Bästa pizzadegen med surdeg. Lyckas med hemgjord pizza.
Ingredienser:
1000g kallt vatten1500g vetemjöl gärna Tipo 00
200g surdeg av vete
40g rapsolja eller olivolja
40g havssalt fint (tillsätt sista 4 minutrarna)
(30g Jäst)
Gör så här:
Kör degen i maskin eller degblandare först 2 min sakta, sedan 4 min snabbt, tillsätt saltet och kör ytterligare 4 min på snabbt.
Lägg ut degen på ett mjölat bakbord.
Dela degen i önskad storlek, rundriv bitarna och lägg på oljad plåt, olja försiktigt ovansidan på bitarna och lägg på plast.
Låt jäsa i ca 2 tim i rumstemp innan pizza tillverkning.
Med fördel kan bitarna jäsa i kyl över natten, då kan jästen uteslutas.
Vill du ha lite mindre sats kan receptet med fördel delas på 2.
1 Kommentar
#1
Nadine
Jag vill gärna göra pizza på surdeg, men detta recept är bara för konstigt. Vadå köra degen sakta och sen snabbt? Men jag får väl göra det efter mitt eget huvud.
2021-02-01 @ 11:51:55