Tre fantastiska misopastor ekologiska
3 fantastiska japanska misopastor
399 kr
Miso är ett traditionellt jäst japansk baslivsmedel gjort på olika typer av spannmål, framför allt soja och en unik kojikultur för jäsning. Beroende på årstid, region och klimat där mison görs, skicklighet och erfarenhet hos tillverkaren kan tillverkningstiden variera mellan 6 månader och 18 månader.
Ett smart sätt att börja använda misopastor är att tillsätta dem i grytor och soppor och andra rätter där man annars kanske skulle använt buljong.
Ett smart sätt att börja använda misopastor är att tillsätta dem i grytor och soppor och andra rätter där man annars kanske skulle använt buljong.
3 fantastiska misopastor i ett set
Med dessa tre misopastor kan du testa och smaka miso med olika karaktär. Fyllda med smak, sälat, koji och umami.
Miso är ett traditionellt jäst japansk baslivsmedel gjort på olika typer av spannmål, framför allt soja och en unik kojikultur för jäsning. Beroende på årstid, region och klimat där mison görs, skicklighet och erfarenhet hos tillverkaren kan tillverkningstiden variera mellan 6 månader och 18 månader.
Ett smart sätt att börja använda misopastor är att tillsätta dem i grytor och soppor och andra rätter där man annars kanske skulle använt buljong.
Genmai Miso, ekologisk opastöriserad rårismiso
Just denna robusta miso på råris eller brunt ris kallas Genmai Miso på japanska. Eftersom den är gjord på hela sojabönor och råris är den mycket näringsrik. Njut den året runt i såser, som pålägg, i ugnsbakade rätter, soppor och grytor. Den här mison har fått utmärkelsen "Great Taste".
Den har en fin sälta ochen aning sötma, denna miso har en utsökt, balanserad smak som förstärker bönor, grönsaksrätter, såser, soppor, grytor och mycket annat.
Mugi Miso, ekologisk opastöriserad korn-miso
Mugi är den traditionella miso på den japanska landsbygden. Denna fantastiska miso på korngryn och sojabönor görs med traditionella metoder och lagras på cederträfat under 1 till 2 år.
Det ger en rik och koncentrerad smak fylld med umami till såser, bakade rätter, soppor och bönor. Den här mison blir också en enastående misosoppa.
Vit Miso, ekologisk opastöriserad ClearSpring
Denna vita miso tillverkas efter ett gammalt traditionellt recept i den japanska prefekten Nagano.
En underbar mjuk misopasta med fin balans mellan sötma och salt och massor av umami.
Den vita mison är krämigare, lenare och inte lika salt t ex rårismiso. Söt miso har lägre soja innehåll, mindre salt och mer koji är populär i södra Japan, medan mörkare miso ofta kallad alias eller röd miso, innehåller mer soja och mindre korn koji och traditionellt kommer från den norra delen av Japan.
Vad är miso? Miso är ett traditionellt jäst japansk baslivsmedel och krydda baserad på olika typer av spannmål, framför allt soja och en unik koji jäsningskultur. Använd misopasta för att göra en äkta japansk misosoppa eller för att smaksätta grytor och såser, dressingar eller som glaze.
En krydda som berikar smaken på grytor, såser och salladsdressingar.
Lös med fördel upp misopastan i lite vatten och tillsätt i rätter mot slutet av tillagningen.
Testa också att använda den ljusa mison istället för mejeriprodukter i matlagning. Den passar speciellt bra i dipp och såser. Något att tänka på för den som är laktosintollerant eller vill undvika lakots av andra skäl.
Miso blir naturligt mörkare med tiden; detta påverkar inte kvaliteten.
Miso är en levande produkt och pågående jäsning kan få locket att bukta ut men den är fortfarande säker att konsumera.
Oskadliga vita jäst kan utvecklas från exponering för luft. Skumma i så fall av den innan användning.
I allmänhet är det bästa sättet att lagra miso att behålla sin fräschör och kvalitet är i en sval skåp eller kylskåp. Men det beror på klimatförhållanden och personliga preferenser.
Salt spelar en viktig roll i många jästa och betade livsmedel. Det fungerar som en kontroll för att fermentationsprocessen, skapar matar med optimal näring men hindrar dem från att förstöra. Miso innehåller tillräckligt med salt för att framgångsrikt styra fermenteringen.
Salthalten varierar från 5% för lättare sorter upp till 12% starkare, mörkare sorter. Miso är en koncentrerad krydda med stor aromatisk förmåga, så använd den sparsamt i början innan du lärt känna smaken och styrkan.
Om du vill ersätta salt med miso kan du utgå från att två teskedar miso motsvarar en fjärdedels tesked salt. På detta sätt saltintag kan sänkas och full nyttan av smak och näring av miso.Höga temperaturer kommer att uppmuntra ytterligare jäsning. Det är inte skadligt men kommer att ge miso mörkare färg och äkan leda till en uppbyggnad av tryck inuti förpackningen.
Ofarlig vit jäst kan utvecklas vid exponering för luft. Det vita är bara att skumma av.Precis som årgångsviner finns det många sorters miso, var och en med sin egen unika smak, färg och konsistens. Varje miso speglar den lokala kulturen, grödor och odlingsförhållanden i olika regioner i Japan. Det bästa sättet att förvara miso med bibehållen fräschör och kvalitet är i ett sval- eller kylskåp. Höga temperaturer kommer att ge ytterligare jäsning som visserligen inte är skadlig men som ger mörkare färg och ändrar smaken något.
