Enkel kola med fantastisk smak som kan kokas som vanligt på spisen eller lite snabbare i mikron.
Ingredienser
1 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl strösocker
1 tsk pepparkakskrydda
Gör så här
Blanda vispgrädde, sirap, strösocker och pepparkakskrydda i en kastrull ock koka tills att en droppe smet som droppats i ett glas kallt vatten snabbt går att forma till en kula eller tills smeten är ca 123 grader C. Altrenativt blandas allt i en stor glasskålso sätts in i mikron på full effekt i 5 minuter. Rör om och koka ytterligare i 2 minuter på full effekt. Kontrollera om kolan är färdig på samma sätt som om den kokats på spisen.
Häll upp smeten på ett smort papper, plåt eller en silikonduk och låt pepparkaksknäcken svalna.
Klipp sedan i bitar och slå in i papper eller cellofan.
Inga kommentarer