Tamari-soja ekologisk 500ml
Äkta japansk tamari i större flaska
221 kr
- Inget tillsatt socker
- Inga konserveringsmedel
- Fantastisk smakhöjare
Tamari - ekologisk japanskt soja 500ml
Det här är en tät, glutenfri sojasås gjord på ekologiska hela sojabönor. Man använder dubbelt så mycket bönor till varje flaska som till vanlig enklare soja. Clearspring Organic Japanese Tamari soya sauce belönades med Great Taste Award 2014.
Finns även i en mindre variant om 150ml
Den här tamarisojan görs på ett 500 år gammalt recept på traditionellt sätt och med utrustning som gått i arv från generation till generation. Sojan är naturligt jäst och har lagrats på fat av cederträ under två somrar. Den prisbelönta smaken är rik, fyllig, komplex och koncentrerad, men aldrig överväldigande. Den höga andelen sojabönor ger en jämn och balanserad smak.
Den är perfekt som en dippsås, som traditionellt tillbehör till sushi och sashimi och används som krydda för att ge djup sälta i salladsdressingar, marinader, såser och röror eller till frites och kokta grönsaksrätter. I japan använs soja främst som krydda, en sorts japansk "salt & peppar", och inte i första hand som sås.
För en äkta maxad japansk smak är det definitivt värt att investera i en tamarisoja av hög kvalitet som denna. Du kommer dessutom sanolikt att använda en mindre mängd koncentrerad soja än om du använder en mer utspädd variant.
Några droppar av denna rika, aromatiska krydda får fram subtila smaker i soppor, såser, sallader, spannmål och grönsaker. Användning under de sista minuterna av matlagningen rekommenderas för att bevara den känsliga smaken.
Ingredienser: sojabönor * (46%), vatten, havssalt, mirin * (söttris *, vatten, ris *). * Ekologiskt odlade.
NL-BIO-01 Non-EU Agriculture
Näringsvärde per 100ml:• Energi: 832 kJ / 196kcal • Fett: 0,2 g • Kolhydrater: 35,7 g • Protein: 13,7 g • Salt: 15,9 g • Fiber: 1,7 g
Förvaras på sval och mörk plats.
Ursprung: Tillverkad i Japan
Ang gluteninnehåll:
En liten del rostat kornmjöl används i tillverkningsprocessen. Flera glutenprovningar bekräftar att den långa jäsning och åldringsprocesser som organiska Tamari sojasås genomgår eliminerar dengluten som finns i korn. Efter dessa resultat har Coeliac Society beslutat att inkludera Clear Organic Tamari sojasås i sin glutenfria katalog.
Det här är en tät, glutenfri sojasås gjord på ekologiska hela sojabönor. Man använder dubbelt så mycket bönor till varje flaska som till vanlig enklare soja. Clearspring Organic Japanese Tamari soya sauce belönades med Great Taste Award 2014.
Finns även i en mindre variant om 150ml
Den här tamarisojan görs på ett 500 år gammalt recept på traditionellt sätt och med utrustning som gått i arv från generation till generation. Sojan är naturligt jäst och har lagrats på fat av cederträ under två somrar. Den prisbelönta smaken är rik, fyllig, komplex och koncentrerad, men aldrig överväldigande. Den höga andelen sojabönor ger en jämn och balanserad smak.
Den är perfekt som en dippsås, som traditionellt tillbehör till sushi och sashimi och används som krydda för att ge djup sälta i salladsdressingar, marinader, såser och röror eller till frites och kokta grönsaksrätter. I japan använs soja främst som krydda, en sorts japansk "salt & peppar", och inte i första hand som sås.
För en äkta maxad japansk smak är det definitivt värt att investera i en tamarisoja av hög kvalitet som denna. Du kommer dessutom sanolikt att använda en mindre mängd koncentrerad soja än om du använder en mer utspädd variant.
Några droppar av denna rika, aromatiska krydda får fram subtila smaker i soppor, såser, sallader, spannmål och grönsaker. Användning under de sista minuterna av matlagningen rekommenderas för att bevara den känsliga smaken.
Ingredienser: sojabönor * (46%), vatten, havssalt, mirin * (söttris *, vatten, ris *). * Ekologiskt odlade.
NL-BIO-01 Non-EU Agriculture
Näringsvärde per 100ml:• Energi: 832 kJ / 196kcal • Fett: 0,2 g • Kolhydrater: 35,7 g • Protein: 13,7 g • Salt: 15,9 g • Fiber: 1,7 g
Förvaras på sval och mörk plats.
Ursprung: Tillverkad i Japan
Ang gluteninnehåll:
En liten del rostat kornmjöl används i tillverkningsprocessen. Flera glutenprovningar bekräftar att den långa jäsning och åldringsprocesser som organiska Tamari sojasås genomgår eliminerar dengluten som finns i korn. Efter dessa resultat har Coeliac Society beslutat att inkludera Clear Organic Tamari sojasås i sin glutenfria katalog.
Visa mer
Visa mindre
Volym: | 500ml |
Antal i förpackningen: | 1st |