Den här degen jäser inte ut så att mönstret från mönsterkavel eller kak-stämplar förstörs när kakorna gräddas.
Ingredienser:
4dl vetemjöl
1dl florsocker
0,5dl rismjöl (eller majsmjöl/potatismjöl)
125g smör
2tsk vaniljsocker
Gör så här:
Blanda snabbt ihop alla ingredienser.
Saker som är bra att ha:
Låt degen vila någon timme i kylen.
Kavla först ut degen med en vanlig slät kavel.
När du är nöjd med tjockleken gör du mönster på degytan genom att rulla mönsterkaveln över degen.
Den mönstrade degplattan kan skäras i bitar och gräddas eller tas ut med mått precis som när du bakar papparkakor.
Placera de mönstrade kakorna på bakplåtspapper på en plåt och grädda i ugn ca 175°C i 8-10 minuter
2 Kommentarer
#2
Ola
Tror det saknas ett ägg i ingredienserna, det blev fina kakor för mig då.
2021-02-13 @ 01:37:46
#1
Eva
Hur i hela friden får man detta att hålla ihop? För mig blev det nästan bara pulver trots exakta mått och det gick varken att kavla ut för degen föll isär eller de små plättarna som höll lite, gick inte att behålla mönstret på.
2020-11-23 @ 13:21:55