Kul råvaror, köksaker & presenter. Från salt till sugarpaste.

Användarnamn

Inlägg taggade med "bakning"

Best baking hacks
Smarta trix som räddar bakningen.
World bakning day 17 maj
World Baking Day är en glädjefylld händelse som firas av bakentusiaster och matälskare runt om i världen. Den äger rum den 17 maj varje år och detta underbara evenemang samlar människor för att hylla konsten att baka och njuta av de läckra bakverk som skapas.
Hur startar man en surdegskultur?
En surdegskultur är en härlig blandning av mjöl och vatten som fermenterar och skapar en naturlig jäsningsprocess. Processen att baka surdegsbröd börjar med att skapa en surdegsstarter, surdegskultur eller surdegsgrund. Det är den som används som "jäst" i kommande surdegsak.
Rullrån eller våffelstrutar
Baka rullrån, våffelstrutar, gorån eller krumkakor. Forma rullar eller strutar om du vill. Gå ett steg längre och fyll rullarna med kräm och doppa ändarna i smält choklad. Rån är en klassisk kaka som fått nytt liv på senare tid.
Muffins med hallonfrosting 8st
Glutenfria muffins med hallonfrosting. Ett enkelt och snabbt recept med riktigt god frosting med hallon.
Prinsesstårta till mamma
En riktigt smaskig tårta med marsipan, grädde och hallonsylt. En klassiker som alla gillar!
Tårtbottnar sockerkaka tre lika
Tårtbottanr blir absolut godast om du bakar dem själv. Det här är det enklaste och bästa receptet.
Rullrån eller strutar
Recept rullrån
Mönsterkakor
Den här degen jäser inte ut så att mönstret från mönsterkavel eller kak-stämplar förstörs när kakorna gräddas.
Söta äppelrosor
De sötaste små rosor. Enklare än man tror att göra och en dessert som gör succé! Receptet ger ca 6 rosor.
Brownies med miso-kola
Nästan nyttiga brownies med massor av chokladsmak, lite salt toppade med chokladkola och nötter med tillsats av japansk vit miso som höjer smaken till skyarna!
Kladdig citron- & hallonkaka
Söt och syrlig, kladdigt god med vackert röda hallon.Kakan kan även bakas med andra bär eller fruktbitar.
Älskade jäskorgar
Mina jäskorgar eller banetton för jäsning av bröd är några av mina mest älskade köksprylar.
Kanelbullefyllning med mandelmassa
Saftigare kanelbullar med fyllning med mandelmassa
Syrénkaka
En helt fantastisk kaka. Flera moment men de är definitivt värda arbetet. Vackert blir det också!
Våfflor med jäst
När jag var liten bakade min mamma ofta våfflor med färsk jäst. Testa gärna att göra receptet med mandelmjöl och få glutenfria våfflor. Det var spännande att se smeten jäsa och bubbla. Receptet bör räcka till minst 8 laggar.
Mjuk banankaka
En härlig kaka med mosade övermogna bananer. Vetemjölet kan ersättas med kokosmjöl eller mandelmjöl om du vill ha ett glutenfritt alternativ.
Banan- och blåbärsmuffins
Nyttiga muffins med härliga blåbär. Recept för 12 normalstora muffins.
Banan- och chokladkakor
Supersmarriga cookies perfekta att baka när du har en övermogen banan som ingen vill äta upp. Att bananen är övermogen gör bara kakorna ännu godare. Helt onyttiga är de inte heller.
Kavlad pajdeg
Så här lyckas du med en kavlad pajdeg. Ta dig tid, stressa inte, kyldegen och ha mjöl och vatten till hands om det skulle behövas.
Chokladtårta i 3 våningar
Baka en trevånings chokladtårta till festen eller bröllopet.