Baka julens godaste skorpor.Små fina vackert gula saffransbiscotti är snabba att röra ihop.De tar en liten stund att torka i ugnen man sen är det bara att njuta...eller spara i en fin burk till ett annat tillfälle. Det blir minst 40 skorpor så någon kan vi nog klara att spara någon en dag eller två.
Ingredienser:
100g smör0,5 g saffran
1 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl pistagenötter eller blandade nötter & mandel
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.Smält smöret och bladna ned saffran och socker samt ägg när smöret svalnat något.
Blanda mjöl och bakpulver, hacka nötter och mandel grovt och blanda med mjölet.
Rör samman mjölblandningen med smör-och äggsmeten.
Blanda och knåda ihop till en fin deg.
Dela degen i 4 delar och rulla till 4st 40 cm långa längder.
Lägg på en plåt och grädda ca 15 minuter.
Låt längderna svalna något och skär sneda bitar.
Torka skorporna med snittytan upp i ca 1 timme på 100°c med ugnsluckan på glänt.
Rör ombland skorporna en eller 2 gånger under den tiden.
Inga kommentarer