Deg till pepparkakshus Recept

Användarnamn

Deg till pepparkakshus
En deg avsedd för pepparkashus.

Ingredienser:

75 gram smör
130 g eller 1,5 dl socker
1/2 eller ett litet ägg
0,5 dl grädde
3/4 dl ljus sirap
420 gram vetemjöl 
1/2 msk bikarbonat,
1 msk kanel 
1/2 msk ingefära  
1/2 msk nejlika
Formar för pepparkakshus Tala
Husformar & pepparkaksgubbar
349 kr
Köp
Info
0
Pepparkaksformar
Gummor, hjärtan och bockar till julbaket
79 kr
Köp
Info
0
Tyllset med minityllar i rostfrittstål
229 kr
Köp
Info
0
Spritspåse engångs 31 cm 50 st
Spritspåsar för dekoration
115 kr
Köp
Info
0

Gör så här:

Smält smör och bland ihop med socker, ägg, grädde och sirap.
Blanda mjöl med torra ingredienser och tillsätt smör och sockerblandningen.
Blanda ihop till en deg.
Ställ i kylen över natten.
Dag 2 tillsätts lite vatten om så behövs  ca 0,4 dl.
Kavla jämt och skär ut delarna efter mallar när degen är ca 2-3 mm tjock.
Grädda i 180 grader tills bitarna ser välgräddade ut.
Grädda delar av liknande storlek på samma plåt. 
Om man blandar storlekar på samma plåt blir de mindre ofta brända.

Recept

Kristyr stor sats
Det går åt mycket kristyr eller glasyr till pepparkaksbaket så gör en ordentlig sats med en gång.
Hur bygger man pepparkakshus?
Hur gör man pepparkakshus? Bästa tipsen för ett lyckat pepparkakshus.
Pepparkakor i 3D
Testade ett lite annorlunda pepparkaksbak och byggde ihop kakorna till små modeller i 3D. Ren, släde, snögubbe och gran som sedan pyntades.
Pepparkakor enkla och tunna
Klassiska pepparkakor till advent, jul och Lucia. Pepparkaksdeg håller länge i kylskåpet så du kan baka några år gången, när lusten faller på och du vill sprida lite härlig juldoft i huset. Degen räcker till ca 150 kakor.
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: PHqgR9 (motverkar spam)
Inga kommentarer