Inlägg taggade med "julbak"
Det går åt mycket kristyr eller glasyr till pepparkaksbaket så gör en ordentlig sats med en gång.
Dekorera med perfekt kristyr som inte rinner. Tricket är att vispa den riktigt hårt.
Den här degen jäser inte ut så att mönstret från mönsterkavel eller kak-stämplar förstörs när kakorna gräddas.
Ett bröd som smakar fantastiskt och går att göra snabbt eftersom det inte behöver jäsa. Mörkt, saftigt och med nyttiga frön. Passar året runt men är speciellt bra till svenska smörgåsbord till jul, påsk & midsommar. Men det är precis lika bra till frukost med smakrik lagrad ost deller en härlig korv.
Marsipan är en bra grund för julgodis. Perfekt att göra med barn eftersom du slipper risken att de bränner sig som på knäck & kola.
Det här är en riktig julfavorit. Vit och röd med snöig frosting och små snöbollar. Kakan är ganska kompakt och krämig. Den passar fint både till adventsfikat och som juldessert.
En riktig julkaka med färska och torkade tranbär, vit choklad och vackert julig vit glasyr är perfekt juldessert eller julkaka.
Konditor Stefan J Petersén lär dig göra marsipangrisar och griskultingar i marsipan.
Testade ett lite annorlunda pepparkaksbak och byggde ihop kakorna till små modeller i 3D. Ren, släde, snögubbe och gran som sedan pyntades.
Klassiska pepparkakor till advent, jul och Lucia. Pepparkaksdeg håller länge i kylskåpet så du kan baka några år gången, när lusten faller på och du vill sprida lite härlig juldoft i huset. Degen räcker till ca 150 kakor.
Baka julen och barnen mest älskade pepparkaksgubbe. Receptet är lagom till silikonformen och räcker till 8-12 personer.