Inlägg taggade med "bakning"
World Baking Day är en glädjefylld händelse som firas av bakentusiaster och matälskare runt om i världen. Den äger rum den 17 maj varje år och detta underbara evenemang samlar människor för att hylla konsten att baka och njuta av de läckra bakverk som skapas.
En surdegskultur är en härlig blandning av mjöl och vatten som fermenterar och skapar en naturlig jäsningsprocess. Processen att baka surdegsbröd börjar med att skapa en surdegsstarter, surdegskultur eller surdegsgrund. Det är den som används som "jäst" i kommande surdegsak.
Baka rullrån, våffelstrutar, gorån eller krumkakor. Forma rullar eller strutar om du vill. Gå ett steg längre och fyll rullarna med kräm och doppa ändarna i smält choklad. Rån är en klassisk kaka som fått nytt liv på senare tid.
Glutenfria muffins med hallonfrosting. Ett enkelt och snabbt recept med riktigt god frosting med hallon.
En riktigt smaskig tårta med marsipan, grädde och hallonsylt. En klassiker som alla gillar!
Tårtbottanr blir absolut godast om du bakar dem själv. Det här är det enklaste och bästa receptet.
Den här degen jäser inte ut så att mönstret från mönsterkavel eller kak-stämplar förstörs när kakorna gräddas.
De sötaste små rosor. Enklare än man tror att göra och en dessert som gör succé! Receptet ger ca 6 rosor.
Nästan nyttiga brownies med massor av chokladsmak, lite salt toppade med chokladkola och nötter med tillsats av japansk vit miso som höjer smaken till skyarna!
Söt och syrlig, kladdigt god med vackert röda hallon.Kakan kan även bakas med andra bär eller fruktbitar.
Mina jäskorgar eller banetton för jäsning av bröd är några av mina mest älskade köksprylar.
En helt fantastisk kaka. Flera moment men de är definitivt värda arbetet. Vackert blir det också!
När jag var liten bakade min mamma ofta våfflor med färsk jäst. Testa gärna att göra receptet med mandelmjöl och få glutenfria våfflor. Det var spännande att se smeten jäsa och bubbla. Receptet bör räcka till minst 8 laggar.
En härlig kaka med mosade övermogna bananer. Vetemjölet kan ersättas med kokosmjöl eller mandelmjöl om du vill ha ett glutenfritt alternativ.
Supersmarriga cookies perfekta att baka när du har en övermogen banan som ingen vill äta upp. Att bananen är övermogen gör bara kakorna ännu godare. Helt onyttiga är de inte heller.
Så här lyckas du med en kavlad pajdeg. Ta dig tid, stressa inte, kyldegen och ha mjöl och vatten till hands om det skulle behövas.