Nori rostad i ark till sushi Clearspring
Till rulle & wrap
89 kr
- Till makirullar mm
- Traditionell odling
- Ekologisk
Nori rostad till sushi 7 ark ClearSPRING
Rostade, torkade noriblad som kan användas vid sushitillverkning för att göra Maki-rullar eller strimlas för att garnera soppor, sallader mm.
Sushi Nori är rostat och kan användas direkt från förpackningen som mellanmål eller för att rulla runt sushirullar. Ett annat alternativ är att klippa ett ark med sax i fyra delar eller skuren i tunna strimlor för en välsmakande garnering för nudlar, soppor och sallader.
Med sin fina, även struktur och genomskinlig, djup grön färg, är det samma höga kvalitet som Clear Nori, med den extra fördelen av var och en av sina sju ark kommer redo rostat.
Producerande Clear Nori
Försiktig rostning av norin förvandlar bladen till genomskinliga ljusare gröna krispiga blad med en läcker nötaktig smak som bevis på utmärkta kvalitet.
Nori samlades ursprungligen vild men har ändå odlats i Japan i över 300 år. Just den här norin har odlats och producerats enligt traditionella metoder i Kyushu, Japan. Nät tillverkade av rep impregnerad med norisporer hängs varje år upp mellan höga bambupålar djupt in i lugna och grunda vikar.
Höjden på näten anpassas så att de förblir vid vattennivån under lågvatten så att den växande norin får maximalt solljus under vattenytan. Under årets kallare månaderna växter norin till så att den till sist täcker hela nätet. I slutet av vintern de skördas algerna och förs i land där de tvättas, skärs i tunna skivor och torkas.
Mer om Nori & RECEPT hittar du HÄR!
Innehåll: Rostade, torkade norialger (Pyropia yezoensis)
Kan innehålla spår av fisk, blötdjur och eller kräftdjurspartiklar.
Näringsinnehåll per 100g: Energi: 787 kJ / 188kcal • Fett: 0,5 g • Varav mättat fett: 0,17 g • Kolhydrater: 1,9 g • Varav sockerarter: 0,6 g • Protein: 41,4 g • Salt: 1,25 g • Fiber: 45,3 g • Övriga näringsämnen: kalcium 280 mg, kalium 2400 mg, järn 11,4 mg
Förvaring: Förvara på en kall och torr plats. Återförslut förpackning efter användning.
Produktvikt: 17g
Ursprung: Japan
Rostade, torkade noriblad som kan användas vid sushitillverkning för att göra Maki-rullar eller strimlas för att garnera soppor, sallader mm.
Sushi Nori är rostat och kan användas direkt från förpackningen som mellanmål eller för att rulla runt sushirullar. Ett annat alternativ är att klippa ett ark med sax i fyra delar eller skuren i tunna strimlor för en välsmakande garnering för nudlar, soppor och sallader.
Med sin fina, även struktur och genomskinlig, djup grön färg, är det samma höga kvalitet som Clear Nori, med den extra fördelen av var och en av sina sju ark kommer redo rostat.
Producerande Clear Nori
Försiktig rostning av norin förvandlar bladen till genomskinliga ljusare gröna krispiga blad med en läcker nötaktig smak som bevis på utmärkta kvalitet.
Nori samlades ursprungligen vild men har ändå odlats i Japan i över 300 år. Just den här norin har odlats och producerats enligt traditionella metoder i Kyushu, Japan. Nät tillverkade av rep impregnerad med norisporer hängs varje år upp mellan höga bambupålar djupt in i lugna och grunda vikar.
Höjden på näten anpassas så att de förblir vid vattennivån under lågvatten så att den växande norin får maximalt solljus under vattenytan. Under årets kallare månaderna växter norin till så att den till sist täcker hela nätet. I slutet av vintern de skördas algerna och förs i land där de tvättas, skärs i tunna skivor och torkas.
Mer om Nori & RECEPT hittar du HÄR!
Innehåll: Rostade, torkade norialger (Pyropia yezoensis)
Kan innehålla spår av fisk, blötdjur och eller kräftdjurspartiklar.
Näringsinnehåll per 100g: Energi: 787 kJ / 188kcal • Fett: 0,5 g • Varav mättat fett: 0,17 g • Kolhydrater: 1,9 g • Varav sockerarter: 0,6 g • Protein: 41,4 g • Salt: 1,25 g • Fiber: 45,3 g • Övriga näringsämnen: kalcium 280 mg, kalium 2400 mg, järn 11,4 mg
Förvaring: Förvara på en kall och torr plats. Återförslut förpackning efter användning.
Produktvikt: 17g
Ursprung: Japan
Visa mer
Visa mindre
Vikt: | 20g |
Antal i förpackningen: | 1 förpackning |