ingefära jul julbak kanel mjuk pepparkaka pepparkakor pepparkaksgubbe Kryddnejlika svenskt Swedish Fika
Baka julen och barnen mest älskade pepparkaksgubbe. Receptet är lagom till silikonformen och räcker till 8-12 personer.
Ingredienser:
250 g honung
100 ml mjölk
100 g smör + 1 tesked
200 g mjöl1 tesked bakpulver
50 g farinsocker
1 ägg
1 nypa salt
½ tesked kanel
½ tesked mald ingefära
½ tesked mald kryddnejlika
Så här gör du:
Värm mjölken i en liten kastrull, ta bort den från värmen, tillsätt honung och späd under omrörning.
Häll blandningen i en skål, tillsätt smält smör och vispa samman.
Sikta i mjölet och bakpulvret, avlägsna eventuella klumpar.
Tillsätt farinsocker, ägg, kryddor och en nypa salt.
Smörj silikonformen med resten av smöret.
Häll blandningen och grädda i ugnen på 175-180 ° C i 30-35 minuter.
Kontrollera med en sticka att kakan är genomgräddad.
Servera ljum eller kall.
Dekorera:
250 g florsocker
1 äggvita
10 droppar citronsaft
Vispa alla ingredienser i 5 minuter. Färga eventuellt med livsmedelsfärg.
Häll blandningen i en spritspåse med tyll och dekorera kakan.
Du kan rita ögon, näsa, mun, knappar och annat och kanske lägga på bitar av godis.
Formen till pepparkakgubben hittar du HÄR!
Inga kommentarer