LÄS MER OM MISO HÄR:
Med dessa tre misopastor kan du testa och smaka miso med olika karaktär. Fyllda med smak, sälat, koji och umami.
Miso är ett traditionellt jäst japansk baslivsmedel gjort på olika typer av spannmål, framför allt soja och en unik kojikultur för jäsning. Beroende på årstid, region och klimat där mison görs, skicklighet och erfarenhet hos tillverkaren kan tillverkningstiden variera mellan 6 månader och 18 månader.
Ett smart sätt att börja använda misopastor är att tillsätta dem i grytor och soppor och andra rätter där man annars kanske skulle använt buljong.
Genmai Miso, ekologisk opastöriserad rårismiso
Just denna robusta miso på råris eller brunt ris kallas Genmai Miso på japanska. Eftersom den är gjord på hela sojabönor och råris är den mycket näringsrik. Njut den året runt i såser, som pålägg, i ugnsbakade rätter, soppor och grytor. Den här mison har fått utmärkelsen "Great Taste".
Den har en fin sälta ochen aning sötma, denna miso har en utsökt, balanserad smak som förstärker bönor, grönsaksrätter, såser, soppor, grytor och mycket annat.
Mugi Miso, ekologisk opastöriserad korn-miso
Mugi är den traditionella miso på den japanska landsbygden. Denna fantastiska miso på korngryn och sojabönor görs med traditionella metoder och lagras på cederträfat under 1 till 2 år.
Det ger en rik och koncentrerad smak fylld med umami till såser, bakade rätter, soppor och bönor. Den här mison blir också en enastående misosoppa.
Vit Miso, ekologisk opastöriserad ClearSpring
Denna vita miso tillverkas efter ett gammalt traditionellt recept i den japanska prefekten Nagano.
En underbar mjuk misopasta med fin balans mellan sötma och salt och massor av umami.
Den vita mison är krämigare, lenare och inte lika salt t ex rårismiso. Söt miso har lägre soja innehåll, mindre salt och mer koji är populär i södra Japan, medan mörkare miso ofta kallad alias eller röd miso, innehåller mer soja och mindre korn koji och traditionellt kommer från den norra delen av Japan.
Vad är miso? Miso är ett traditionellt jäst japansk baslivsmedel och krydda baserad på olika typer av spannmål, framför allt soja och en unik koji jäsningskultur. Använd misopasta för att göra en äkta japansk misosoppa eller för att smaksätta grytor och såser, dressingar eller som glaze.
En krydda som berikar smaken på grytor, såser och salladsdressingar.
Lös med fördel upp misopastan i lite vatten och tillsätt i rätter mot slutet av tillagningen.
Testa också att använda den ljusa mison istället för mejeriprodukter i matlagning. Den passar speciellt bra i dipp och såser. Något att tänka på för den som är laktosintollerant eller vill undvika lakots av andra skäl.
Miso blir naturligt mörkare med tiden; detta påverkar inte kvaliteten.
Miso är en levande produkt och pågående jäsning kan få locket att bukta ut men den är fortfarande säker att konsumera.
Oskadliga vita jäst kan utvecklas från exponering för luft. Skumma i så fall av den innan användning.
I allmänhet är det bästa sättet att lagra miso att behålla sin fräschör och kvalitet är i en sval skåp eller kylskåp. Men det beror på klimatförhållanden och personliga preferenser.
Salt spelar en viktig roll i många jästa och betade livsmedel. Det fungerar som en kontroll för att fermentationsprocessen, skapar matar med optimal näring men hindrar dem från att förstöra. Miso innehåller tillräckligt med salt för att framgångsrikt styra fermenteringen.
Salthalten varierar från 5% för lättare sorter upp till 12% starkare, mörkare sorter. Miso är en koncentrerad krydda med stor aromatisk förmåga, så använd den sparsamt i början innan du lärt känna smaken och styrkan.
Om du vill ersätta salt med miso kan du utgå från att två teskedar miso motsvarar en fjärdedels tesked salt. På detta sätt saltintag kan sänkas och full nyttan av smak och näring av miso.Höga temperaturer kommer att uppmuntra ytterligare jäsning. Det är inte skadligt men kommer att ge miso mörkare färg och äkan leda till en uppbyggnad av tryck inuti förpackningen.
Ofarlig vit jäst kan utvecklas vid exponering för luft. Det vita är bara att skumma av.Precis som årgångsviner finns det många sorters miso, var och en med sin egen unika smak, färg och konsistens. Varje miso speglar den lokala kulturen, grödor och odlingsförhållanden i olika regioner i Japan. Det bästa sättet att förvara miso med bibehållen fräschör och kvalitet är i ett sval- eller kylskåp. Höga temperaturer kommer att ge ytterligare jäsning som visserligen inte är skadlig men som ger mörkare färg och ändrar smaken något.
LÄS MER OM MISO HÄR:
Mer om varje enskild miso hittar du här:
Misopasta vit opastöriserad ekologisk glasburk
Misopasta på råris ekologisk GENMAI
Misopasta på korn ekologisk MUGI
Visa mer
Visa mindre
Antal i förpackningen: | 3 olika misopastor |