Inlägg taggade med "baka"
World Baking Day är en glädjefylld händelse som firas av bakentusiaster och matälskare runt om i världen. Den äger rum den 17 maj varje år och detta underbara evenemang samlar människor för att hylla konsten att baka och njuta av de läckra bakverk som skapas.
Glutenfria muffins med hallonfrosting. Ett enkelt och snabbt recept med riktigt god frosting med hallon.
En riktigt smaskig tårta med marsipan, grädde och hallonsylt. En klassiker som alla gillar!
Tårtbottanr blir absolut godast om du bakar dem själv. Det här är det enklaste och bästa receptet.
Att baka bröd ute är enkelt. Pinnbröden får härlig grillsmak och är goda att äta direkt från pinnen.
Smaksatta pinnbröd. Pizzasaken är toppen i pinnbröd. Det här är nästan som napolitansk pizza. Grillad över öppen eld.
Fluffigt vitt bröd med massor av vallmofrön. Det här är ett riktigt favoritbröd som alltid blir vansinnigt gott.
Ett bröd som smakar fantastiskt och går att göra snabbt eftersom det inte behöver jäsa. Mörkt, saftigt och med nyttiga frön. Passar året runt men är speciellt bra till svenska smörgåsbord till jul, påsk & midsommar. Men det är precis lika bra till frukost med smakrik lagrad ost deller en härlig korv.
En riktig julkaka med färska och torkade tranbär, vit choklad och vackert julig vit glasyr är perfekt juldessert eller julkaka.
Lite kompakta och saftiga bottnar perfekta till goda tårtor med härliga fyllningar. Jag delar ibland smeten i 2 delar och gräddar i en liten springform 12cm i diameter. Då får man 2st små men höga tårtor. Även om jag gör en tårta tar jag gärna en lite mindre form och får en högre tårta.
En superhärlig smörkräm för fyllning och täckning av tårtor. Färga eller smaksätt om du vill. Receptet är översatt och lite ändrat men ursprungligen hittat på Craftsy.
Klassisk kladdkaka är enkel och snabb att baka. Den kan piffas till lite extra med spännande smaksättning. Testa chili, hallon, citrus eller nötter.
Klassiska pepparkakor till advent, jul och Lucia. Pepparkaksdeg håller länge i kylskåpet så du kan baka några år gången, när lusten faller på och du vill sprida lite härlig juldoft i huset. Degen räcker till ca 150 kakor.
Baka en riktigt härlig pumpakaka till Halloween! Fyll den med godis och dekorera läskigt. Baka den i en 3D-form för pumpor eller en vanlig sockerkaksform. Receptet räcker till minst 8 personer, kanske fler...
Baka egen pizza från grunden det är enklare än du tror. Recept på en bra deg hittar du här!
Baka lavendelskorpor med choklad, nötter och mandel. Lavendelsmaken kommer till sin rätt ihop med mandel och choklad. Den här lilla kakan blir lätt en favorit!
En sagolik doft av lavendel är en doft av sommar. Bevara sommarsmaken i härligt doftande drömmar. Använd ditt eget favorit dröm-recept och byt ut en del av sockret mot lavendelsocker och eller tillsätt lite torkade lavendelblommor i degen.
Ljuvliga små franska kakor utmärkta till te eller kaffe eller som dessert, kanske tillsammans med glass eller sorbet. I detta recept ingår mandelmjöl som gör kakorna extra goda. En madeleinekaka doppad i lindblomste har blivit sinnebilden för Marcel Prousts "På spaning efter den tid som flytt". Recept för ca 12 st normalstora madeleinekakor. Formarna finns i olika storlekar.
Underbart söta och lika goda. Så kakor med mandel och matcha fyllda med hallon som passar fint till en kopp te eller kaffe. Receptet ger ca 72st små kakor.
Så gott... Så vackert... Krispigt pajskal fyllt med matchakräm och hallon. Receptet ger 2 runda pajer ca 25cm eller kantiga kantig 35x12 alternativt 30x20cm. Testa att göra en av pajerna med mörk choklad eller mjölkchoklad i botten på skalet istället för den vita. Det blir lika gott men en helt annan grej.
En helt fantastisk kaka. Flera moment men de är definitivt värda arbetet. Vackert blir det också!
Det går precis lika bra att göra en glutenfri surdegsbas som en vanlig med gluten. Använd bara ett glutenfritt mjöl i receptet har vi använt rismjöl men det funkar med de flesta sorter. Testa gärna olika mjöl. Tricket är att få igång jäsningen...
En annorlunda men god våffla med mosad kokt potatis i smeten på samma sätt som i potatisplättar eller kroppkakor.
Choklad i våfflorna är fantastiskt gott. Riktigt goda till starkt kaffe med lite florsocker på toppen hackad choklad och en klick grädde. En annan variant är att lägga till en klick lemoncurd och en kvist mynta.
Testa att byta ut det vanliga vetemjölet mot en annan mjölsort. I det här receptet bakas våfflorna på fullkornsdinkelmjöl.
Härliga välsmakande våfflor utan varken mjölk eller ägg. Receptet räcker till cirka sex laggar.
Ett lite annorlunda recept på våfflor men banan och kryddor. För mer neutral smak utesluts kryddorna och valnötterna.
När jag var liten bakade min mamma ofta våfflor med färsk jäst. Testa gärna att göra receptet med mandelmjöl och få glutenfria våfflor. Det var spännande att se smeten jäsa och bubbla. Receptet bör räcka till minst 8 laggar.
En härlig kaka med mosade övermogna bananer. Vetemjölet kan ersättas med kokosmjöl eller mandelmjöl om du vill ha ett glutenfritt alternativ.
Supersmarriga cookies perfekta att baka när du har en övermogen banan som ingen vill äta upp. Att bananen är övermogen gör bara kakorna ännu godare. Helt onyttiga är de inte heller.
Focaccia är ett fantastiskt italienskt bröd som kan varieras i oändlighet. Lite tungt och gott som tillbehör till mat eller kanske som en egen rätt. Baka det naturellt helt utan annan smaktillsats än olivolja och salt eller experimentera fram din egen favoritkombination.
Lergrytan är en ibland bortglömd men mycket användbar klassiker. I många hem har det lagats kyckling och stek i lergryta i ugnen men den kan användas till annat också. Testa gärna att baka i den. Receptet ger ett rejält tungt bröd som bäst avnjuts i tunna skivor. Brödet kan förvaras i lergrytan. Smörj formen noga med olja innan du bakar. Resultatet blir ett saftigt och kompakt grovt bröd. Brödet förlorar inte så mycket vätska och lergrytan tjänstgör som tillförordnad stenugn. Surdegsbröd passar utmärkt att grädda på det här sättet.