Snabbt & gott.
Ingredienser:
200 g färskost eller cream chees (Philadelphia ost)
1,5 dl hackade soltorkade tomater (i olja från burk)
(oljan från tomaterna)
0,5 dl avrunnen kapris
400 g spagetti eller annan pasta
salt, svartpeppar och eller chiliflakes
Gör så här:
Koka upp rikligt med saltat vatten.
Mosa ihop de hackade tomaterna med färskosten tills osten fått fin korallrosa färg.
Ställ en liten stekpanna på medelvärme och tillsätt ett par matskedar tomatolja.
Tillsätt kapris rör om då & då, i 2 till 4 minuter, tills de poppar upp (lite som popcorn) och börjar få färg.
Låt kaprisen rinna av på hushållspapper.
Koka pastan al dente.
Strax innan pastan är klar, ös upp ca 1 dl pastavatten.
Späd oströran med pastavatten till mjuk, såsig konsistens.
Fördela pastan i ostblandningen och späd eventellt med mer pastavatten.
Smaka av med salt & peppar.
Servera med en topping av de stekta kaprisen, chiliflakes och eventellt mer svartpeppar.
Saker som är bra att ha:
Inga kommentarer