Misopasta vit opastöriserad ekologisk glasburk
Vit miso i glasburk
124 kr
Denna vita miso tillverkas efter ett gammalt traditionellt recept i den japanska prefekten Nagano.
En underbar mjuk misopasta med fin balans mellan sötma och salt och massor av umami.
Den vita mison är krämigare, lenare och inte lika salt t ex rårismiso.
En underbar mjuk misopasta med fin balans mellan sötma och salt och massor av umami.
Den vita mison är krämigare, lenare och inte lika salt t ex rårismiso.
Vit Miso, ekologisk opastöriserad ClearSpring white miso
Denna vita miso tillverkas efter ett gammalt traditionellt recept i den japanska prefekten Nagano.
En underbar mjuk misopasta med fin balans mellan sötma och salt och massor av umami.
Den vita mison är krämigare, lenare och inte lika salt t ex rårismiso.
Använd misopasta för att göra en äkta japansk misosoppa eller för att smaksätta grytor och såser, dressingar eller som glaze.
Ett smart sätt att börja använda misopastor är att tillsätta dem i grytor och soppor och andra rätter där man annars kanske skulle använt buljong.
En krydda med umami-smak som berikar smaken på grytor, såser och salladsdressingar.
Lös med fördel upp misopastan i lite vatten och tillsätt i rätter mot slutet av tillagningen.
Testa också att använda den ljusa mison istället för mejeriprodukter i matlagning.
Den passar speciellt bra i dipp och såser.
Något att tänka på för den som är laktosintollerant eller vill undvika lakots av andra skäl.
Miso blir naturligt mörkare med tiden; detta påverkar inte kvaliteten.
Miso är en levande produkt och pågående jäsning kan få locket att bukta ut men den är fortfarande säker att konsumera. Oskadliga vita jäst kan utvecklas från exponering för luft.
Skumma i så fall av den innan användning.
I allmänhet är det bästa sättet att lagra miso att behålla sin fräschör och kvalitet är i en sval skåp eller kylskåp. Men det beror på klimatförhållanden och personliga preferenser.
Salt spelar en viktig roll i många jästa och betade livsmedel. Det fungerar som en kontroll för att fermentationsprocessen, skapar matar med optimal näring men hindrar dem från att förstöra.
Miso innehåller tillräckligt med salt för att framgångsrikt styra fermenteringen. Salthalten varierar från 5% för lättare sorter upp till 12% starkare, mörkare sorter.
Miso är en koncentrerad krydda med stor aromatisk förmåga, så använd den sparsamt i början innan du lärt känna smaken och styrkan.
Om du vill ersätta salt med miso kan du utgå från att två teskedar miso motsvarar en fjärdedels tesked salt.
På detta sätt saltintag kan sänkas och full nyttan av smak och näring av miso.
Höga temperaturer kommer att uppmuntra ytterligare jäsning. Det är inte skadligt men kommer att ge miso mörkare färg och äkan leda till en uppbyggnad av tryck inuti förpackningen.
Ofarlig vit jäst kan utvecklas vid exponering för luft. Det vita är bara att skumma av.
Precis som årgångsviner finns det många sorters miso, var och en med sin egen unika smak, färg och konsistens. Varje miso speglar den lokala kulturen, grödor och odlingsförhållanden i olika regioner i Japan.
Söt miso har lägre soja innehåll, mindre salt och mer koji är populär i södra Japan, medan mörkare miso ofta kallad alias eller röd miso, innehåller mer soja och mindre korn koji och traditionellt kommer från den norra delen av Japan.
Vad är miso?
Miso är ett traditionellt jäst japansk baslivsmedel och krydda baserad på olika typer av spannmål, framför allt soja och en unik koji jäsningskultur.
LÄS MER OM MISO HÄR:
Innehåll:
SOJAbönor* (53%), fermenterat ris*, havssalt, vatten. *Ekologiskt odlad
NL-BIO-01 Non-EU Agriculture
Näringsvärde per 100g:
Energi kJ: 587 alt kCal: 141 Fett: 6.6g vara av mättat: 0.7g Kolhydrat: 5.3 var av socker: 4,1g Protein: 12g Salt: 13.1g
Ursprung: Japan
Vikt:270g
Hållbarhet: Öppnad förpackning: minst 60 dagar.
