Shiitake-svamp torkad 100 g
"Fina hela svampar, inget kross"
59 kr
Shiitakesvamp ger en enorm umami-punch och är lika fantasktiska som fokuspunkt i en maträtt som tillbehör, krydda eller garnering.
Torkad hel Shiitake-svamp 100 g
Ekmussling eller shiitake är en härlig svamp med mycket smak som används flitigt i det japanska köket och andra asiatiska kök.
Den förekommer i hela sydostasien men används absolut flitigast i Japan där den framför allt används för att laga den umamirika buljongen dashi.
En underbart god svamp med stor smak.
Shiitakesvamp ger en enorm umami-punch och är lika fantasktiska som fokuspunkt i en maträtt som tillbehör, krydda eller garnering.
Återhydrera (blöt upp, se nedan) shiitakesvamparna genom att blötlägga dem eller låt dem puttra i 5-10 minuter.
Blötläggningsvattnet kan sedan användas som en härlig vegetarisk svampfond för risotto eller som buljong.
Den uppblötta svampen kan exempelvis användas i misosoppa eller för att smaksätta klibbigt ris.
Prova att sautera svampen och lägg till pastasåser för att ge umamirik köttighet eller servera svamparna som garnering på fisk- och kycklingrätter.
Du kan också hacka uppblött shiitakesvamp tillsammans med fläskkött och eller grönsaker till fyllning i dumplings.
Återhydrering av torkad shiitake:
Skölj svamparna i kallt vatten.
Låt stå i blöt i en timma gärna med lock på skålen och helst i kylskåp.
Skölj den avrunna svampen koka eller ugnsbaka i 10 minuter på 100°C.
Tips & recept med shiitake hittar du HÄR!
Shiitakesvamparna i påsen är hela och hatten 4-5 cm i diameter.
Vikt: 100g
Innehåll: Shiitakesvamp
Näringsvärde per 100g:
Energi: 1148kJ/274kcal Fett: 1,8g - varav mättad fett: 0g Kolhydrater: 52,6g - varav sockerarter: 0g Protein: 23,9g Salt: 0g
Ursprung: kina
Värt att veta: Shitake är den näst mest odlade svampen i världen.
Ekmussling eller shiitake är en härlig svamp med mycket smak som används flitigt i det japanska köket och andra asiatiska kök.
Den förekommer i hela sydostasien men används absolut flitigast i Japan där den framför allt används för att laga den umamirika buljongen dashi.
En underbart god svamp med stor smak.
Shiitakesvamp ger en enorm umami-punch och är lika fantasktiska som fokuspunkt i en maträtt som tillbehör, krydda eller garnering.
Återhydrera (blöt upp, se nedan) shiitakesvamparna genom att blötlägga dem eller låt dem puttra i 5-10 minuter.
Blötläggningsvattnet kan sedan användas som en härlig vegetarisk svampfond för risotto eller som buljong.
Den uppblötta svampen kan exempelvis användas i misosoppa eller för att smaksätta klibbigt ris.
Prova att sautera svampen och lägg till pastasåser för att ge umamirik köttighet eller servera svamparna som garnering på fisk- och kycklingrätter.
Du kan också hacka uppblött shiitakesvamp tillsammans med fläskkött och eller grönsaker till fyllning i dumplings.
Återhydrering av torkad shiitake:
Skölj svamparna i kallt vatten.
Låt stå i blöt i en timma gärna med lock på skålen och helst i kylskåp.
Skölj den avrunna svampen koka eller ugnsbaka i 10 minuter på 100°C.
Tips & recept med shiitake hittar du HÄR!
Shiitakesvamparna i påsen är hela och hatten 4-5 cm i diameter.
Vikt: 100g
Innehåll: Shiitakesvamp
Näringsvärde per 100g:
Energi: 1148kJ/274kcal Fett: 1,8g - varav mättad fett: 0g Kolhydrater: 52,6g - varav sockerarter: 0g Protein: 23,9g Salt: 0g
Ursprung: kina
Värt att veta: Shitake är den näst mest odlade svampen i världen.
Visa mer
Visa mindre
Vikt: | 100 g |
Antal i förpackningen: | 1st |
Kanske gillar du även någon av dessa:
Andra köpte även
Lyckades skala 25 kg äpplen på 20 minuter med denna. Enkelt & effektivt!
185 kr 199 kr
0