Supersmarriga cookies perfekta att baka när du har en övermogen banan som ingen vill äta upp. Att bananen är övermogen gör bara kakorna ännu godare. Helt onyttiga är de inte heller.
Ingredienser:
2,5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
150g smör
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 stort ägg
1 tsk vanlijpulver
1 stor mosad mogen banan
2,5 dl havregryn
230 g mörkchoklad, grovt hackad eller chokladlinser
1 dl grovt hackade rostade valnötter
Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader. Rör ihop mjöl, salt och bakpulver. Rör smör och socker ljust och poröst. Tillsätt ägg och vanilj och banan. Tillsätt mjölblandningen och rör ihop till en jämn smet. Rör i havregryn, choklad och valnötter. Skeda upp eller gör tillplattade bollar av degen och lägg dem på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda kakorna tills att de är gyllenbruna. Det tar ca 10 till 13 minuter. Låt kakorna vila på plåten en stund innan de läggs på galler för att svalna.
Inga kommentarer