Förvaring: Oöppnad förpackning: svalt, torrt och mörkt, Öppnad förpackning: kyld
Miso är en levande produkt och pågående fermenteringen kan leda till att locket buktar. Det kommer fortfarande att vara säkra att konsumera. Ofarliga vita jäst kan utvecklas vid exponering för luft. Bara skumma av.
Denna vita miso tillverkas efter ett gammalt traditionellt recept i den japanska prefekten Nagano.
En underbar mjuk misopasta med fin balans mellan sötma och salt och massor av umami.
Den vita mison är krämigare, lenare och inte lika salt t ex rårismiso.
Använd misopasta för att göra en äkta japansk misosoppa eller för att smaksätta grytor och såser, dressingar eller som glaze.
Ett smart sätt att börja använda misopastor är att tillsätta dem i grytor och soppor och andra rätter där man annars kanske skulle använt buljong.
En krydda med umami-smak som berikar smaken på grytor, såser och salladsdressingar.
Lös med fördel upp misopastan i lite vatten och tillsätt i rätter mot slutet av tillagningen.
Testa också att använda den ljusa mison istället för mejeriprodukter i matlagning.
Den passar speciellt bra i dipp och såser.
Något att tänka på för den som är laktosintollerant eller vill undvika lakots av andra skäl.
Miso blir naturligt mörkare med tiden; detta påverkar inte kvaliteten.
Miso är en levande produkt och pågående jäsning kan få locket att bukta ut men den är fortfarande säker att konsumera. Oskadliga vita jäst kan utvecklas från exponering för luft.
Skumma i så fall av den innan användning.
I allmänhet är det bästa sättet att lagra miso att behålla sin fräschör och kvalitet är i en sval skåp eller kylskåp. Men det beror på klimatförhållanden och personliga preferenser.
Salt spelar en viktig roll i många jästa och betade livsmedel. Det fungerar som en kontroll för att fermentationsprocessen, skapar matar med optimal näring men hindrar dem från att förstöra.
Miso innehåller tillräckligt med salt för att framgångsrikt styra fermenteringen. Salthalten varierar från 5% för lättare sorter upp till 12% starkare, mörkare sorter.
Miso är en koncentrerad krydda med stor aromatisk förmåga, så använd den sparsamt i början innan du lärt känna smaken och styrkan.
Om du vill ersätta salt med miso kan du utgå från att två teskedar miso motsvarar en fjärdedels tesked salt.
På detta sätt saltintag kan sänkas och full nyttan av smak och näring av miso.
Höga temperaturer kommer att uppmuntra ytterligare jäsning. Det är inte skadligt men kommer att ge miso mörkare färg och äkan leda till en uppbyggnad av tryck inuti förpackningen.
Ofarlig vit jäst kan utvecklas vid exponering för luft. Det vita är bara att skumma av.
Precis som årgångsviner finns det många sorters miso, var och en med sin egen unika smak, färg och konsistens. Varje miso speglar den lokala kulturen, grödor och odlingsförhållanden i olika regioner i Japan.
Söt miso har lägre soja innehåll, mindre salt och mer koji är populär i södra Japan, medan mörkare miso ofta kallad alias eller röd miso, innehåller mer soja och mindre korn koji och traditionellt kommer från den norra delen av Japan.
Vad är miso?
Miso är ett traditionellt jäst japansk baslivsmedel och krydda baserad på olika typer av spannmål, framför allt soja och en unik koji jäsningskultur.
LÄS MER OM MISO HÄR:
Innehåll:
SOJAbönor* (53%), fermenterat ris*, havssalt, vatten. *Ekologiskt odlad
NL-BIO-01 Non-EU Agriculture
Näringsvärde per 100g:
Energi kJ: 587 alt kCal: 141 Fett: 6.6g vara av mättat: 0.7g Kolhydrat: 5.3 var av socker: 4,1g Protein: 12g Salt: 13.1g
Ursprung: Japan
Vikt:270g
Hållbarhet: Öppnad förpackning: minst 60 dagar.
Förvaring: Oöppnad förpackning: svalt, torrt och mörkt, Öppnad förpackning: kyld
Miso är en levande produkt och pågående fermenteringen kan leda till att locket buktar. Det kommer fortfarande att vara säkra att konsumera. Ofarliga vita jäst kan utvecklas vid exponering för luft. Bara skumma av.
Visa mer
Visa mindre
Vikt: | 270g |
Antal i förpackningen: | 1st |