Fisksås 700 ml
Fermenterad sälta
39 kr
- Fermenterad
- Sälta
- Säker smakhöjare
Fisksås Fish sause från Oyster 700 ml
Fermenterad fisksås ger härlig sälta till tailändska och andra asiatiska rätter.
Fisksås är en smaksättare eller flytande krydda av fermenterad eller jäst fisk.
Små krill och ansjovisfiskar packas tillsammans med salt på stora fat eller tunnor. De naturliga bakterierna börjar bryta ner fisken och producerar en salt, fiskig, välsmakande vätska. Processen tar upp till 2 år. Ibland tillsätts sockerarter som kola, melass eller rostat ris, men det är inte nödvändigt. Umamismaken i fisksås beror på dess glutamatinnehåll.
Såsen har en djup genomskinlig rödaktig-gyllenbrun färg och tillsätts rikligt till nästan alla thailändska rätter. Den används ofta som marinad för fisk och kött eller som krydda, vanligtvis blandad med färsk chili och limejuice.
I Thailand kan den sättas fram som bordskrydda. Fisksås används som smaksättning under eller efter tillagning, och som bas i dippsåser.
Fisksås är en av de ingredienser som tillför obeskrivbart smakelement till ett antal asiatiska rätter.
När du väl börjar använda den kommer du att utveckla en känsla för hur du balanserar dess smak i recept för marinader, dippsåser och röror.
Fisksås är nyckeln till dipsåsen nuoc cham ur det vietnamesiska köket där den kombineras med limejuice, socker, vitlök och chili.
Fisksås används som sälta i främst i sydostasiatisk och sydkinesisk matlagning men även i Japan och Korea.
Den är en baskrydda i det östasiatiska köket och det sydostasiatiska köket, särskilt Myanmar, Kambodja, Kina, Indonesien, Laos, Malaysia, Filippinerna, Taiwan, Thailand och Vietnam.
I Thailand kallas fisksås kallas nam pla, teuk trei i Kambodja, nam pa i Laos, patis i Filippinerna och ngan bya yay i Burma. I Korea kallar man såsen aekjeot.
Trots dess utbredda användning och primära identifikation med det asiatiska köket, tros fisksås gå tillbaka till de gamla grekerna som fiskade längs Svarta havet; romarna kallade det garum.
Garum-besläktade fisksåser har använts i väst sedan romartiden. På grund av dess förmåga att ge en välsmakande umamismak till rätter har den anammats globalt av både proffskockar och hemkockar.
Recept med fisksås hittar du HÄR!
Thailändsk fisksås.
Ingredienser: ANSJOVIS extrakt 66%, salt, socker, färgämne E150c, antioxidation medel E330, konserveringsmedel E260.
Allergi: se fetstil
Nettovikt: 700ml
Förvaring: Torr, Svalt
Ursprung: Thailand
Näringsvärde per 100g: Energi: 280kj / 67kcal Fett: 0g Varav mättad fett: 0g Kolhydrater: 6,67g Varav sockerarter: 6,67g Fiber: 0g Protein: 13,3g Salt: 0,8g
Förändringar i produkten innehåll kan ske. Kontrollera därför alltid produktinformationen på förpackningen. Det är information på produkt förpackning/etikett som gäller.
Fermenterad fisksås ger härlig sälta till tailändska och andra asiatiska rätter.
Fisksås är en smaksättare eller flytande krydda av fermenterad eller jäst fisk.
Små krill och ansjovisfiskar packas tillsammans med salt på stora fat eller tunnor. De naturliga bakterierna börjar bryta ner fisken och producerar en salt, fiskig, välsmakande vätska. Processen tar upp till 2 år. Ibland tillsätts sockerarter som kola, melass eller rostat ris, men det är inte nödvändigt. Umamismaken i fisksås beror på dess glutamatinnehåll.
Såsen har en djup genomskinlig rödaktig-gyllenbrun färg och tillsätts rikligt till nästan alla thailändska rätter. Den används ofta som marinad för fisk och kött eller som krydda, vanligtvis blandad med färsk chili och limejuice.
I Thailand kan den sättas fram som bordskrydda. Fisksås används som smaksättning under eller efter tillagning, och som bas i dippsåser.
Fisksås är en av de ingredienser som tillför obeskrivbart smakelement till ett antal asiatiska rätter.
När du väl börjar använda den kommer du att utveckla en känsla för hur du balanserar dess smak i recept för marinader, dippsåser och röror.
Fisksås är nyckeln till dipsåsen nuoc cham ur det vietnamesiska köket där den kombineras med limejuice, socker, vitlök och chili.
Fisksås används som sälta i främst i sydostasiatisk och sydkinesisk matlagning men även i Japan och Korea.
Den är en baskrydda i det östasiatiska köket och det sydostasiatiska köket, särskilt Myanmar, Kambodja, Kina, Indonesien, Laos, Malaysia, Filippinerna, Taiwan, Thailand och Vietnam.
I Thailand kallas fisksås kallas nam pla, teuk trei i Kambodja, nam pa i Laos, patis i Filippinerna och ngan bya yay i Burma. I Korea kallar man såsen aekjeot.
Trots dess utbredda användning och primära identifikation med det asiatiska köket, tros fisksås gå tillbaka till de gamla grekerna som fiskade längs Svarta havet; romarna kallade det garum.
Garum-besläktade fisksåser har använts i väst sedan romartiden. På grund av dess förmåga att ge en välsmakande umamismak till rätter har den anammats globalt av både proffskockar och hemkockar.
Recept med fisksås hittar du HÄR!
Thailändsk fisksås.
Ingredienser: ANSJOVIS extrakt 66%, salt, socker, färgämne E150c, antioxidation medel E330, konserveringsmedel E260.
Allergi: se fetstil
Nettovikt: 700ml
Förvaring: Torr, Svalt
Ursprung: Thailand
Näringsvärde per 100g: Energi: 280kj / 67kcal Fett: 0g Varav mättad fett: 0g Kolhydrater: 6,67g Varav sockerarter: 6,67g Fiber: 0g Protein: 13,3g Salt: 0,8g
Förändringar i produkten innehåll kan ske. Kontrollera därför alltid produktinformationen på förpackningen. Det är information på produkt förpackning/etikett som gäller.
Visa mer
Visa mindre
Volym: | 700 ml |
Material: | Plastflaska |
Antal i förpackningen: | 1st |
Kanske gillar du även någon av dessa:
"Så nära genuin kimchi man kan komma om man inte gör den själv. Konsistensen &...
99 kr
0
Andra köpte även
Lyckades skala 25 kg äpplen på 20 minuter med denna. Enkelt & effektivt!
185 kr 199 kr
0