Inlägg taggade med "jul"
En riktig julkaka med färska och torkade tranbär, vit choklad och vackert julig vit glasyr är perfekt juldessert eller julkaka.
Konditor Stefan J Petersén lär dig göra marsipangrisar och griskultingar i marsipan.
Lite annorlunda kolor. Receptet ger ungefär 70 st.Receptet kan varieras med eller utan kakao och med olika kryddor och salt.
30 kolor med underbar lakritssmak och riktigt svart färg. Härliga att ha på julens gottebord men lika goda vid alla tillfällen.
Kanske lite ovanlig men hallonkola är ett uppskattat julgodis! Riktigt god både till jul och andra tider på året. Det här receptet ger en sats om ca 25 stycken kolor.
Enkel kola med fantastisk smak som kan kokas som vanligt på spisen eller lite snabbare i mikron.
Lite syrlig och härligt spännande knäck med citronsmak gör garanterat succé som komplement till den klassiska varianten.
Mmm... Med solrosfrön i knäcksmeten kan man i alla fall få inbilla sig att knäcken är lite nyttig! Seg och knaprigt god är den i alla fall.
Chokladkola är ett mycket uppskattat inslag bland julgodiset på gottebordet. Så god att du kanske gör den även till påsk? Recept för ca 75 kolor.
Ljuvlig chokladknäck är en suveränt god knäck med kakao i smeten. Chokladknäck kan man gott njuta av året om.
En spännande knäckvariant är knäck med polkagrissmak.Två klassiska godissorter i en skulle man kunna säga. Det här receptet räcker till ca 75st knäck.
Två klassiska julsmaker i en liten pappersform. Koka knäck med pepparkakssmak. En kul variant av knäck vid sidan av den traditionella.
Baka julen och barnen mest älskade pepparkaksgubbe. Receptet är lagom till silikonformen och räcker till 8-12 personer.