01 Non-EU Agriculture
Näringsvärde per 100 g:
Energi 137 kJ / 32 kcal
Fett 0 g - varav mättade fettsyror 0 g Kolhydrater 1,7 g - varav sockerarter 1,2 g
Protein 0,6 g
Salt 19,4 g
Ursprung: Tillverkad i Japan
Umeboshi är en mjölksyrad torkad frukt ofta kallad japanskt plommon eller på japanska, ume.
Dessa inlagda japanska plommon har en karaktäristisk saltsyrlig smak och är en traditionell, mycket populär japansk ingrediens.
Frukterna är dock mer släkt med aprikoser än plommon.
Umeplommon äts oftast tillsammans med ris. Så som den är eller instoppad i en risboll, onigiri.
Japanska matlådor (bento) innehåller ofta en umeboshi som dekoration ovanpå riset eftersommeboshi anses ha en konserverande verkan, enligt husmorsdevisen "ett litet plommon i matlådan håller innehållet fräscht hela dagen".
Umeboshi är syrliga, klibbiga salt saltade plommon med skarp smak som länge har varit en viktig del av det japanska köket och folkmedicinen. Små bitar ger sush till sushi och risbollar och kan gnuggas på kokt sockermajs eller i andra rätter. Smaken är en koncentrerad och endast en liten mängd behövs.
Umeboshi används traditionellt som matsmältningsstärkande medel.
Dessa umeboshi är av bästa kvalitet, framställda enligt ursprunglig japansk tradition i liten skala av en familj i Wakayama, det mest kända ume fruktodlingsområdet i Japan. De brinner för småskaligt jordbruk och livsmedelsproduktion, hanterar sin fruktträdgård med hjälp av organiska metoder och följer den traditionella långsamma praxis med mjölksyrabitning när de gör sin utsökta umeboshi.
De skördar sin frukt i slutet av juni när den är delvis mogen och saften fortfarande är tillräckligt syra för att ge önskad syrlighet. Plommonen plockas för innan de är helgt mogna och förblir hårda.
Efter skörden blötläggs frukten över natten för att ta bort all bitterhet. Sedan packas den på fat med saltlag och lämnas att beta i några veckor. Hemligheten med betningsprocessen, säger tillverkaren, är att låta de fördelaktiga mjölksyrabildande bakterierna utvecklas innan andra konkurrerande bakterier tar över.
Rätt mängd salt är viktigt eftersom mjölksyrabakterier är salttoleranta medan många andra bakterier inte är det.
Faten förvaras på en sval, mörk plats. Efter några veckor torkas plommon under solen, varefter de genomgår en kort syltningsprocess med massor av kryddor. Resultatet blir en av de absolut bästa Umeboshi-produkterna du kan hitta i Japan.
Orsaken till att ume läggs in och torkas är att de innehåller mycket citronsyra, är väldigt sura och enligt japanerna helt oätliga råa.
Användning: Umeboshi kan tillsättas i små bitar till sushi, risbullar och andra rätter.
Vikt: 200 g
Förpackning: glasburk
Innehåll: Japanska umplommon * (79%), havssalt, shiso (perilla) blad * (4,2%) * ekologiskt odlade.
NL-BIO-01 Non-EU Agriculture
Näringsvärde per 100 g:
Energi 137 kJ / 32 kcal
Fett 0 g - varav mättade fettsyror 0 g Kolhydrater 1,7 g - varav sockerarter 1,2 g
Protein 0,6 g
Salt 19,4 g
Ursprung: Tillverkad i Japan
Visa mer
Visa mindre
Vikt: | 200g |
Antal i förpackningen: | 1 glasburk |