Pici all’Aglione Recept

Användarnamn

Pici all’Aglione
Enklast tänkbara pastarätt, fantastiskt god tillredd på solmogna tomater, vitlök och färsk basilika.

Ingredienser:


Pici pasta
Såsen:
5-6 medelstora färska tomater eller motsvarande
2 msk extra jungfruolja ev lite mer
0,5-1 tsk chiliflakes
4 vitlöksklyftor
10 basilikablad
salt

Gör så här:


Koka upp vatten till pastan i en stor gryta. Tillsätt pastan när du börjar koka såsen.
Grovhacka tomaterna och ta bort kärnorna. Krossa eller hacka vitlöken.

Värm olivolja och chiliflakes i en stor panna. Tillsätt tomater och hackad eller krossad vitlök och koka ihop tills tomaterna mjuknat och såsen börjar tjockna. det tar runt 15-20 minuter. Smaka av med salt. Under tiden såsen kokar ihop hinner pastan koka och både bör vara klara ungefär samitdigt.

Blanda pici och såsen i pannan, servera i stora skålar med lite mer olivolja och med basilikan skuren i strimlor på toppen.

Här kan du köpa Pici:

  
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: Sa6ydy (motverkar spam)
Inga kommentarer